Ποιος ήταν ο Αβραάμ ο μεγάλος πατριάρχης της εβραϊκής φυλής ?

Ο Αβραάμ (εβρ. אַבְרָהָם) ήταν πατριάρχης του έθνους Ισραήλ και των Αράβων, θεωρείται δε πρόγονος του Ιωσήφ και του Ιησού Χριστού. (Ματ. 1:1-16· Λου. 3:23-38)

Από την "έγκυρη πηγή" ονόματι wikipedia: Ο μεγάλος πατριάρχης της εβραϊκής φυλής που απ' αυτόν αρχίζει η ιστορία του Ισραήλ αλλά και της αραβικής (Γένεση 25,12-18. Α' Παραλειπομένων 1,28-31),γεννήθηκε στην πόλη Ουρ της Χαλδαίας και ήταν γιος του ειδωλολάτρη Θάρα. Παίρνοντας σύζυγο την ετεροθαλή αδελφή του Σάρρα, μαζί με τον πατέρα του και τον ανιψιό του Λωτ έφυγε από τη Χαλδαία και πήγε στη Χαρράν, όπου έζησε για πολύ καιρό και όπου πέθανε ο πατέρας του. Τότε, υπακούοντας στην εντολή του Θεού, πήγε στη χώρα Χαναάν, παίρνοντας μαζί του τη γυναίκα του Σάρρα, τον Λωτ και όλα του τα υπάρχοντα και τα κοπάδια των ζώων που είχε. Και εκεί για πρώτη φορά πήρε από τον Θεό την υπόσχεση ότι θα κάνει αυτόν και τον λαό του ισχυρό και ένδοξο και θα τον τιμούν όλες οι φυλές της γης.

Απόσπασμα από την Παλαιά Διαθήκη
Αλλά, όταν κάποτε έπεσε μεγάλη πείνα στη Χαναάν, ο Αβραάμ μαζί με τη Σάρα κατέφυγαν στην Αίγυπτο, όπου και παρουσίασε τη γυναίκα του σαν αδελφή του.
Η ομορφιά της Σάρας τόσο πολύ γοήτεψε τους άρχοντες της Αιγύπτου, που την πήραν στα ανάκτορα του Φαραώ, προσφέροντας πλούσια δώρα στον Αβραάμ.

Αλλά κάποια νύχτα, ο Φαραώ είδε ένα όνειρο που τον ανάγκασε να δώσει πίσω τη Σάρα στον Αβραάμ και να τους διατάξει να φύγουν από την Αίγυπτο.
Έτσι επέστρεψε ο Αβραάμ στη Χαναάν, αλλά ήταν πια γέρος και χωρίς παιδιά και άρχισε να αμφιβάλλει για την υπόσχεση που του είχε δώσει ο Θεός.

Αλλά ο Θεός δεν άργησε να ανανεώσει την υπόσχεσή του. Έτσι στα 100 του χρόνια ο Αβραάμ, σύμφωνα με τη διαταγή του Θεού άλλαξε το όνομά του, από "Άβραμ" που λεγόταν και σήμαινε "ο υψηλός ή υπέροχος πατέρας", σε "Αβραάμ" που σημαίνει "ο πατέρας μας ο υπέροχος", δηλαδή ο γενάρχης και πατέρας των εθνών.

Ο Θεός είπε στη Σάρα, που ήταν τότε 90 χρονών, ότι θα αποκτήσει παιδί, πράγμα που έκανε τον Αβραάμ να γελάσει δύσπιστα, όταν το άκουσε.

Αυτό το γέλιο έγινε αιτία να δοθεί, στο παιδί που γεννήθηκε λίγο αργότερα, το όνομα Ισαάκ, που σημαίνει στα εβραϊκά "γελώ".
Για να δοκιμάσει ο Θεός την πίστη του Αβραάμ τον διέταξε να σφάξει το παιδί του και να του το προσφέρει θυσία. Αλλά την τελευταία στιγμή άγγελος Κυρίου συγκράτησε το χέρι του Αβραάμ και τον διέταξε να σφάξει και να θυσιάσει ένα κριάρι.

Μετά από το θάνατο της Σάρας, που την έθαψε σ' ένα σπήλαιο τον Μαχπελάχ, ο Αβραάμ πάντρεψε το γιο του με τη Ρεβέκκα, παντρεύτηκε μάλιστα και ο ίδιος για δεύτερη φορά τη Χετούρα και απόκτησε έξι γιους.

Πέθανε σε ηλικία 175 χρονών και θάφτηκε κοντά στη Σάρα. Τον Αβραάμ τον αποκάλεσαν "φίλο του Θεού" και "πατριάρχη" και θεωρείται όχι μόνο σαν πατέρας πολλών λαών αλλά και σαν προφήτης και ιδρυτής θρησκείας που περιέλαβε στους κόλπους της όλους σχεδόν τους λαούς της γης.
Το συγκινητικό επεισόδιο της Παλαιάς Διαθήκης, που ο πατριάρχης των λαών επιχείρησε να σφάξει το παιδί του και να το προσφέρει θυσία στο Θεό, για να δείξει τη μεγάλη του πίστη, έγινε πηγή έμπνευσης πολλών μεγάλων καλλιτεχνών, ιδιαίτερα στην εποχή της Αναγέννησης.

Ακόμη η θυσία του Αβραάμ ήταν το επεισόδιο που πολλούς ποιητές ενέπνευσε.
"Θυσία του Αβραάμ" είναι ένα κρητικό δράμα, έμμετρο που γράφτηκε περίπου στον 16ο αιώνα και που ο συγγραφέας του είναι άγνωστος. Ίσως το έχει γράψει ο Βιτσέντζος Κορνάρος που έγραψε τον "Ερωτόκριτο", αλλά δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι γι' αυτό.
Γένεση: Κεφ.12 Η πρόσκληση του Θεού, , Κεφ.14 Συνάντηση με τον Μελχισεδέκ, κεφ.17 η Διαθήκη, Κεφ.22 Η θυσία του Ισαάκ Κεφ.25/8 Ο θάνατός του.

--------

Στο βιβλίο του Moisés y los Extraterrestres , ο μεξικανός συγγραφέας Tomás Doreste δηλώνει:

Η Βακτρία (περιοχή του αρχαίου Αφγανιστάν) ήταν η τοποθεσία της εβραϊκής φυλής που ονομάζεται Juhuda ή Jaguda, που ονομάζεται επίσης Ur-Jaguda που σήμαινε μέρος ή πόλη, προφανώς από αυτό το όνομα προέρχεται το Judaean -Jew . Ως εκ τούτου, η Βίβλος είχε δίκιο δηλώνοντας ότι ο Αβραάμ προήλθε από το "Ουρ των Χαλδαίων". «Ο Χαλδαίος» δεν ήταν το όνομα μιας συγκεκριμένης εθνικότητας αλλά ο τίτλος μιας αρχαίας ιερατικής κάστας που ζούσε στην περιοχή που τώρα βρίσκεται το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και Ινδία. «Ήταν θρησκεία ή αίρεση της Περσίας και του Μελχισεδέκ». (Τόμος Ι, σ. 364.)

"Οι Πέρσες ισχυρίζονται επίσης τον Ιμπραήμ, δηλαδή ο Αβραάμ, ειναι ο ιδρυτή τους, καθώς οι Εβραίοι. Έτσι βλέπουμε ότι σύμφωνα με όλη την αρχαία ιστορία οι Πέρσες, οι Εβραίοι και οι Άραβες είναι απόγονοι του Αβραάμ. (Σελ. 85) .. . Μας λένε ότι ο Τέρα, ο πατέρας του Αβραάμ, κατάγεται από μια ανατολική χώρα που ονομάζεται Ουρ, των Χαλδαίων ή των Κουλτών, για να κατοικήσει σε μια περιοχή που ονομάζεται Μεσοποταμία. Κάποια στιγμή αφού είχε κατοικήσει εκεί, ο Αβραάμ ή ο Αβράμ ή ο Μπράχμα , και η σύζυγός του Sara ή Sarai, ή Sara-iswati, εγκατέλειψαν την οικογένεια του πατέρα τους και ήρθαν στην Χαναάν. Η ταυτότητα του Αβραάμ και της Σάρα με τον Μπράχμα και τη Σαραϊσγουάτι επισημάνθηκε για πρώτη φορά από τους Ιησουίτες ιεραπόστολους. "(Τόμος Ι, σελ. 387 .)

Εδώ βλέπουμε για ποιους έκαναν εισβολές οι λεγόμενοι Πέρσες:

Η πρώτη περσική εισβολή στην Ελλάδα διεξήχθη σε δύο φάσεις (492/490 π.Χ), κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων. Οι Πέρσες εισέβαλλαν στην Ελλάδα, υπό τις διαταγές του Δαρείου Α', με σκοπό να τιμωρήσουν την Αθήνα και την Ερέτρια, οι οποίες είχαν βοηθήσει τους Ίωνες κατά την Ιωνική Επανάσταση.

Η δεύτερη περσική εισβολή στην Ελλάδα διεξήχθη τα έτη 480 και 479 π.Χ και αποτελεί την πιο σημαντική σύγκρουση Ελλήνων και Περσών κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων. Δέκα χρόνια πριν τη σύγκρουση, οι Πέρσες επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ωστόσο οι Αθηναίοι τους σταμάτησαν στον Μαραθώνα. Ο Ξέρξης συγκέντρωσε πολύ μεγάλο στρατό και στόλο για να κατακτήσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Και ότι οι Πέρσες, οι Εβραίοι και οι Άραβες είναι απόγονοι του Αβραάμ τι σημαίνουν όλα αυτά? για τον όχλο προφανώς τίποτα, αλλα επιβεβαιώνουν αυτο που είχες παρατηρήσει μεσώ facebook,ότι πολλοι Νεοέλληνες με αριστερές και κομμουνιστικές τάσεις οχι άπλα δεν έχουν σχέση με Ευρωπαϊκό γένος αλλα πολλοι εξ αυτών ειναι και αραβικής ράτσας, και τα παραμυθία που σας εχουν μάθει περί δήθεν ιδεολογίας άλλου,και έχουν παροιμία λογική με τους ιουδαίους ως συγγενικές σημιτικές ράτσες. Γιαυτό και έχουν στενές σχέσεις και έχει καταλήξει να εξαρτάται ο πλανήτης από τα πετρέλαια των Αράβων!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications