Μια από τις προφητείες της Baba Vanga  εκπληρώνεται: Η έκρηξη του ηφαιστείου  Hunga στον Νότιο Ειρηνικό

Η Baba Vanga ήταν μια τυφλή βαλκανική διορατική, της οποίας οι προφητείες υποτίθεται ότι εξακολουθούν να εκπληρώνονται 25 χρόνια μετά τον θάνατό της, συμπεριλαμβανομένης της άνοδος του ISIS και του Brexit. Αν και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένες από τις προβλέψεις της δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη, η Vanga είπε τι θα μας έφερνε το 2022 πριν πεθάνει το 1996. Και μία από αυτές έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Ο Νοστράδαμος των Βαλκανίων είπε ότι το 2022 ο κόσμος θα βιώσει αύξηση των φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένων των ηφαιστειακών εκρήξεων, των τσουνάμι, των σεισμών, των τυφώνων και των δασικών πυρκαγιών. Ανέφερε επίσης ότι η Αυστραλία και αρκετές ασιατικές χώρες θα πληγούν από καταστροφικές πλημμύρες. Και αυτό ακριβώς συνέβη, αφού το ηφαίστειο Hunga-Tonga-Hunga-Ha'apai εξερράγη για πρώτη φορά την Παρασκευή, δημιουργώντας μια στήλη τέφρας 20 χιλιόμετρα μακριά. Μια δεύτερη έκρηξη έγινε το Σάββατο στις 5:26 μ.μ. τοπική ώρα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η προφητεία εκπληρώθηκε
Η Ιαπωνία έχει προειδοποιήσει για κύματα έως και τριών μέτρων να πλήττουν τα νότια της χώρας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ισχυρά ρεύματα και κύματα, και παράκτιες πλημμύρες. Η τεράστια υποβρύχια ηφαιστειακή έκρηξη προκάλεσε κύματα άνω του ενός μέτρου στην Τόνγκα . Η έκρηξη του ηφαιστείου Hunga Tonga-Hunga Haʻapai έγινε αισθητή σε όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Πολλά μέρη της Τόνγκα, της οποίας η πρωτεύουσα βρίσκεται μόλις 65 χιλιόμετρα νότια της έκρηξης, καλύπτονται από τέφρα και αντιμετωπίζουν σχεδόν ολοκληρωτική διακοπή ρεύματος, τηλεφωνικών γραμμών και υπηρεσιών Διαδικτύου, με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι στάχτη έπεφτε στην πρωτεύουσα.

Τα νέφη αερίου, καπνού και τέφρας από το ηφαίστειο έφτασαν τα 20 χιλιόμετρα σε ύψος, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Τόνγκα. Στην Ιαπωνία, το τσουνάμι 1,2 μέτρων καταγράφηκε στην περιοχή Κομινάτο του νησιού Amami-Oshima στον νομό Καγκοσίμα στις 23:55 τοπική ώρα το Σάββατο.

Η αρχική έκρηξη των οκτώ λεπτών μπορούσε να ακουστεί ως «δυνατή βροντή» στα Φίτζι, πάνω από 800 χιλιόμετρα μακριά. Η κυβέρνηση των Φίτζι εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι και άνοιξε κέντρα εκκένωσης για τους ανθρώπους σε παράκτιες περιοχές. Το Βανουάτου, μια άλλη νησιωτική χώρα του Ειρηνικού, εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση. Ο καθηγητής Shane Cronin, ηφαιστειολόγος στο Πανεπιστήμιο του Auckland, είπε ότι η έκρηξη ήταν μια από τις μεγαλύτερες στην Τόνγκα τα τελευταία 30 χρόνια.

"Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο γεγονός, είναι μια από τις πιο σημαντικές εκρήξεις την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία ", δήλωσε ο Cronin στο BBC . Εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης είπε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών παρακολουθούν ενεργά την κατάσταση και είναι έτοιμοι να προσφέρουν υποστήριξη στην Τόνγκα. Προειδοποίηση για τσουνάμι έχει επίσης εκδοθεί για τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας και την Τασμανία . Στη Νέα Ζηλανδία, η οποία απέχει περισσότερα από 2.300 χιλιόμετρα από την Τόνγκα, η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε ότι οι παράκτιες περιοχές στη βόρεια και ανατολική ακτή του βόρειου νησιού ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ασυνήθιστα ισχυρά ρεύματα.

Σάκης Αρναούτογλου: Το ωστικό κύμα του ηφαιστείου Hunga-Tonga “έφτασε’ και στην Ελλάδα.Η έκρηξη του ηφαιστείου Hunga Tonga-Hunga Ha’apai της νήσου Τόνγκα στον Ειρηνικό, η οποία σημειώθηκε στις 07:10 το πρωί του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας, ευθύνεται για τις εναλλαγές της ατμοσφαιρικής πίεσης που κατέγραψαν πολλοί μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo. Στις 10 το βράδυ του Σαββάτου η ατμοσφαιρική πίεση στην Ελλάδα ανέβηκε ξαφνικά κατά 2 μονάδες (hPa) και αμέσως υποχώρησε κατά 4 μονάδες, μέχρι να ισορροπήσει εκ νέου.

Σύμφωνα και με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, το ωστικό κύμα του ηφαιστείου Hunga-Tonga «τρέλανε» για λίγο τα βαρόμετρα και της Ελλάδας.

Οι άλλες προφητείες της Baba Vanga
Όπως έχουμε πει, η Vanga προέβλεψε ότι μέχρι το 2022 θα υπάρξει αύξηση των φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένων των ηφαιστειακών εκρήξεων, των τσουνάμι, των σεισμών, των τυφώνων και των πυρκαγιών. Επιπλέον, η διορατική ανέφερε επίσης ότι η Αυστραλία και διάφορες ασιατικές χώρες θα επηρεαστούν από τέτοιες καταστροφές . Υπάρχουν όμως και άλλες προβλέψεις που μένουν να εκπληρωθούν φέτος, όπως ότι μια ομάδα ερευνητών θα ανακαλύψει έναν θανατηφόρο ιό στη Σιβηρία, ενώ πολλές χώρες θα επηρεαστούν από την έλλειψη πόσιμου νερού.

Άλλες προβλέψεις που έκανε η Vanga για το μέλλον περιλαμβάνουν έναν παγκόσμιο λιμό, μια πανούκλα ακρίδων στην Ινδία και πως η εικονική πραγματικότητα θα γίνει μέρος της ζωής των ανθρώπων. Ίσως η πιο εκπληκτική πρόβλεψη περιελάμβανε την επίθεση εξωγήινων διαστημόπλοιων στη Γη , ακούγεται σαν την πλοκή μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications