τι σημαίνει εξωαισθητηριακή αντίληψη, γεννημένοι να κερδίζουν, η να χάνουν.
Ολοι μας , κάθε μέρα,, βλέπουμε, παρατηρούμε.. τον κόσμο γύρω μας.    

 Ισως να μην σας έτυχε, όμως ,δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει οτι όλοι τους χωρίζονται :

Σ αυτούς που είναι γεννημένοι για να κερδίζουν,


και στους άλλους που είναι γεννημμένοι για να χάνουν.



Οι πρώτοι, δεν σπαταλούν το πολυτιμότερο αγαθό τους που δεν είναι.. η υγεία, όπως λέει όποιον και να ρωτήσετε πώς ειναι.. αλλά ο…χρόνος.

Δεν βαριούνται ποτέ. Δεν πλήττουν. Γνωρίζουν με ποιό τρόπο θα διαθέσουν και το τελευταίο δευτερόλεπτό τους..Παίζουν σκάκι απο…μωρά…και πολλά άλλα. Αλλά το κυριώτερο είναι οτι κυριαρχούν στη ζωή τους, κι ένα παράξενο ..ΟΛΟΙ τους..Πιστεύουν.. Εχουν ακλόνητη πίστη..με εξαίρεση τους μικρόνοες που, αφού κατορθώσουν να γίνουν κάτι, μετά αφαιρούν απ την προσωπικότητά τους το πρώτο ψηφίο, που μπορεί να είναι το 1, το 2, το 3 κλπ, και μένουν μόνο τα..μηδενικά..Και πιστέψτε το υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια μηδενικά..Απο τη κορυφή της επιστημονικής ιεραρχίας, ως τον πάτο  της..


Απ την άλλη οι χαμένοι της ζωής, λές και επίτηδες το κάνουν και κυριολεκτικά…σκοτώνουν το χρόνο τους.          

Πάντα βαριούνται.. Δεν ριζώνουν σε καμμιά δουλεια. Πάντα είναι αυτοί οι αδικημένοι. Εχουν κλίση στα..ηλεκτρονικά παιχνίδια, που είναι εγκληματικό χάσιμο χρόνου.



Οι πρόγονοί μας, σοφοί μέχρις αηδίας, τα είχαν δεί όλα αυτά, και χαρακτήριζαν τη ζωή των ανθρώπων με τις τρείς μοίρες  .

Η πρώτη ήταν η Κλωθώ.

Ηταν αυτή που οταν γεννιόταν ένα μωρό έρχονταν με τις δύο άλλες αδελφές της τη Λάχεση και την Ατροπο, να του …προκαθορίσουνε τη ζωή.

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ.

Ολα αυτά πρίν την έλευση του Χριστού, ο οποίος τα έβαλε στην άκρη, πήρε όλο το βάρος των πάσης φύσεως…      

α-στοχιών μας, και είπε οτι

Η Μόνη  Οδός, η Μόνη  Α-λήθεια



( Α-Λήθη) και η ζωή, και τέρμα οι κάθε είδους μύθοι, σαν κι αυτόν που σας περιγράφω…

Ας ξανάρθουμε στο παραμύθι μας και στην Κλωθώ, που ήταν αυτή που κρατούσε στο χέρι της την ρόκα και το αδράχτι ..

( Ηλακάτη και άτρακτο στη σωστή γλώσσα), και του..προκαθοριζε την συμπεριφορά..

Τώρα πώς γίνεται και οι αρχαίοι πρόγονοί μας γνώριζαν την διπλή έλικα του DNA, που αποκρυπτογραφήθηκε στις μέρες μας απ τους : James D. Watson και Francis Crick, είναι ένας μύθος που θα πούμε μιαν άλλη φορά..

Πάντως η Κλωθώ σίγουρα καθόριζε σε ποσοστό 45-75% τη συμπεριφορά του νεογέννητου, μια και το 25-55% ήταν και είναι πάντα..αγώγιμο, δηλαδή εξαρτάτο απο το πώς θα ανατρέφονταν, τί θα μάθαινε, τί θα άκουγε στη ζωή του, τί δασκάλους θα είχε κλπ.

Τώρα προβάλλει στην υποθετική σκηνή μας, η άλλη μυστήρια, μέχρι προ μερικών δεκαετιών για μας, Λάχεση,δηλαδή μια κόρη με μια σφαίρα στο χέρι της..Αυτή η σφαίρα για αιώνες ήταν terra..incognita για την επιστήμη..Μέχρι που η..NASA..



( τί να κάνουμε , αυτή έχει το προνόμοιο αλλά και τα ..χρήματα, να κερδίζει τους καλύτερους στο είδος τους επιστήμονες απ όλο τον κόσμο..Εκεί υπηρετει κι ένας συμμαθητής μου..)

ήρθε και μας είπε πως αυτή η σφαίρα παριστά τις πλανητικές μάζες, που είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε το πιστεύουμε είτε όχι, επηρεάζουν με την τεράστια μάζα τους, άλλο αν δεν το καταλαβαίνουμε

( Αχ αυτά τα φίλτρα του Μπέρκσον..)

τον εγκέφαλο του νεογέννητου, ανοίγοντας και κλείνοντας..ενζυματικά κανάλια, κάνοντας τον νέο , κατ αρχάς, και τον συγκροτημένο άνθρωπο αργότερα, να αντιδρά επιλεκτικά με ορισμένες χημικές ουσίες που κατά εκατομμύρια έχουμε και παράγουμε στον εγκέφαλό μας.



Μέχρι σήμερα έχουν περιγραφεί μόνο 135 τέτοιες ουσίες, που

( είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι ) παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην αντιδραστικότητα του ανθρώπου..

Θα σας δώσω δυό τρία παραδείγματα, γιατί δεν είμαι εδώ για να κάνω τον ..αστρολόγο.

Ας πούμε ο Κριός, τό γνωρίζετε οτι κυριολεκτικά κυριαρχείται απο την φοβερή ενδοκρινή ορμόνη την ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ..που τον σπρώχνει να γίνεται επιθετικός κάθε στιγμή, να σου βγάζει γλώσσα χωρίς αποχρώντα λόγο, ούτε λογική. Δεν υπολογίζει το χρήμα, είτε το έχει , είτε όχι, και το σκορπά με άνεση κροίσου.Δεν υπολογίζει τις συνέπειες μιας πράξεως του και βαδίζει μες τα όλα. Είναι Αρχοντας,         ( ναί με το Α κεφαλαίο)..Αλλά όχι σπάνια, γίνεται απόλυτα αναξιόπιστος, γιατί εύκολα ξεχνά τις υποσχέσεις του..



Ο κριός επίσης έχει την τάση να σε πείθει να κάνεις αυτό που θέλει. Θα ξεγελαστείς πολλές φορές νομίζοντας ότι η καταπληκτική ιδέα του να πας μαζί του ένα ταξείδι στα Κύθηρα, είναι δική σου. Στην πραγματικότητα ..σου περνούσε ύπουλα αυτή τη σκέψη στο μυαλό για να μη χρειαστεί να μπει στο κόπο να σε πείσει ευθέως, κάτι το οποίο θα είχε το ρίσκο της αποτυχίας.



Θα μου πείτε πώς γίνονται όλα αυτά απο μιαν ουσία που δέν ξέρουμε τί είναι. Θα σας απάντήσω: Ψάξτε το. Είστε στο διαδίκτυο..

Ψάξτε την αδρεναλίνη. Θα τα χάσετε με το τί μπορεί να κάνει αυτή η ορμόνη..και πόσο πολύτιμη είναι, άλλο αν τη σπαταλούμε με ανοησίες…Απ την άλλη, παρατηρείστε τον πρώτο κριό στο περιβάλλον σας..Θα εκπλαγείτε. Δεν είναι το θέμα μας οι..προβλέψεις. Αλλωστε δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο σε έναν σκεπτόμενο άνθρωπο.

Οι προβλέψεις είναι ανοησίες που αφορούν ανασφαλείς ανθρώπους που ανήκουν στους, όπως προαναφέραμε, χαμενους της ζωής.

Αυτοί που είναι κερδισμένοι , απ όποιο μετερίζι κι αν υπηρετούν, δεν ενδιαφέρονται αν θα πετύχει η δουλειά που σχεδιάζουν, γιατί γνωρίζουν οτι αν σχεδιασθεί σωστά, ακόμα και με έναν Γιώργο  πρωθυπουργό.. θα επιτύχει…

Τώρα στον ακριβώς αντίποδα, βρίσκεται ο Παρθένος, του οποίου η συμπεριφορά φρενάρεται απο

το…γ-αμινο-βουτυρικό οξύ



( είναι το GABA..αλήθεια το έχετε ακούσει; Ψάξτε το..),

που τον κάνει σκληρό υπολογιστή. Τον λιώνει στη λεπτομέρεια. Τον κάνει άκρατο , άκαμπτο και κριτικό, να περνά από κόσκινο τα πάντα.

Μετά έχουμε τον Ζυγό, ο οποίος επηρεάζεται απο μια σημαντικότατη παρακρινή ορμόνη..( ψάξτε τα είδη των ορμονών μας. Υπάρχουν σ αυτό το ιστολόγιο)τη σεροτονίνη. Αυτή τον κάνει να είναι λάτρης της καλής ζωής. Να λατρεύει τη πολυτέλεια, μα να σιχαίνεται την προβολή, αλλά να αγαπά με αφοσίωση το…εύ ζειν.

Τώρα θα μου πείτε οτι όλα αυτά είναι για τους απλοϊκούς και ανασφαλείς.Ας σκεφτούμε το απλό αλλά και αυτονόητο:

 Κι ‘ενα παιδί του δημοτικού πλέον γνωρίζει οτι το σώμα κι ο εγκέφαλός μας αποτελείται απο 65-75% νερό..Αυτό το νερό, ή το υγρό αν προτιμάτε, υπακούει στον νόμο της παγκοσμιότητας της έλξης των μαζών, κι είτε το θέλουμε είτε όχι, υφίσταται…παλίρροιες..

Μην απορείτε, πιστέψτε το, ή μάλλον σας προκαλώ να το ψάξετε, για να δείτε  οτι μέσα στο σώμα μας και πολύ περισσότερο στον εγκέφαλό μας, έχουμε…μικρο-παλίρροιες, σα να λέμε αμπώτιδες και πλημμυρίδες, που μας φέρνουν τα πάνω κάτω.. Και μη μου πείτε οτι τα παραλέω…Για σκεφτείτε την πιό πρόσφατη κρίση που περάσατε με κάποιο δικό σας προσωπο…Κάντε το με προσοχή και θα συμφωνήσετε μαζί μου..

Αν πάλι δεν γνωρίζετε το φαινόμενο, κάντε μια βολτά ως τη Χαλκίδα και χαζέψτε τα εκατομμύρια τόννων νερού να πηγαινοέρχονται λες και είναι πεσμένα φύλλα.. απ την επίδραση…της σελήνης.


Ισως δεν έχετε πρόσφατες παράστασεις του τί ακριβώς σημαίνουν τα μεγέθη του πλανητικού συστήματός μας, όπως και τους ήχους που παράγονται στο….απόλυτο κενό του διαστήματος.


Δείτε το βίντεο του Βόγιατζερ, είναι πολύ κατατοπιστικό..για τις έλξεις των μαζών που λέγαμε…

Και μην ξεχάσετε.. τον επόμενο μήνα που θα δείτε να γεμίζει το φεγγάρι, παρατηρείστε τους ανθρώπους γύρω σας, αλλά και τη δική σας συμπεριφορά..



Ισως τώρα, ωρισμένοι απο εσάς,να έχετε ακούσει για τα περιφημα σολιτάρια κύματα των πόλων, που κατεβαίνουν με σφοδρότητα απ τους πόλους στον Ισημερινό..Κάτι παρόμοιο, σε μικρογραφία συμβαίνει στους εξηρτημένους από ουσίες, όταν κάνουν απότομη διακοπή των ουσιών που παίρνουν.

Είναι πολύ ειδικό το θέμα, θα σας το περιγράψω κάποια άλλη φορά, ακριβώς όπως το άκουσα απο έναν πολύ καλό Δάσκαλο της ψυχιατρικής.

Εδω βλέπουμε φαινόμενα που εξηγούνται μόνο με την αποδοχή της ύπαρξης αυτών των παλιρροιών στον εγκέφαλο.

Ολοι μας έχουμε ακούσει και χρησιμοποιήσει τον όρο Delirium..tremens, αδόκιμα τις περισσότερες φορές, όμως αυτό το φαινόμενο είναι κάτι ανάλογο των παλιρροιών..
 πηγη 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications