Κατασκευές αρχαιότερες και από την Πυραμίδα της Γκίζας ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία

Δύο κατασκευές, αρχαιότερες ακόμα και από την Πυραμίδα της Γκίζας, ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία και οι επιστήμονες ερευνούν σε τι χρησίμευαν στην αρχαιότητα.

Μια σπουδαία ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στην Πολωνία, αφού εντόπισαν αρχαίες κατασκευές που πιστεύεται ότι είναι 7.000 ετών επομένως αρχαιότερες από την Πυραμίδα της Γκίζας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Express», οι δύο κυκλικές κατασκευές βρέθηκαν στην πόλη Λισόμιτσε και αυτές δεν είχαν εντοπιστεί για αιώνες.
Οι ερευνητές διέκριναν τα περιγράμματά τους στο Google Earth.

Ο Ματέουσζ Σοσνόβσκι, αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου «Νικόλαος Κοπέρνικος», ανέφερε:

«Η ανακάλυψή μας μπορεί να μεταφραστεί με ενθουσιασμό, λόγω του γεγονότος ότι οι συγκεκριμένες λεκάνες βρίσκονται ανατολικά του ποταμού Βιστούλα.
Οι κατασκευές αυτές είναι οι πιο βορειοανατολικές του είδους τους στην Ευρώπη.
Δεν αναμέναμε μια τέτοια ανακάλυψη σε αυτήν την περιοχή».

Περίπου 5 χιλιόμετρα χωρίζουν τις δύο κατασκευές, με διάμετρο 85 μέτρων, αφού υπάρχουν «τρεις ομόκεντρες κοιλότητες με κοινό κέντρο».
Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τη χρησιμότητά των κατασκευών και υποθέτουν ότι επρόκειτο για ιερούς ναούς ή αστρονομικά παρατηρητήρια.

Μάλιστα, ο κ. Σοσνόβσκι είπε:
«Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον είναι ότι οι είσοδοι είναι πιθανότατα αντικριστά σε έναν άξονα βορειοδυτικού-νοτιοανατολικού άξονα. Υποθέτουμε ότι θα μπορούσαν επίσης να συνδεθούν με αστρονομικές παρατηρήσεις. Για να επιβεβαιώσουμε αυτή την ιδέα θα χρειαστούμε περαιτέρω ανάλυση».

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι κατασκευές «δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν από μεγάλη ομάδα ανθρώπων».
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, περίπου 130 παρόμοιες δομές έχουν αποκαλυφθεί στην Ευρώπη μέχρι στιγμής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications