5 Λόγοι γιατί ο υπολογιστής αργεί να ξεκινήσει

Το να έχετε να κάνετε με έναν πολύ αργό υπολογιστή δεν είναι μόνο εκνευριστικό, αλλά και πολύ χρονοβόρο. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που ο υπολογιστής ξεκινάει σχετικά αργά και κάνει υπερβολικά πολύ χρόνο για να φορτώσει τα Windows®. Για να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τον ακριβή λόγο που δημιουργεί το πρόβλημα, αυτοί είναι οι πέντε πιο συνηθισμένοι λόγοι:

1. Κορεσμένα στοιχεία εκκίνησης
: Ο αριθμός των στοιχείων εκκίνησης (προγράμματα, διαδικασίες και υπηρεσίες) που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινούν στην εκκίνηση επιβαρύνουν τον χρόνο εκκίνησης του υπολογιστή.

Με την πάροδο του χρόνου, όσο εγκαθιστάτε προγράμματα στον υπολογιστή, πολλά θεωρούν τον εαυτό τους σημαντικό και εγγράφονται σαν στοιχεία εκκίνησης. Όσο η λίστα με τα στοιχεία εκκίνησης μεγαλώνει, τόσο αυξάνεται και ο χρόνος εκκίνησης του υπολογιστή.

Για να αυξήσετε την ταχύτητα εκκίνησης του υπολογιστή σας, θα πρέπει να τρέχουν στην εκκίνηση μόνο τα σημαντικά προγράμματα και να απενεργοποιήσετε όλα τα άλλα που δεν είναι απαραίτητο να ξεκινούν με την εκκίνηση του υπολογιστή. Για να διαχειρισθείτε τα στοιχεία εκκίνησης, μπορείτε να το κάνετε ή χειροκίνητα, χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο utilitie των windows το msconfig, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόγραμμα άλλου κατασκευαστή.

Το να βρείτε ποια προγράμματα πρέπει να αφαιρέσετε από την εκκίνηση και ποια είναι σημαντικό να μείνουν μπορεί να είναι αρκετά μπερδεμένο. Πιθανό να προτιμήσετε έναν από τους να ρωτήστε στέλνοντας μήνυμα .

Για να χρησιμοποιήσετε το msconfig, κάντε κλικ στην Έναρξη > Εκτέλεση >πληκτρολογήστε msconfig” (χωρίς τα εισαγωγικά), και πατήστε ‘OK’. Πηγαίνετε στην καρτέλα "Εκκίνηση στοιχείων" και "Υπηρεσίες" και αποτσεκάρετε αυτές που δεν θέλετε να ξεκινούν όταν ανοίγετε τον υπολογιστή. Για να γίνουν οι αλλαγές, επιλέξτε "Εφαρμογή".

Προειδοποίηση: Σιγουρευτείτε ότι ξέρετε τι είναι η κάθε υπηρεσία πριν αποτσεκάρετε το κουτάκι επιλογής. Μερικές υπηρεσίες είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του υπολογιστή και των εγκατεστημένων εφαρμογών. Αν δεν είστε σίγουροι, μην απενεργοποιείτε την υπηρεσία.

2. Ρυθμίσεις BIOS
: Αμέσως μόλις ανοίγετε τον υπολογιστή σας, το BIOS (Basic Input/Output System) εκτελεί μια σειρά από ελέγχους και ρυθμίζει διάφορες συσκευές; που είναι συνδεμένες στον υπολογιστή. Αν το BIOS του υπολογιστή δεν είναι ρυθμισμένο σωστά, μπορεί να επηρεάσει τον χρόνο εκκίνησης του.

Μπείτε στο BIOS και δείτε αν υπάρχουν τίποτα περίεργες εντολές. Σιγουρευτείτε ότι η πρώτη συσκευή εκκίνησης είναι ο βασικός σας δίσκος, η εμφάνιση του λογότυπου του motherboard είναι απενεργοποιημένη και το χαρακτηριστικό quick boot/fastboot είναι ενεργοποιημένο.

3. Κατακερματισμένη registry
: Το Μητρώο των Windows είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των Microsoft Windows και η καλή του κατάσταση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην σωστή λειτουργία του λειτουργικού. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο μητρώο των Window, μπορεί να προκαλέσει αργή εκκίνηση στον υπολογιστή σας. Για να κρατάτε το Μητρώο καθαρό και σε φόρμα για καλύτερες επιδόσεις, εκτελείτε ένα δοκιμασμένο πρόγραμμα καθαρισμού του μητρώου σε τακτά διαστήματα.

4. Μόλυνση από Ιούς και Spyware
: Αν αντιμετωπίζεται απότομη καθυστέρηση στην εκκίνηση του υπολογιστή και σε όλη την λειτουργία του computer, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε προσβληθεί από κάποιο adware ή spyware.

5. Πρόβλημα Υλικού/Μνήμης
: Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, προβλήματα σε hardware όπως η επιπλέον κάρτα γραφικών,η κάρτα ήχου, η μνήμη(RAM), ο σκληρός δίσκος κτλ, μπορούν επίσης να προκαλέσουν καθυστερήσεις/κολλήματα όταν ξεκινάει ο υπολογιστής.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρείτε το μή απαραίτητο υλικό, ένα κάθε φορά, μέχρι να εντοπίσετε ποιο δημιουργεί το πρόβλημα.

Post A Comment:

1 comment

fortsas2είπε...

o Yπολογηστις μου κολαι οταν τον ανοιγω

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications