Καθόλου ικανοποιημένος εμφανίζεται ο κυβερνητικός μηχανισμός από τα ποσοστά συμμετοχής των νέων στους μαζικούς εμβολιασμούς για τον COVID-19, την ώρα που στον ΕΟΦ φτάνουν κατά χιλιάδες οι «κίτρινες» κάρτες και που αφορούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Αυτό άλλωστε οδήγησε την κυβέρνηση στο να θεσπίσει εξαγορά των εμβολιασμένων προς 150€ το «κεφάλι» μήπως διορθωθούν προς τα πάνω τα χαμηλά ποσοστά.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 8.175.000 εμβολιασμοί. Οι πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη δόση είναι 4.728.579 ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι ανέρχονται σε 3.590.937. Στο πλαίσιο αυτό, το 45% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό ενώ μόνο το 35% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα είναι τα εξής:
Άνω των 85: 69%
80-84: 70%
75-79: 81%
70-74: 76%
65-69: 76%
60-64: 70%
55-59: 65%
50-54: 61%
45-49: 54%
40-44: 47%
35-39: 39%
30-34: 34%
25-29: 22%
18-24:11%

‘Όπως φαίνεται στις ηλιακές ομάδες από 18 έως 35 τα ποσοστά κυμαίνονται από το απελπιστικό για τον κυβερνητικό μηχανισμό 11% και στην καλύτερη περάτωση αυξάνεται στο 39%, πολύ όμως κάτω ακόμη και από το 50%, δηλαδή τον ένα στους δύο.

Την ίδια ώρα στις 5.000 ανέρχονται οι «κίτρινες» κάρτες που έχουν αποσταλεί στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναφορικά με τον εμβολιασμό, ενώ τουλάχιστον οι μισές από αυτές αφορούν σε περιστατικά με παρενέργειες, σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές. Αυτό έκανε γνωστό η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του Sputnik για τον αριθμό των κίτρινων καρτών, αναφορικά με τον εμβολιασμό, που έχουν σταλεί στον ΕΟΦ, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι ο αριθμός ανέρχεται γύρω στις 5.000.

Εν τω μεταξύ, όπως σημείωσε, σχεδόν οι μισές από αυτές, ήτοι οι 2.500, αξιολογήθηκαν με κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια και «εις βάθος αναλύθηκαν οι περιπτώσεις με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες», όπως είπε.

Σημειώνεται ότι η κίτρινη κάρτα συνιστά μέσο για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανεπιθύμητες παρενέργειες φαρμάκων και εμβολίων. Το τελευταίο διάστημα, η δημόσια συζήτηση γύρω από τις παρενέργειες που μπορούν να προκληθούν μετά από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είναι έντονη, με τη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών να εκφράζει δισταγμούς σε σχέση με την ασφάλεια των εμβολίων και για αυτό ο μηχανισμός της κυβέρνησης προχωρά σε εξαγορά ατόμων προκειμένου να δεχθούν να εμβολιαστούν.Στο επίκεντρο της συζήτησης έχει βρεθεί, ειδικότερα, το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά τα περιστατικά θρόμβωσης που έχουν καταγραφεί.

----

Χθες μόλις είπαμε κάτι σε ποστ αμέσως πτώση στην απήχηση facebook, ίσως η μοναδική σελίδα στην Ελλάδα που παρακολουθουν επι 24 βάσεως μην πεις κάτι διαφορετικό το οποίο ειναι και αληθινό και χαλάσεις το Matrix στο πόπολο ! αλλα δεν παρακολουθουν για αυτο μονο, αλλα μην πεις δημοσια αυτα που ούτε καν έχουν διανοηθεί οι μάζες σε παγκόσμιο επίπεδο, και βρέθηκαν με απλή λογική και την παρατήρηση ,πως γίνεται εκατομμύρια να μην έχουν καταλάβει τίποτα? ο λόγος: ο ίδιος ο τρόπος που σκέφτονται και λειτουργούν (εκτός ότι ειναι γκοιμ πολλοί), πρόσφατα έγινε κατι και θύμισε το πόσο πολύ ελέγχονται οι μάζες ακομα και ο τρόπος που συμπεριφερονται και μιλάνε οχι άπλα το πως σκέφτονται..

Ενδεικτικά πως εκπαιδεύουν τα γκοιμ μεσώ σχολείων ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 23/12/2018 https://archive.is/wGmXE :

Είναι προφανές ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα έχει αποτύχει, ναι δεν τους έκανε ολους αριστερούς και Νεοδημοκράτες ...

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications