Η στιγμή που ο Αμερικανός Πρέσβης δραπετεύει δια αερομεταφοράς μ΄ελικόπτερο από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

Ένα ελικόπτερο προσγειώνεται σε χώρο της Αμερικάνικης Πρεσβείας στη Βαγδάτη ενώ το εξαγριωμένο πλήθος καίει τα φυλάκια καταστρέφει τις κάμερες σπάει τα τζάμια εισβάλει στον προθάλαμο αυτής.

Από το ελικόπτερο αποβιβάζονται με κινηματογραφικές κινήσεις κομάντο. Άλλοι Αμερικανοί πεζοναύτες ξεπροβάλουν από το εσωτερικό και επιβιβάζουν κυριολεκτικά σηκωτό σημαίνον πρόσωπο της Πρεσβείας των ΗΠΑ που το φυγαδεύουν δια του ελικοπτέρου. Δια αερομεταφοράς φυγαδεύεται με τον ίδιο τρόπο που αμερικανικά ελικόπτερα κατά κόρον εκκένωσαν αρχιτζιχαντιστές από τις ερήμους της Συρίας.Η ανάρτηση αναφέρει πως είναι ο Αμερικανός Πρέσβης.

Tα επεισόδια στην Αμερικάνικη Πρεσβεία ξέσπασαν ως αντίποινα για τα αιματηρά χτυπήματα των ΗΠΑ κατά 5 βάσεων της ιρακινής σιίτικης πολιτοφυλακής Hachd al-Chaabi που αποτελεί τμήμα του στρατού σύμφωνα με πρόσφατη τροπολογία, πολέμησε όσο κανείς την ISIS, χτυπήθηκε την ημέρα που ιρακινός στρατός και οι σύμμαχοί του άρχισαν επιχείρηση ενάντια στα κατάλοιπα ISIS.

Το Ιράκ έχει βυθιστεί στο χάος μετά από πολύμηνες κι αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση Πρωθυπουργού Adel Abdel Mahdi αλλά και Προέδρου της χώρας Μπαρχάμ Σάλεχ. O τελευταίος παραιτήθηκε και οδήγησε σε περαιτέρω εκτροπή όταν αρνήθηκε να επικυρώσει ως όφειλε σύμφωνα με το Σύνταγμα το πρόσωπο που του πρότεινε η Βουλή κατά πλειοψηφίαν ως αντικαταστάτη του τ. Πρωθυπουργού κι αυτό μόνο και μόνο επειδή ήταν κι αυτός σιίτης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications