Νεκροί και οι 8 επιβαίνοντες του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους που συνετρίβη στην Τουρκία (video)

Το ρωσικό αεροσκάφος συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών

Τραγική ήταν η κατάληξη για τους οκτώ επιβαίνοντες στο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Βe-200 που συνετρίβη στο νότιο τμήμα της Τουρκίας, καθώς σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είναι όλοι τους νεκροί.

Το ρωσικό αεροσκάφος συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών.

«Μάθαμε πως ένα ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από τα Άδανα για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στο Καχραμανμάρας είχε ένα ατύχημα», ανέφερε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε ένα δελτίο τύπου.

Ένα τουρκικό αεροσκάφος εναέριας επιτήρησης και ένα ελικόπτερο έχουν σταλεί στο σημείο, συμπλήρωσε.

Το αεροσκάφος, ένα Beriev-200, είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία στη γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας, η οποία το χρησιμοποιούσε στη μάχη εναντίον των μεγάλων πυρκαγιών, που έχουν καταστρέψει το νότιο τμήμα της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οκτώ άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος: πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι.Το αεροσκάφος συνετρίβη για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την ώρα που πήγαινε να κάνει ρίψεις νερού για να σβήσει μια πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί νωρίτερα στο Καχραμανμάρας, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications