Ο μυστηριώδης δίσκος της Φαίστου, μήπως προέρχεται από την Ατλαντίδα;

Ο Δίσκος της Φαιστού είναι δίσκος ψημένου πηλού, που αποτελεί αρχαιολογικό εύρημα από τη Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη. Αποτελεί ένα από τα γνωστότερα μυστήρια της αρχαιολογίας, αφού ο σκοπός της κατασκευής του παραμένει άγνωστος. Άγνωστο είναι μέχρι σήμερα και το νόημα των αναγραφόμενων σε αυτόν.

Για περισσότερα από εκατό χρόνια, ερευνητές σε πολλές χώρες προσπαθούν να αποκαλύψουν το μυστήριο των ιερογλυφικών , αλλά οι προσπάθειές τους ήταν ανεπιτυχείς.

Ο Πολωνός επιστήμονας και συγγραφέας Maciej Kuchinsky γνωστός για τις δημοσιεύσεις του σχετικά με τη γνώση των αρχαίων μυστηρίων. Έχει αφοσιωθεί στην αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών στον Δίσκος της Φαιστού, και κατά τη γνώμη του έβγαλε ένα συμπέρασμα που μπορεί να ρίξει φως σε αυτήν τη μυστηριώδη ιστορία.

Σύμφωνα με αυτόν ο δίσκος είναι ένα λείψανο της Ατλαντίδας. Οι επιγραφές μάλλον είναι ένα είδος συμβολισμού, που περιγράφει αλληγορικά τα κύρια στάδια της προέλευσης της ζωής στη Γη.

Τα ιερογλυφικά προέρχονται από το κέντρο του δίσκου είναι προφανώς ο ήλιος και προς τα έξω. Αυτό το σύντομο "βιβλίο" Βιολογίας είναι γεμάτο από ενδιαφέρουσες επιστημονικές πληροφορίες και θα μπορούσε επομένως να ανήκει σε έναν πολύ ανεπτυγμένο πολιτισμό με πολλές επιστημονικές γνώσεις.

Όλα αυτά, όπως προτείνει ο Kuchinsky, ενισχύουν την υπόθεση ότι υπήρχε Ατλαντίδα.

Γιατί να μεταδώσουν πληροφορίες με σύμβολα; Προφανώς, για τη διάδοση της γνώσης μεταξύ σε άλλους λαούς που βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης, ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί η γλώσσα με τη μορφή συμβολικών εικόνων, τις οποίες μπορούν να κατανοήσουν οι σοφοί και οι ιερείς του αρχαίου κόσμου, ανεξάρτητα πού ζούσαν και σε τι γλώσσα μιλήσουν.

Ο Kuchinsky είπε ότι μπορεί να καταλάβει το νόημα. Στην ερμηνεία του αφηγείται την ιστορία ενός καθοριστικού ρόλου στη δημιουργία του σύμπαντος και της ζωής στη Γη. Υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί που συνδέονται με μια μακρά εξελικτική διαδικασία, η οποία οδήγησε τελικά στην εμφάνιση της ανθρώπινης φυλής.

Ο Πολωνός επιστήμονας το εξήγησε κάπως έτσι: υπάρχει μια σχέση διαστήματος με τη Γη, τα ψάρια δημιουργήθηκαν μέσω των πολύπλοκων διαδικασιών διαίρεσης των κυττάρων. Στις εικόνες διαπιστώνεται ότι η προέλευση της ζωής είναι εξωγήινης προέλευσης, που επί του παρόντος αυτές οι ιστορίες αντηχούν έντονα με τους μύθους και τους θρύλους πολλών λαών του πλανήτη.Κρίνοντας από τη μετάφραση, οι αρχαίοι γνώριζαν τον εξελικτικό ρόλο των χρωμοσωμάτων κατά την κυτταρική διαίρεση.

Το γεγονός ότι ο δίσκος της Φαίστου δεν είναι ψεύτικος, δεν υπάρχει αμφιβολία.
Ο πηλός από τον οποίο ειναι κατασκευασμένος, δεν υπάρχει στην Κρήτη όπου βρέθηκε.
Ένας αρχαίος πολιτισμός με μεγάλη γνώση σχεδίασε μια αλυσίδα χρωμοσωμάτων;

Στον Τίμαιο, ένα από τα τελευταία έργα του Πλάτωνα, που άσκησε τεράστια επίδραση κατά τον Μεσαίωνα και μέχρι τους Νεότερους Χρόνους, εκτίθεται η πλατωνική κοσμολογία, η δημιουργία δηλαδή του κόσμου, του ανθρώπου και των άλλων ζωντανών οργανισμών από τον δημιουργό, τον θείο "τεχνίτη".

Ο πιο διάσημος πλατωνικός μύθος. Περιλαμβάνεται στον Τίμαιο και στον Κριτία, και εξιστορεί την ύπαρξη της μυθικής Ατλαντίδας, τη σύγκρουσή της με την αρχαία Αθήνα και την καταβύθισή της στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η Ατλαντίδα ήταν ένα τεράστιο νησί, «μεγαλύτερο από την Ασία και τη Λιβύη μαζί» (Τίμαιος 24e), τοποθετημένο στον Ωκεανό πέρα από τις Ηράκλειες στήλες. Στο νησί αυτό αναπτύχθηκε υπό την αιγίδα του Ποσειδώνα ένας σημαντικός πολιτισμός, που όφειλε τη δύναμή του στη σωστή κατανομή της εξουσίας στους δέκα κληρονομικούς βασιλείς του (απόγονοι όλοι του Ποσειδώνα - σε τακτά διαστήματα επιβεβαιώνουν τη συμφωνία τους με τελετουργική θυσία ταύρου), και τον υπερβολικό του πλούτο στο γόνιμο έδαφος και το πλούσιο υπέδαφος του νησιού, αλλά και στο εμπόριο που ανέπτυξε με τη μεγάλη ναυτική του επέκταση (Κριτίας 117e).

ψ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications