Επιστολή κορυφαίων επιστημόνων: «Απάνθρωπη προπαγάνδα ο χαρακτηρισμός  ασφαλή εμβόλια »

Κορυφαίοι επιστήμονες από την Αυστρία, την πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ότι θα εμβολιάσει κατά του κορωνοϊού όλον τον πληθυσμό άνω των 14 ετών, απέστειλαν επιστολή με την οποία στρέφονται κατά της υγειονομικής χούντας που έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως.

Οι επιστήμονες τονίζουν μεταξύ άλλων πως: «Ο γενικός χαρακτηρισμός των εμβολίων ως «ασφαλών» από τον ιατρικό σύλλογο, την πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης συνιστά αντιεπιστημονική, απάνθρωπη προπαγάνδα».

Σύμφωνα με επιστολή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αυστρίας, Τόμας Σέκερες, απειλούνται με πειθαρχικές διαδικασίες γιατροί, εάν συμβουλέψουν τους ασθενείς να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και δεν συμμορφωθούν με τις συστάσεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού στην Βιέννη.

Κορυφαίοι επιστήμονες από την Αυστρία, την πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ότι θα εμβολιάσει κατά του κορωνοϊού όλον τον πληθυσμό άνω των 14 ετών, απέστειλαν επιστολή με την οποία στρέφονται κατά της υγειονομικής χούντας που έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως.
Οι επιστήμονες τονίζουν μεταξύ άλλων πως: «Ο γενικός χαρακτηρισμός των εμβολίων ως «ασφαλών» από τον ιατρικό σύλλογο, την πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης συνιστά αντιεπιστημονική, απάνθρωπη προπαγάνδα».

Σύμφωνα με επιστολή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αυστρίας, Τόμας Σέκερες, απειλούνται με πειθαρχικές διαδικασίες γιατροί, εάν συμβουλέψουν τους ασθενείς να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και δεν συμμορφωθούν με τις συστάσεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού στην Βιέννη.

Οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με «οποιαδήποτε ιατρική δεοντολογία και τις βασικές αρχές της ιατρικής με επίκεντρο τον ασθενή, βασισμένες σε στοιχεία», απαντούν σε ανοιχτή επιστολή οι Αυστριακοί γιατροί, οι οποίοι τονίζουν επίσης ότι δεν θέλουν να «εκφοβίζονται». Καταθέτουν μάλιστα συνδέσμους με επιστημονικά στοιχεία, προκειμένου να αντικρούσουν, όπως αναφέρουν, την «προπαγάνδα».

Διαβάστε αποσπάσματα της ανοιχτής επιστολής:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Με την εγκύκλιό σας 325/2021 της 2ας Δεκεμβρίου 2021 παραβιάσατε τις βασικές αρχές της τεκμηριωμένης ιατρικής και την ελευθερία της ιατρικής περίθαλψης και απειλήσατε με γενικές πειθαρχικές κυρώσεις τους συναδέλφους που εργάζονται ευσυνείδητα.
Έχετε καθορίσει δικτατορικά πώς πρέπει να ορίζονται, κατά τη γνώμη σας, τα επαγγελματικά ιατρικά καθήκοντα. Εάν ένας πρόεδρος ιατρικού συλλόγου ενεργήσει έτσι, χάνουμε την αξιοπιστία στους ασθενείς μας.
Γράφετε χωρίς να δώσετε καμία πηγή για τους ισχυρισμούς σας.(…)

Η κατάσταση των δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19 που διατίθενται στην Αυστρία δεν είναι σε καμία περίπτωση ενιαία και σαφής και υπόκειται σε μόνιμες αλλαγές.

Ενώ μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες εικαζόταν ότι ο βασικός εμβολιασμός κατά του COVID-19 παρείχε προστασία έναντι της νόσου, έχει πλέον αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή η προστασία είναι πρώτα απ’ όλα σχετική σε ό,τι αφορά τις σοβαρές θεραπείες και, δεύτερον, χάνει την στατιστική του σημασία μετά από έξι έως επτά μήνες το αργότερο.

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα εμβολιασμένα και τα μη εμβολιασμένα άτομα μπορούν εξίσου να μεταδώσουν τη μόλυνση. Το επιχείρημα ότι η «ανοσία της αγέλης» μπορεί να επιτευχθεί με τον εμβολιασμό είναι επομένως ξεπερασμένο. Δεν είναι βέβαιο εάν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω προστασία μέσω του αναμνηστικού εμβολιασμού. Οι μελέτες που είναι διαθέσιμες μέχρι στιγμής για αυτό το θέμα, παίρνοντας γενική εικόνα μερικών εβδομάδων, καθιστούν σαφές ότι οι απόλυτες επιπτώσεις είναι στην καλύτερη περίπτωση οριακές και σίγουρα δεν θα αλλάξουν την πορεία της πανδημίας συνολικά (βλ. π.χ. https://www.nejm.org/doi/ πλήρης/10.1056/NEJMoa2114255 ) .

Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί σύνδεση μεταξύ του ποσοστού εμβολιασμού και της επίπτωσης (βλ. π.χ. https://doi.org/10.1007/s10654-021-00808-7). Επιπλέον, ο SARS-CoV-2 είναι πολύ ευαίσθητος σε μεταλλάξεις. Έχει ήδη αποδειχθεί μειωμένη και ραγδαία φθίνουσα επίδραση των εμβολιασμών σε σύγκριση με την επί του παρόντος κυρίαρχη παραλλαγή δέλτα (βλ. π.χ. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2114228 ).
Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχει προστασία έναντι της επεκτεινόμενης παραλλαγής Όμικρον.(…)

Περίπου το 98% των ατόμων που επηρεάζονται σοβαρά από τον COVID-19 έχουν τουλάχιστον μία σχετική προϋπάρχουσα ή συνοδευτική ασθένεια. Η μέση ηλικία των προσβεβλημένων είναι άνω των 80 ετών.
Τα υγιή άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών χωρίς παράγοντες κινδύνου συνήθως δεν επηρεάζονται από μια σοβαρή πορεία του COVID-19 (με νοσηλεία, εντατική θεραπεία ή θάνατο). Για αυτούς τους ανθρώπους, οι κίνδυνοι του εμβολιασμού έχουν μεγάλη πιθανότητα να αντισταθμίσουν τα πιθανά οφέλη.

Τουλάχιστον κάποιος πρέπει να επιτρέψει σε αυτά τα άτομα μια ελεύθερη απόφαση εμβολιασμού μετά από ειλικρινή και ολοκληρωμένη ιατρική συμβουλή.
Ο αριθμός των αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων COVID-19 μπορεί να περιγραφεί μόνο ως τρομακτικός (βλ. π.χ. https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages – 607.283 αναφορές μόνο για το Comirnaty, από τον Δεκέμβριο 9η. 2021), ακόμη και αν δεν μπορεί να αποδειχθεί η αιτιότητα για μεμονωμένες περιπτώσεις.
Μέχρι στιγμής, εννέα επιστολές Rote-Hand έχουν σταλεί προειδοποιώντας για σοβαρές παρενέργειες, ακόμη και θάνατο.
Ο γενικός χαρακτηρισμός των εμβολίων ως «ασφαλών» από τον ιατρικό σύλλογο, την πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης συνιστά αντιεπιστημονική, απάνθρωπη προπαγάνδα.

Οι γιατροί όχι μόνο πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επισημαίνουν μια πιθανή ανισορροπία μεταξύ του οφέλους και της βλάβης των εμβολιασμών για τον COVID-19, αλλά είναι επίσης υποχρεωμένοι, με βάση την ιατρική δεοντολογία και σύμφωνα με τον Όρκο της Γενεύης, να ενημερώνουν τους ασθενείς τους για τα πολυάριθμα πιθανών παρενεργειών και να διευκρινίζουν την πιθανότητα των κινδύνων του εμβολιασμού.(…)

Αν ένας πρόεδρος επιμελητηρίου απειλεί με γενική πειθαρχική αναθεώρηση και κύρωση για ένα συγκεκριμένο, ατομικό αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ γιατρών και ασθενών, έρχεται σε αντίθεση με κάθε ιατρική δεοντολογία και τις βασικές αρχές της ιατρικής με επίκεντρο τον ασθενή, βασισμένη σε στοιχεία.(…)

Κύριε Πρόεδρε, με το παρόν σας ζητάμε να ανακαλέσετε την επιστολή σας με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2021 ή να παραιτηθείτε άμεσα από την προεδρία του Επιμελητηρίου.Ανακοινώνουμε επίσης ότι δεν θα τρομοκρατηθούμε από εσάς ή άλλους επιμελητηριακούς λειτουργούς με παρόμοια στάση. Αναφορικά με το Όρκο της Γενεύης και την ελευθερία της ιατρικής περίθαλψης, θα συνεχίσουμε να θεραπεύουμε τους ασθενείς μας με τις καλύτερες γνώσεις και πεποιθήσεις μας και, λαμβάνοντας υπόψη τις ψυχιατρικές αντενδείξεις, θα αποφασίζουμε μεμονωμένα μαζί τους εάν θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 αίσθηση ή όχι.

Με θερμούς χαιρετισμούς,
Παν.-Καθ. Ο Δρ. Andreas Sönnichsen, ειδικός στην εσωτερική και γενική ιατρική, Βιέννη, Σάλτσμπουργκ
Δρ. Walter Wührer, Γενικός Ιατρός, Σάλτσμπουργκ
Δρ. Maria Hubmer-Mogg, Γενικός Ιατρός, Graz
Dr. Christian Fiala, ειδικός στη γυναικολογία, ΒιέννηvΔρ. Regina Ehrenberger, ειδικός στην ψυχιατρική, Dornbirn
Dr. Katharina Anderhuber, γενική ιατρός, κρατική σχολική γιατρός, Salzburg
Dr. Walter Lintner, Γενικός Ιατρός, Dornbirn
Dr. Anna Vouk-Zdouc, ειδικός στη γυναικολογία, Klagenfurt
Dr. Marco Spicker, γενικός ιατρός, ιατρός εργασίας, Laakirchen
Dr. Werner Pohl, ειδικός στην εσωτερική ιατρική, Vöcklabruck
Dr. Ingo Wachernig, γενικός ιατρός, Völkermarkt
Ο Δρ. Lukas Trimmel, ειδικός στη φυσική ιατρική και αποκατάσταση, Βιέννη
Δρ. Terezia Novotna, Γενική Ιατρός, Επείγουσα Ιατρός, Wiener Neustadt
Dr. Christine Valentiny, Γενικός Ιατρός, Egg
Dr. Fatma Gürel, Γενικός Ιατρός, Salzburg
Dr. Gerlinde M. Akmanlar-Hirscher, ειδικός στη γυναικολογία, Salzburg
Dr. Sabine Wipfinger, ειδικός στην παιδιατρική, Hallein
Dr. Silvia Zeilinger, γενική ιατρός, Pasching
Dr. Wolfgang Grabner, Γενικός Ιατρός, St. Georgen im Attergau
Dr. Wilhelm Reisenzein, Γενικός Ιατρός, Hallein
Dr. Michael Hübl, ειδικός στην ψυχιατρική, Kufstein
Ο Δρ. Günther Lehenauer, ειδικός στην χειρουργική και γενική χειρουργική, Bad Dürrnberg
Dr. Nikolaus Hübl, Γενικός Ιατρός, Feldkrich
Dr. Helmut Glück, Γενικός Ιατρός, St. Peter am Hart
Dr. Sandra Höss, γενική ιατρός, Mattsee
Dr. Sharon Tagwerker, ειδικός στην παιδιατρική, Bludenz
Dr. Ursula Mayer-Zuchi, Γενική Ιατρός, Straßwalchen
Dr. Erich Fritsch, Γενικός Ιατρός, Pischelsdorf
Dr. Günther Beck, MMA, Γενικός Ιατρός, Aspach
Dr. Bettina Allgaier-Zalto, ειδικός στην γυναικολογία, Kuchl
Dr. Klaus Zalto, ειδικός στην γυναικολογία, Kuchl
Dr. Andrea Rotheneder, γενικός ιατρός, Mondsee
Ο Δρ. Ludwig Koch, ειδικός στην αναισθησία, Salzburg
Dr. Claudia Riedelberger, Γενικός Ιατρός, Seeham
Dr. Petra Wasenegger, Γενικός Ιατρός, Thalgau
Dr. Berit Decker, ειδικός στην οδοντιατρική, στοματική και γναθοπροσωπική ιατρική, Anif»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications