Η μεταφυσική εξήγηση για Εξωσωματικές Εμπειρίες ,Ένας συγγραφέας διηγείται video.
Η μεταφυσική εξήγηση για Εξωσωματικές Εμπειρίες ,Ένας συγγραφέας διηγείται video.

Σχεδόν όλοι μας έχουμε ακουστά για άτομα τα οποία έχουν νιώσει να φεύγουν πνευματικά από το σώμα τους και να επιστρέφουν αργότερα. Ακόμα, οι περισσότεροι από μας έχουν νιώσει στιγμές στιγμές χαλάρωσης ,όπου οι ίδιοι χάνονται σε αιθερικούς κόσμους! Σίγουρα όλοι μας έχουμε ονειρευτεί. Αρα λοιπόν οι εξωσωματικές εμπειρίες δεν είναι κάτι το πρωτάκουστο ,όυτε το πρωτόγνωρο για κανένα μας.

Βασική αρχή των ΕΕ είναι ότι ο άνθρωπος είναι μια ολόκληρη οντότητα η οποία αποτελείται από διάφορα σώματα (τη συγκεκριμένη άποψη μπορούμε να τη συναντήσουμε και σε διάφορες θρησκείες της Ανατολής -Κομφουκιανισμός, Ινδουϊσμός, Βουδισμός – καθώς και σε Αφρικάνικες θρησκείες – Voodoo, Hoodoo, Σαμανισμός). Συνεχίζοντας στη θεωρία της «Πολυσωμικής Ανθρώπινης Οντότητας» , τα διάφορα σώματα του ανθρώπου συνδέονται μεταξύ τους με ισχυρούς δεσμούς.

Ο ισχυρότερος δεσμός που συγκρατεί τα άυλα σώματα με το υλικό ονομάζεται ασημένια χορδή (silver cord όσοι είναι οικείοι με την Αστρική προβολή υποστηρίζουν ότι ένα φωτεινό ασημένιο νήμα ξεκινά από την πλάτη τους και φτάνει στο άπειρο). Σύμφωνα με τις γνώμες ειδικών η ασημένια χορδή σπάζει μόνο με το θάνατο του ατόμου , αφού πλέον τα άλλα σώματα δε χρειάζεται να είναι «αγκυστρωμένα» στο υλικό σώμα.

Η ασημένια χορδή λέγεται ότι είναι πάρα πολύ ελαστική, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που επιτρέπει στα άυλα σώματα να αποχωρίζονται για λίγο το υλικό, η ελαστικότητα αυτή δε, μεγαλώνει όταν το σώμα κουράζεται. Θα έχετε παρατηρήσει πολλές φορές, όταν είσαστε κουρασμένοι και περπατάτε το βράδυ να μένει πίσω από κάθε αντικείμενο που βλέπετε μια «σκιώδης αύρα».

Σύμφωνα με την παραπάνω θεωρία αυτό ερμηνεύεται με το ότι η ασημένια χορδή έχει «ανοίξει» και τα σώματα σας δεν συγχρονίζονται τελείως -ουσιαστικά φανταστείτε το υλικό σώμα να «σέρνει» τα υπόλοιπα με ένα ελαστικό σκοινί!-(βέβαια το παραπάνω φαινόμενο το ερμηνεύει και η σύγχρονη οφθαλμολογία λέγοντας ότι οφείλεται σε κούραση του αμφιβλιστροειδούς).

Η θεωρία εξηγεί με παρόμοιο τρόπο και τα όνειρα , δηλ. υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου τα αιθερικά σώματα(ή αν προτιμάτε το συνειδιτό) ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους όπου ζουν για λίγο. (Οι απόψεις δυίστανται στο αν αυτοί οι κόσμοι είναι πραγματικοί ή αν ουσιαστικά είναι δημιουργήματα των σωμάτων. Η ανάλυση όμως αυτού του θέματος δεν ταιριάζει στο παρόν άρθρο) . Τέλος , η ασημένια χορδή επανέρχεται στο κανονικό της «μήκος» με την ξεκούραση ή με την επιτακτική ανάγκη για αντίδραση εκ μέρους του υλικού σώματος.

Η επιστημονική πλευρά των Εξωσωματικών Εμπειριών (φαντασία ή πραγματικότητα)
Οι ΕΕ μπορούν να ερμηνευθούν και επιστημονικά. Η επιστήμη λοιπόν ερμηνεύει τις εξωσωματικές εμπειρίες λέγοντας πως είναι προϊόντα της «συνεργασίας» του συνειδητού με το ασυνείδητο. Αναφέρεται λοιπόν πως το συνειδητό σε περιπτώσεις έντονης ψυχολογικής ή και σωματικής πίεσης (υπερβολική κούραση, εγχειρήσεις κτλ) προσπαθεί να «αυτοψυχαγωγηθεί» δημιουργώντας παραστάσεις που είναι ευχάριστες γι αυτό (για παράδειγμα η αίσθηση της ανύψωσης και της πτήσης δημιουργεί μεγάλη ευφορία). Κάπως έτσι ερμηνεύονται και τα όνειρα.

Ο εγκέφαλος για να κάνει κάποιες απαραίτητες πράξεις αυτοσυντήρησης απομακρύνει τη συνείδηση , χρησιμοποιώντας πολλές φορές τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχει δεχθεί. Όταν οι προαναφερθείσες ενέργειες τελειώσουν και η αυτοσυντήρηση έρθει εις πέρας τότε το άτομο καλείται να ξυπνήσει. Επιπλέον , η επιστήμη ερμηνεύει την εκούσια εξωσωματική εμπειρία σαν μια πολύ ζωντανή… φαντασίωση. Ουσιαστικά το άτομο που βιώνει μια τέτοια εμπειρία εκούσια , έχει προκαλέσει την εμφάνιση στο αίμα διαφόρων φυσικών παραισθησιογώνων (ενδορφίνες κ.α.). Η απελευθέρωση αυτή ,μάλιστα, έχει προκληθεί από την ειδική αναπνοή που απαιτείται σε για την πρόκληση εξωσωματικών εμπειριών

Εξωσωματικές εμπειρίες, κατά πόσο τις ελέγχουμε;
Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει εξωσωματικές εμπειρίες στον εαυτό του ,κάτι που δέχονται και οι δύο θεωρίες. Η πρόκληση ενός τέτοιου βιώματος απαιτεί μια κατάλληλη προετοιμασία (χαλάρωση του φυσικού σώματος, συγκεκριμένo ρυθμό αναπνοής κα). Αυτή η μέθοδος θα μας οδηγήσει σε πλήρως ελεγχόμενες (από την πλευρά μας) εξωσωματικές εμπειρίες.

Στις πλήρως ελεγχόμενες εξωσωματικές εμπειρίες, λέγεται ότι το άτομο μπορεί να κινηθεί όπως θέλει (χωρίς περιορισμούς από τη φυσική) , να πεί ότι θέλει (χωρίς περιορισμούς από τη γλώσσα) και γενικά να κάνει ότι θέλει. (κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση των ονείρων, αφού τις περισσότερες περιπτώσεις ο ονειρευόμενος μένει απλος θεατής των γεγονότων και μιλά λέγοντας προκαθορισμένες από το συνειδητό φράσεις. Υπάρχει όμως και τρόπος για έλεγχο και της εξέλιξης των ονείρων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications