Απέτυχε το lockdown στην Θεσσαλονίκη: Ανακοινώνουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα- Πού θα φτάσουν;

Την πλήρη αποτυχία και αυτών των μέτρων που εισηγήθηκε η ομάδα των «ειδικών» και επέβαλε η κυβέρνηση παραδέχονται πηγές του υπουργείου Υγείας προθέτοντας ότι «σήμερα θα επιβληθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη».

Επιμένοντας να αγνοούν ότι ένα τέτοιος ιός και μια τέτοια πανδημία είναι αδύνατον να περιοριστούν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αύξηση των κρουσμάτων σημαίνει και αύξηση των θυμάτων (το 70% έως 80% θα μολυνθούν αν δεν έρθει το εμβόλιο), η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα στις 6 το απόγευμα τα εξής μέτρα για την πολύπαθη Θεσσαλονίκη.

Νέα αυστηρά μέτρα με κλείσιμο ακόμα και νηπιαγωγειων και δημοτικών σχολείων, απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα και περιορισμό των μετακινήσεων μέσω SMS στο 13033 ανακοινώνει η κυβέρνηση το απόγευμα στην ενημέρωση που θα γίνει στις 18:00 για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊου.

Με τη θετικότητα στη Θεσσαλονίκη να φθάνει στο 32% τα λόγια του Υπουργού Υγείας κατά τη χθεσινή ενημέρωση αντηχούν την κρισιμότητα της κατάστασης στη περιφέρεια.

Από το πρωί ο Β. Κικίλιας συνεδριάζει με τους αρμόδιους με αντικείμενο την ανάπτυξη του σχεδίου για τη διασφάλιση των αντοχών των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο, η μόνη επόμενη κίνηση που μπορεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου οι κλίνες των ΜΕΘ βρίσκονται κοντά στην πληρότητα τους είναι ένα αυστηρό, καθολικό lockdown.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να περιοριστούν περαιτέρω οι δραστηριότητες, με επαναφορά του ωραρίου καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 αν όχι και νωρίτερα. Κατ' επέκταση, αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό υποχρεωτικής τηλε-εργασίας, αλλά και κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κλιμάκια ελέγχου με επικεφαλής την αστυνομία αναμένεται να πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, για να αποφευχθούν όλα τα φαινόμενα μικρών ή μεγάλων συνωστισμών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications