Και άλλος δημοκράτης :«Νέα Ελληνική Δημοκρατία – 2024»  50 χρόνια από την μεταπολίτευση !!!

Ο πρώην Υπουργός, κ. Σάββας Τσιτουρίδης, Πρόεδρος των Ελλήνων Ριζοσπαστών μιλώντας στο δικτυακό κανάλι Serres Press Online Web Tv μεταξύ των άλλων επεσήμανε: «Στην χώρα μας βασικοί πυλώνες της δημοκρατίας, όπως είναι η διάκριση των εξουσιών και ο έλεγχος και η διαφάνεια στην άσκηση της δημόσιας εξουσίας αδυνατίζουν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει πως η δικαιοσύνη χειραγωγείται, το Σύνταγμα παραβιάζεται, η διαφθορά απλώνεται παντού, η πολυνομία, η κακονομία και η ανομία κυριαρχούν και η θέσπιση κανόνων παρακάμπτοντας όλο και περισσότερο τη Βουλή στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων εντείνεται.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε κατά την παρούσα διακυβέρνηση. Προκλήσεις για το κράτος δικαίου αποτελούν το πρωθυπουργικό σύστημα εξουσίας και μια καρικατούρα «επιτελικού» κράτους, που με τις πρακτικές του νοθεύει τη μορφή του πολιτεύματος της χώρας.

Τα προβλήματα εντείνονται από τις σχέσεις αλληλοεξαρτήσεων και αλληλοεξυπηρετήσεων της κυβέρνησης με ισχυρούς οικονομικούς και μιντιακούς παράγοντες.

Επειδή η αξία ισχυρών και λειτουργικών θεσμών, πέραν της αυταξίας τους, ενισχύει τη δημοκρατία, έχει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της οικονομίας και στην ανάπτυξη και έχει αντανάκλαση στη διεθνή εικόνα της χώρας και στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου, είναι επιτακτική η ανάγκη ενδυνάμωσης αυτών των θεσμών μέσα από διαδικασίες που υπερβαίνουν πολιτικές και εκλογικές «οχυρώσεις» και ορίζοντες εκλογικών σκοπιμοτήτων.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε μια ευρεία «Διάσκεψη για το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ελλάδα». Στη διάσκεψη αυτή θα μπορούσαν να μετέχουν, μεταξύ των άλλων, κόμματα, κοινωνικοί εταίροι, η ακαδημαϊκή κοινότητα, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, οι διατελέσαντες και ευρισκόμενοι εν ζωή Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Βουλής, Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων και πολίτες που θα επιλέγονταν μέσα από διαδικασίες που θα καθορίζονταν γι’ αυτόν το σκοπό.

Η διάσκεψη αυτή με ορίζοντα την 24η Ιουλίου 2024 και τα 50 χρόνια από την μεταπολίτευση θα κληθεί να καταρτίσει ένα Πολιτικό Σύμφωνο για μια «Νέα Ελληνική Δημοκρατία – 2024» το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Στην παραπάνω διάσκεψη οι Έλληνες Ριζοσπάστες, μέσα από τη Γαλάζια Πολιτική Πρωτοβουλία, θα προσέλθουμε με θέσεις, μέτρα και κανόνες για μία Νέα Δημοκρατία υψηλής ολοκλήρωσης που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας Πολιτείας που πρέπει να οδηγήσει με ασφάλεια τον ελληνισμό στους δρόμους του τρίτου αιώνα από την εθνική ανεξαρτησία μας».

----

Έλληνες Ριζοσπάστες δηλαδη τυπου κομμουνιστες?? Στη διάσκεψη αυτή θα μπορούσαν να μετέχουν: η ίδια λέρα! 50 χρόνια από την μεταπολίτευση? ή 50 χρόνια κατοχης απο τους ελληνοφωνους? εθνική ανεξαρτησία μας ? μα δεν υπάρχει εθνική ανεξαρτησία όταν υπάρχει δημοκρατία ! τουτέστιν η ίδια η δημοκρατία ειναι το πρόβλημα .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications