Η ΛΕΠΕΝ...Αρνήθηκε να βάλει μαντίλα για να συναντήσει τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού
Η ΛΕΠΕΝ...Αρνήθηκε να βάλει μαντίλα για να συναντήσει τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού

«Να μεταφέρετε στον μεγάλο μουφτή τα σέβη μου, αλλά δεν θα καλυφθώ», είπε η Μαρίν Λεπέν, η οποία επισκέπτεται τον Λίβανο και επρόκειτο να συναντηθεί με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού.

Η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές, που επισκέπτεται τον Λίβανο σε μία προσπάθεια προώθησης ηγετικού προφίλ, αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για να συναντηθεί με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού.

Όταν έφθασε σήμερα στα γραφείο του Αΐσα Μπακάρ για να συναντηθεί με τον Αμπντελατίφ Ντεριάν, κάποιος της έδωσε μία μαντίλα. «Η ανώτερη σουνιτική αρχή στον κόσμο δεν είχε τέτοια απαίτηση, κατά συνέπεια δεν έχω κανέναν λόγο… Αλλά δεν πειράζει, να μεταφέρετε στον μεγάλο μουφτή τα σέβη μου, αλλά δεν θα καλυφθώ», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν αναχωρώντας αμέσως.

Μιλώντας για την «ανώτερη σουνιτική αρχή» αναφερόταν στην επίσκεψή της τον Μάιο 2015 στην Αίγυπτο, όπου είχε συναντήσει το Αχμεντ αλ-Ταγέμπ, τον μεγάλο ιμάμη του Αλ-Αζχάρ στο Κάιρο.

«Η αίτηση του διαβιβάσθηκε χθες και εκείνη έκανε γνωστό ότι δεν θα καλύψει το κεφάλι της. Η πρόσκληση δεν ακυρώθηκε και η κα. Λεπέν πήγε κανονικά στη συνάντηση», διευκρινίσθηκε από το περιβάλλον της προέδρου του Εθνικού Μετώπου.

Η Μαρίν Λεπέν βρίσκεται στον Λίβανο από την Κυριακή. Πριν αναχωρήσει σήμερα, θα συναντηθεί με τον μαρωνίτη πατριάρχη Μπεχάρα Ράι και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον Σαμίρ Τζατζά, ηγέτη του κόμματος των Λιβανικών Δυνάμεων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications