Μητροπολίτης Καρπενησίου κατά κυβέρνησης: «Οι εκκλησίες είναι άδειες - Μας στοχοποιήσατε όλο αυτό το διάστημα»!

Ο αναπληρωτής Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επισκέφτηκε χθες τον μητροπολίτη Καρπενησίου, Γεώργιο, και του ζήτησε η Εκκλησία να στηρίξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, παρόλα αυτά πήρε «πληρωμένη» απάντηση.

«Προσβλέπουμε στη βοήθειά σας ώστε να φτάσει το μήνυμα “εμβολιαζόμαστε γιατί ζούμε”, και είναι καλό για όλους και πιστεύω ότι εσείς που μιλάτε στις καρδιές των πιστών και των ανθρώπων μπορείτε να μεταφέρετε πολύ καλύτερα αυτό το μήνυμα», είπε ο υπουργός, αλλά η απάντηση του μητροπολίτη ήταν κόλαφος για την κυβέρνηση. Υποστήριξε, αρχικά, ότι οι εκκλησίες είναι πια άδειες, ειδικά στα χωριά, γιατί η Εκκλησία στοχοποιήθηκε ως θεσμός όλο αυτό το διάστημα, «οπότε το ερώτημα είναι σε ποιους απευθυνόμαστε;».

Υπογράμμισε ότι «για το κοινωνικό καλό πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιαστούν» και πρόσθεσε: «Κατακρινόμαστε απ’ όλους, η μία να μας θεωρεί ότι έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, η άλλη να μας θεωρεί τζιχαντιστές, έχουμε μείνει μόνοι». «Όπου μπορούμε, θα βοηθήσουμε, αλλά σας λέω ανοιχτά και επίσημα δεν μπορούμε, δεν μπορώ εγώ και μπορείτε να ρωτήσετε, δεν θα βρείτε άνθρωπο να πει ότι εγώ τον απέτρεψα, γιατί πιστεύω ειδικά πως όποιοι έχουν προβλήματα πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε», είπε.

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια

Ο κ. Γεώργιος, συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, είπε ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε στα Θεοφάνια να αποκαταστήσει την αλήθεια με τα τηλεοπτικά πλάνα παλαιότερων ετών που έδειχναν αγιασμούς με κόσμο χωρίς μάσκες και ξεκαθάρισε: «Των Θεοφανίων οι τηλεοράσεις δείξανε πλάνα με αγιασμούς χωρίς μάσκες, με κόσμο και ήταν πλάνα παλαιοτέρων ετών αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια. Και έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά που φάνηκε ότι σε όλο αυτό το διάστημα η Εκκλησία στοχεύθηκε. Δεν είμαστε μαζί, δυστυχώς, δεν φταίω εγώ. Αυτή είναι μία πικρή αλήθεια που βγαίνει μέσα από την πραγματικότητα. Μακάρι, σας λέω κι εγώ δεν θέλω κανένας άνθρωπος να νοσήσει, το πέρασα, δεν είναι εύκολο», πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας, απαντώντας στον μητροπολίτη, είπε: «Να μη νιώθετε μόνος όταν έχετε δίπλα την κυβέρνηση, την Αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς συλλόγους, τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων». Ξεχνώντας προφανώς το διχαστικό κλίμα που ακολουθεί η κυβέρνηση, υπογράμμισε: «Σε κανέναν δεν πρέπει να είμαστε επιτακτικοί, ούτε να του κουνάμε το δάχτυλο ούτε να τον πιέζουμε».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications