Επικίνδυνο κλίμα στην υπόθεση Γιακουμάκη όταν ο λαός  γίνεται τέρας!!! ίδιος με αυτούς που κατηγορούν!  - Μήνυμα οργής από την αδελφή του!
Επικίνδυνο κλίμα στην υπόθεση Γιακουμάκη όταν ο λαός τέρας ίδιος με αυτούς που κατηγορούν!  - Μήνυμα οργής από την αδελφή του!

Πόνο και φόβο «κρύβουν» οι δύο όψεις του νομίσματος στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με το κλίμα να οξύνεται επικίνδυνα στα Ιωάννινα.

Από τη μία, καθηγητές και φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής κάνουν λόγο ότι έχουν στιγματιστεί ως δολοφόνοι του Βαγγέλη και δέχονται επιθέσεις, από την άλλη στην Κρήτη και η οικογένεια του θύματος ζητά δικαίωση με την αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη να προαναγγέλλει ότι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τις αρχές να εξετάζουν αν τυχόν υπάρχει «ξένο» DNA στο σουγιά με τον οποίο αυτοκτόνησε ο Βαγγέλης και να έχει ήδη ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος καταθέσεων.
Η Ελένη Γιακουμάκη ζητά δικαιοσύνη

Η αδερφή του Βαγγέλη ξέσπασε στα social media ζητώντας να βρεθούν οι υπέύθυνοι. Ευχαρίστησε ωστόσο όλον εκείνον τον κόσμο που τους στηρίζει και τους συμπαραστέκεται στον αγώνα που κάνουν οικογενειακώς.
Σε ανάρτησή της στο Facebook, χτες το βράδυ, η Ελένη έγραψε το δικό της οργισμένο μήνυμα: «Βρήκαμε τον Βαγγέλη μας...τώρα όλα θα πάρουν το δρόμο τους!!!...Αυτοί που ευθύνονται θα ‪#‎ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ‬!!!!...Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν σε αυτό τον αγώνα...!!!»

Υπενθυμίζεται πάντως ότι μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook η αδερφή του θύματος από την αρχή της υπόθεσης έκανε έκκληση να ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν όσοι γνώριζαν οτιδήποτε για τον αδικοχαμένο αδερφό της. Η Ελένη χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «αφανής ήρωας» που στήριξε και τις έρευνες και την οικογένεια στο δράμα που ζει. Φοβόμαστε για τη ζωή μας, λένε καθηγητές και φοιτητές της Σχολής

Την ίδια ώρα την έντονη αντίθεσή του σε φαινόμενα αυτοδικίας και «δικών» που τρομοκρατούν τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής και τους στοχοποιούν ως «ενόχους» εξέφρασε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννινών, Θωμάς Μπέγκας.

«Εμείς, με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε δίπλα στη Σχολή και στα παιδιά για να ξεπεράσουν το τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και μας θλίβει όλους. Για να πάμε στην επόμενη μέρα, έχοντας πάντα στο μυαλό μας και τιμώντας τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Θεωρώ ότι αν ήταν εδώ μαζί μας κι ο Βαγγέλης, αυτό που θα ήθελε θα ήταν να υπάρξει μία επόμενη μέρα, λαμπρή για τη Σχολή» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ιωαννιτών και επανέλαβε: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε διαδηλώσεις που έχουν την έννοια της αυτοδικίας και της τρομοκρατίας απέναντι στα παιδιά της Σχολής».

Το πρωί, τον δήμαρχο επισκέφτηκε η νέα διευθύντρια της Σχολής, Αλεξάνδρα Μέγα και εκπροσώπους του εκπαιδευτικού προσωπικού και των σπουδαστών, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι φοβούνται και για τη ζωή τους.

Τόσο η κυρία Μέγα, όσο και οι σπουδαστές, περιέγραψαν στον δήμαρχο τις σκηνές φόβου που έζησαν χθες το απόγευμα.
«Ήμασταν κλειδωμένοι μέσα στη Σχολή και βλέπαμε να σπάζουν την πόρτα και να φωνάζουν "δολοφόνοι". Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναμνηστικές φωτογραφίες που βγάζουμε στη Σχολή, φωτογραφίες με φίλους μας και πρόσωπα των οικογενειών μας και στοχοποιούμαστε όλοι» σημείωσαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των σπουδαστών.

Η διευθύντρια ζήτησε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την ενίσχυση της Σχολής και να προγραμματιστούν συναντήσεις με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για τη στήριξη των παιδιών. Ο δήμαρχος δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα σε αυτό.

Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον περιφερειάρχη Ηπείρου.
«Συμφωνήσαμε να κάνουμε από κοινού επίσκεψη στη Σχολή, ως πρώτο συμβολικό βήμα, για να δείξουμε ότι ως Αρχές του τόπου είμαστε δίπλα στη Σχολή και στα νέα παιδιά, τα οποία ήρθαν στα Γιάννενα να σπουδάσουν» είπε.
Ο κ. Μπέγκας σημείωσε ότι διαβεβαίωσε τη διευθύντρια και τους εκπροσώπους των σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής πως οι αρμόδιες Αρχές θα προχωρήσουν στη διερεύνηση και τη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης.
Η Γαλακτοκομική Σχολή θα πάρει το όνομα του Βαγγέλη

Σύμφωνος εμφανίστηκε με την ιδέα της μετονομασίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων σε «Βαγγέλης Γιακουμάκης», τιμώντας τη μνήμη του φοιτητή, ο εξαφάνιση και θάνατος του οποίου συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία μέσω Facebook για την αλλαγή του ονόματος της σχολής, ο κ. Μπαλτάς σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha, χαρακτήρισε αυτή την πρωτοβουλία ως «μια καλή ιδέα» και εξήγησε ότι «πρέπει να μείνει η μνήμη αυτού του πρώτου θύματος για να την έχουμε μόνιμα στο μυαλό μας, ότι έχουν συμβεί στην Ελλάδα τέτοια πράγματα».

Άνθρωποι γεμάτοι μίσος και κάκια, ψάχνουν να βγάλουν το μίσος που έχουν, παίζοντας τους φωστήρες! απο πολιτικά θέματα έως αυτό εδώ! ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!, και αν τους πεις και τίποτα το παίζουν άγγελοι! και άνθρωποι την ίδια ώρα που κάνουν τα ίδια σε αυτά που έκαναν στον Γιακουμάκη !! και μάλιστα βρίζουν κάποιον που δεν ειναι 100% σίγουροι , οτι φταίει, βλέπε μια φώτο κάποιου !(ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ο φερόμενος ως “ΑΡΧΗΓΟΣ” των Κρητικών: “Με έχουν βάλει σε κάτι φωτογραφίες ότι εγώ είμαι αυτός που έκανε κακό στον Βαγγέλη, αλλά εγώ δεν έχω καμία σχέση.” (βίντεο)) Δεν γνωρίζω αν ειναι ένοχος η αθώος αυτό που ξέρω ειναι: Η μεγαλη πλάκα ειναι οτι πολλοί απο αυτούς δεν τους νοιάζει αν πεθαίνει ο διπλανός τους!.... άπλα βρήκαν αφορμή να βγάλουν το άχτι τους! ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ! τραγικοί άνθρωποι τραγικός κόσμος!,,, στιγματίζουν άτομα χωρίς να τους ξέρουν! γιατι κάποιος τους το είπε ετσι άπλα!θέλοντας να κάνει κακό σε κάποιον άδικα και ψέμματα οτι χειρότερο!! αυτά τα γράφει ένα άτομο που το είχε ζήσει αυτό! τα λογία ειναι πούπουλα στον άνεμο δεν μπορείς να τα μαζέψεις μετα! και αν σε βαλουν στο στόμα τους ανεγκέφαλοι που κοιτούν τι κάνει ο άλλος αντί να κοιτούν την ζωή τους, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! απο την κουτσομπόλα της γειτονιάς έως ηλίθιους που κουτσομπολεύουν τους άλλους! γιατι δεν έχουν να πουν κατι δικό τους! γεμάτοι κάκια! όταν βλέπουν κάποιον να προοδεύει!! (σε βλέπω και εδώ μέσα λαέ! πόσο καθίκι μπορείς να γίνεις! την ίδια ώρα κράζεις πολίτικους! όταν και εσύ τα ίδια θα έκανες στην θέση τους!)©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications