Τον κώδωνα του κινδύνου για το προσφυγικό έκρουσε η Φώφη Γεννηματά στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Τον κώδωνα του κινδύνου για το προσφυγικό –μεταναστευτικό έκρουσε η Φώφη Γεννηματά, που είπε πως η Ευρώπη με τη συμφωνία που έκανε με την Τουρκία, «έδωσε τα κλειδιά του προσφυγικού στον Ερντογάν, ο οποίος παρά τα χρήματα που παίρνει, μπορεί ανά πάσα στιγμή να βουλιάξει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη».

Ως προτεραιτότητα στο σχέδιο αντιμετώπισης η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έθεσε την προστασία των ελληνικών, άρα και ευρωπαϊκών συνόρων.

«Χρειάζεται σχέδιο προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων. Η Frontex είναι εδώ, υπάρχουν χρήματα για να γίνει πραγματική συνοριοφυλακή. Για να φυλάξουμε τα σύνορά μας είναι να το αποφασίσει η Ευρώπη, αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει μόνη της», είπε σχετικά.

Όπως είπε, δεύτερο θέμα είναι να γίνουν αλλαγές στη συμφωνία, η οποία ήταν «έκτακτα μέτρα και έχουν περάσει τόσα χρόνια και φαίνεται ότι δεν αποδίδει».

«Ήδη μεταφέρονται στην ενδοχώρα άνθρωποι που δε θα μπορούν να φύγουν», παρατήρησε και προειδοποίησε πως «αν δεν αλλάξει η συμφωνία δε θα αποσυμφορηθούν τα νησιά».

Η Φ.Γεννηματά τόνισε επίσης την ανάγκη να ξεκινήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, «συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα: Το ‘ναι σε όλα’ στη Μέρκελ».

«Αυτό είναι καταστροφικό για την Ελλάδα», τόνισε και «ζωγραφίζοντας» την εικόνα, είπε πως «η Ευρώπη ανήμπορη χαϊδεύει τον Ερντογάν και η Ελλάδα άτονη χαϊδεύει την Ευρώπη».

«Δεν είναι από τα θέματα που μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Πρέπει να συνεννοηθούμε πριν εξαφανιστούμε», κατέληξε.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications