Ποιοι δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων; Πότε θα καταβληθεί και πώς να το υπολογίσετε; Τι να κάνετε, εάν δεν έχετε πρόσβαση στο «διαδικτυακό κομπιουτεράκι» του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων» της ΓΣΕΕ; O Γιώργος Μελισσάρης, δικηγόρος – εργατολόγος και νομικός σύμβουλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Αθήνας (ΕΚΑ), μίλησε στο Sputnik.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο γιορτινή περίοδο του έτους έχει ξεκινήσει! Αυξημένες είναι οι υποχρεώσεις του Άγιου Βασίλη για τον μήνα Δεκέμβριο, ωστόσο, υπάρχει κι ένα σημαντικό δώρο για ενήλικες, που δεν «βγαίνει» από τον σάκο του. O Γιώργος Μελισσάρης, δικηγόρος – εργατολόγος και νομικός σύμβουλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Αθήνας (ΕΚΑ), εξηγεί στο Sputnik όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για το Δώρο Χριστουγέννων.

Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
Όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με εξαρτημένη σχέση εργασίας, που απασχολήθηκαν εντός του διαστήματος από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου.

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων
Όσοι εργάστηκαν ολόκληρο το διάστημα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων 25 ημερομίσθια ή ένα μισθό. Όσοι εργάστηκαν μικρότερη διάρκεια, μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, τότε θα πάρουν ένα μέρος από το δώρο Χριστουγέννων αναλογικά με τη διάρκεια της εργασιακής σχέσης. Η αναλογία αυτή είναι 2 ημερομίσθια ή 2/25 του μηνιαίου μισθού για κάθε 19 ημερολογιακές (όχι εργασιακές) ημέρες εργασιακής σχέσης.

Οι μερικώς απασχολούμενοι θα πάρουν ως Δώρο Χριστουγέννων ότι και οι πλήρως απασχολούμενοι βάσει όμως των μειωμένων, αναλόγως προς τον χρόνο απασχόλησής τους, αποδοχών. Aπό το ανωτέρω χρονικό διάστημα υπολογισμού του Δώρου, δεν υπολογίζονται και αφαιρούνται οι τυχόν ημέρες άδειας άνευ αποδοχών, οι ημέρες ασθένειας για τις οποίες ο εργαζόμενος έλαβε επιδότηση από τον ΕΦΚΑ, οι ημέρες της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας (6μηνο ΟΑΕΔ) και οι ημέρες αδικαιολόγητης απουσίας και των απεργιών.

Το να γεννηθείς στο Ελλαδιστάν και να μην είσαι αδίσταχτος όπως οι περισσότεροι Νεοέλληνες το λες και ατυχία, εκτός ότι άλλος έκανε την δουλειά και άλλοι έπαιρναν τα εμφύσημα κλασικό αυτό στο Ελλαδιστάν ακόμα και στο ίντερνετ το ίδιο γίνεται οι μάζες υποστηρίζουν παντού αδίσταχτους ..παντού προωθούνται τα ρεμάλια και οχι αυτοί που αξίζουν,εκτός ότι ειναι για να προσαρμοστείς σε ένα κόσμο βάρβαρων πρέπει να γίνεις σαν αυτούς, το μονο σίγουρο ειναι ότι θα εκμεταλλευτούν την καλοσύνη σου:

Από το 2002 έως το 2013 κανένα Δώρο Χριστουγέννων- Πάσχα και μονο μια φορά άδεια διακοπών το 2008 και αυτή με το ζόρι!!

Το 2011 σε εναν άλλον εργοδότη λαμόγιο , σε ένα έργο που γινόταν καταγραφή των πάντων , λέει ένας μηχανικός της εταιρίας κάνε πιο αργά διότι οι άλλοι τρεις που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με σένα φαίνονται ότι κάθονται, γιατί βγάζεις την διπλή δουλειά από αυτούς αν και μονο σου(!)(ηταν οι κλασικοί Νεοέλληνες λαμόγια που είχαν μπει με μεσώ στην εταιρία και έκαναν ότι δούλευαν)...

Όλοι αυτοί που σας το παίζουν κάποιοι ακόμα στο ίντερνετ έχουν δουλέψει πότε τους? αν κρίνεις ότι πολλοί εξ αυτών δεν εχουν ούτε ένα δικό τους άρθρο αλλα την υποστήριξη της μάζας (κλασικά) καταλαβαίνει ένας σκεπτόμενος τι λαμόγια ειναι...Και έχεις και τον κάθε "έξυπνο" να νομίζει ότι όλη μας η ζωή ειναι αυτή η σελίδα! οι συμμορίτες μέσα σε 5 χρονιά έφεραν την παρακμή παντού μετά το 2010, και έτσι πλέον είχες χρόνο να ερευνήσεις ποιοι έκαναν την χώρα έτσι και με την βοήθεια του ίντερνετ, από το 2015 έως σήμερα δόθηκαν πολλές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα μέχρι που βγήκες έξω απο το Matrix! και το 2018 διαπιστωθεί ότι άδικα καθόμουν και έλεγα τα αυτονόητα τόσα χρονιά σε Νεοέλληνες που ειναι περισσότεροι και έχουν παρασύρει τους ελάχιστους που έχουν απομείνει όπως διαπιστωθεί, δεν θα σε υποστήριξη κανένας αντίθετα γίνεσαι κακός! δεν γίνεται ένας λέει τα αυτονόητα και οι άλλοι 1000 τις ίδιες ηλιθιότητες που πολλοι εξ αυτών παριστάνουν και τους απόγονους των αρχαίων ..... ©AETOS NEWS

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications