28 Φεβ 2017

Ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα: Ένα άγνωστο είδος εκτρέφονταν με αρχαίους ανθρώπους

Ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα: Ένα άγνωστο είδος εκτρέφονταν με αρχαίους ανθρώπους

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα άγνωστο είδος εκτρέφονταν με τους πρώιμους προγόνους του ανθρώπου, δεδομένου ότι μετανάστευσαν από την Αφρική στην Αυστραλασία.

Με βάση τη νέα μελέτη, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν τμήματα DNA που δεν ταιριάζουν με κανένα από τα προηγούμενα είδη ανθρωποειδών που έχουν εντοπιστεί.

Στα νησιά Ανταμάν, οι άνθρωποι που είναι γηγενείς στην περιοχή έχουν μία τεράστια ιδιαιτερότητα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το DNA των προγόνων των ιθαγενών από τα νησιά είναι αναμεμιγμένα με το DNA που ανήκει σε ένα άγνωστο είδος, το οποίο παράγεται ένα διακριτικό γονιδίωμα, που ακόμα και σήμερα γίνεται αντιληπτό.

Η μελέτη δείχνει ότι το οικογενειακό δέντρο της ανθρωπότητας είναι πολύ πιο περίπλοκο από ότι εθεωρείτο μέχρι σήμερα και ότι οι αρχαίοι άνθρωποι είναι πιθανό ότι διασταυρώθηκαν με ένα σύνολο διαφορετικών ειδών ανθρωποειδών που υπήρχαν στη Γη κατά το μακρινό παρελθόν.

Η ανακάλυψη, έγινε από πολλούς ερευνητές προκαλώντας την έκπληξη τους και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Genetics. Τα αποτελέσματα ήταν συναρπαστικά και όχι ότι αναμένονταν να βρεθεί. Σύμφωνα με αναφορές από το New Scientist, το άγνωστο είδος εκτρέφονταν με πρώιμους προγόνους του ανθρώπου, δεδομένου ότι μετανάστευσαν από την Αφρική στην Αυστραλασία.

Αυτές οι αλληλουχίες του DNA δεν είναι παρούσες στα γονιδιώματα των Ευρωπαίοι ή Ασιατών, αναφέρει το New Scientist «, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι πρόγονοι των ανθρώπων αυτών συναντήθηκαν με ένα ανθρωποειδές μυστήριο στη Νότια Ασία ή την περιοχή του Ειρηνικού, το οποίο άφησε τη γενετική κληρονομιά του στο σημερινό πληθυσμό της περιοχής. Ποια ήταν αυτά τα όντα μυστήριο;

Μια θεωρία λέει ότι είναι πιθανό να μιλάμε για Homo erectus, που ήταν παρόν στην περιοχή μεταξύ 1,8 εκατομμύρια – 33.000 χρόνια πριν. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχουν ίχνη DNA που να ανήκουν σε Homo Erectus με τους οποίους οι ερευνητές μπορούν να συγκρίνουν τα δείγματα των ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή σήμερα.

Ωστόσο, ο Alan Cooper από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία έχει προτείνει ότι υπάρχει μια πιθανότητα ότι πολλαπλά άγνωστα είδη μπορεί να συνέβαλαν στα μυστηριώδη τμήματα του DNA. «Η Ασία είναι ένα κομμάτι ενός εφιάλτη από την άποψη του αριθμού των διαφορετικών ομάδων που υπήρχαν την ίδια στιγμή,» δήλωσε ο Cooper.

ellaniapili
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα: Ένα άγνωστο είδος εκτρέφονταν με αρχαίους ανθρώπους
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications