Μπανγκλαντές η Αθηνά  και κανείς τους δεν παραιτείται

Μετά από βροχή λίγων ωρών «πνίγηκε» και σταμάτησε να λειτουργεί η πρωτεύουσα της χώρας, όπως αντίστοιχα πνίγηκαν τόσες άλλες περιοχές στην Ελλάδα. Αφού είχαν πρώτα καεί για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες!

Και για παραιτήσεις, ούτε λόγος! Η υπουργός Παιδείας έβλεπε τα παιδιά να διασώζονται επάνω στα θρανία από το νερό που παραλίγο να τα πνίξει μέσα στο... κοντέινερ (!) που έκαναν μάθημα και... όλα καλά! Η χώρα πνίγεται στην πρώτη βροχή, καίγεται στον πρώτο καύσωνα, αλλά δεν φταίει η κυβέρνηση της συμφοράς. Φταίει η... κλιματική αλλαγή!

Τα οδικά και αντιπλημμυρικά έργα έχουν σταματήσει εδώ και 12 χρόνια και ουδείς ενδιαφέρεται για την τύχη των ανθρώπων και των περιουσιών! Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι εκκενώσεις, lockdown και απαγορεύσεις...Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ οι ποταμοί έχουν «φουσκώσει», όπως συνέβη με τον Ιλισό, όπου τα νερά έχουν ανέβει σε επικίνδυνο σημείο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της ΕΜΑΚ στο Πικέρμι, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενο. Μια έρευνα που είχε αίσιο τέλος καθώς εντοπίστηκε ο οδηγός που αγνοούνταν όταν το αυτοκίνητό του παρέσυρε το ρέμα στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Πικέρμι.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός επιβεβαίωσε ότι εγκατέλειψε το όχημα όταν φούσκωσε το ρέμα της Πετρέζας, και τα ορμητικά νερά παρέσυραν το πράσινο τζιπ.Στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του στη Νέα Μάκρη, όπου τον εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος.
Ο οδηγός μεταβαίνει στο Πικέρμι για να υποδείξει το σημείο όπου το ρέμα παρέσυρε το τζιπ, για να αποκλείσουν την εκδοχή να έχει παρασυρθεί και δεύτερο αυτοκίνητο.

Νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είδαν οδηγό οχήματος να επιχειρεί να περάσει φουσκωμένο ρέμα της περιοχής.Ο οδηγός σταμάτησε, κατέβηκε από το όχημα και στη συνέχεια τον έχασαν από το οπτικό τους πεδίο.

Στον Κολωνό, μια γειτονιά στην οδό Αριάδνης έχει «βουλιάξει», καθώς το νερό που έχει συγκεντρωθεί, ξεπερνά τους 60 πόντους.
Στην περιοχή, έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και καταστήματα, με τους κατοίκους να προσπαθούν, υπό την αρωγή της πυροσβεστικής, να σώσουν τις περιουσίες τους.
Στο μεταξύ, αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στη γέφυρα Δαβάκη, στη Νέα Σμύρνη, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.

Η μεγάλη συσσώρευση υδάτων από τη δυνατή νεροποντή, είχε σαν συνέπεια ένα λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα να εγκλωβιστεί κάτω από την γέφυρα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πληροφορίες θέλουν τον οδηγό και τους επιβάτες να έχουν εγκαταλείψει έγκαιρα το λεωφορείο.

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, διεκόπη η κυκλοφορία στη διασταύρωση των οδών Μαρκόπουλου και Ελπίδος στο Μαρκόπουλο και στην οδό Λ. Κατσώνη από τη γέφυρα Βρυουλών μέχρι την οδό Περικλέους. Λόγω συσσώρευσης υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία και στην οδό Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά, στο ρεύμα προς Σπάτα.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έκλεισε η Κηφισίας στο ύψος του Φάρου του Ψυχικού λόγω συσσώρευσης υδάτων στην υπόγεια διάβαση. Η κυκλοφορία εκτρέπεται από τον Τροχαία προς τους παράδρομους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Διακοπή κυκλοφορίας έχουμε και στις οδούς Σκυλίτση και Τζαβέλα στο ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Πειραιά.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση λόγω της συσσώρευσης υδάτων σταμάτησε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.

Παρόμοια εικόνα και στην Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα. Μεγάλα προβλήματα έχουμε και στο ποτάμι στο ρεύμα προς Κηφισιά. Τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα από το ύψος των ΚΤΕΛ έως και την Αττική Οδό.

Παράλληλα «θάλασσα» έγινε η άσφαλτος στην Πανόρμου όπου από την βροχή το ρεύμα προς την οδό Αλεξάνδρας πλημμύρισε με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ενώ οι πεζοί να ταλαιπωρούνται προκειμένου να μην βραχούν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στην Αττική έχει σημειωθεί διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία:
-Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Πέτρου Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
-Στην οδό Πειραιώς και Χαμοστέρνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
-Στη Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το ύψος της Διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.
-Επί της οδού Σκυλίτση από το ύψος της παλαιάς παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
-Επί της οδού Τζαβέλα από το ύψος της παλαιάς παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
-Επί της οδού Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την οδό Λαυρίου μέχρι την οδό Σπατών.
-Επί της Λ. Κηφισίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού, παρατηρείται δυσκολία στην κίνηση των οχημάτων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications