Η πρώτη 3D ταινία των σωλήνων πλάσματος που περιβάλλουν τη Γη (video)
Η πρώτη 3D ταινία των σωλήνων πλάσματος που περιβάλλουν τη Γη (video)
Η Λόι εντόπισε την παρουσία των γιγάντιων δομών που μοιάζουν με σωλήνες να περικυκλώνουν τη Γη. Οι σωλήνες αυτοί δημιουργούνται από φορτισμένα σωματίδια του Ηλιου (πλάσμα) σε απόσταση 600 χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη μας.

Οι αστρονόμοι στην Αυστραλία έχουν ανιχνεύσει την ύπαρξη σωληνοειδών δομών πλάσματος στα εσωτερικά στρώματα της μαγνητόσφαιρας που περιβάλλει τη Γη.

Το γήινο μαγνητικό πεδίο είναι γεμάτο με πλάσμα που δημιουργήθηκε από την ατμόσφαιρα που ιονίζεται από το φως του ήλιου. Το εσωτερικό στρώμα της μαγνητόσφαιρας είναι η ιονόσφαιρα, και πάνω είναι η πλασμόσφαιρα.

Είναι ενσωματωμένες με μια ποικιλία από παράξενα διαμορφωμένες δομές πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των σωλήνων, όπως οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και οι συνεργάτες τους πλέον απέδειξαν. Στην έρευνα πρωτοστατούσε η προπτυχιακή φοιτήτρια Κλίο Λόι της Σχολής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σίδνει και του κέντρου αστροφυσικής CAASTRO

Η Λόι κατάφερε μάλιστα να χαρτογραφήσει τρισδιάστατα αυτές τις δομές και να καταγράψει την κίνηση τους. Η ύπαρξη των συγκεκριμένων δομών είχε προταθεί στο παρελθόν αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να βρει στοιχεία που να υποδεικνύουν κάτι για τη φύση τους. Η ανακάλυψη είναι σημαντική γιατί αποκαλύπτει νέα δεδομένα για την αλληλεπίδραση της Γης με τον Ηλιο και τα φαινόμενα που παράγονται.

«Για πάνω από 60 χρόνια, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπήρχαν οι δομές αυτές, αλλά με την απεικόνηση τους, για πρώτη φορά, παρέχουμε την οπτική απόδειξη ότι υπάρχουν πραγματικά εκεί», δήλωσε η Λόι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications