Όταν είσαι υλιστής νομίζοντας ότι ο άνθρωπος ειναι ένα μάτσο κοκάλα με κρέας μονο που να καταλάβεις τι γίνεται?
Εκτός αυτού αυτές οι υλιστικές ράτσες έχουν πολλά κακά εκτός το να κάνουν τούμπες για μερικά ευρώ, ειναι αυτοί που χλευάζουν τέτοια θέματα, κλασική τακτική κατώτερων όταν δεν μπορούν να καταλάβουν κάτι να το χλευάζουν, έχει παρατηρηθεί επίσης ότι αυτές οι μη ευρωπαϊκού γένους ράτσες ειναι δογματικές και ασχολούνται μεταξύ άλλων φανατικά με ποδόσφαιρο αλλα παριστάνουν τους απόγονους των αρχαίων και τους σούπερ Έλληνες επίσης δογματικά.
Tι σχέση έχουν αυτοί οι δογματικοί ηλίθιοι που τσιρίζουν σαν άγρια θηρία και τσακώνονται σαν κοκόρια για ομάδες χωρίς να έχουν κάποιο όφελος καν! φαντάσου τι γίνεται όταν έχουν όπως με κόμματα τι γίνεται,με τους αρχαίους? όσοι έχουν πέσει στο επίπεδο τους μπράβο σας! ειναι τυχαίο που οι μεγάλοι εφευρέτες ηταν και μύστες ταυτόχρονα και πνευματικά άτομα?
Οι άλλοι αναρωτιούνται πού είναι λοιπόν οι εξωγήινοι! αλλα σε τετοια συνεδρία πάνε άτομα τα οποία λένε τις κλασικές παπάτζες του καθεστώς, οι επιστήμονες κατά τα άλλα:
Οι διοργανωτές του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Σανγκάη κέρδισαν περισσότερα από όσα υπολόγιζαν όταν κανόνιζαν το ντιμπέιτ μεταξύ του δισεκατομμυριούχου προέδρου της Alibaba, Jack Ma, και του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Elon Musk. Οι δύο ηγέτες των τεχνολογικών εταιρειών αντιπαρέθεσαν τις γνώμες τους για την τεχνητή νοημοσύνη, τους χιμπατζήδες, τους εξωγήινους, την κουλτούρα εργασίας, αλλά και την εμμονή του Musk με τις διαστημικές αποστολές στον Άρη, σε μια αρκετά παράξενη και διαφορετική συζήτηση.
Με συνολική περιουσία που ξεπερνά συνδυαστικά τα 56 δισ. δολάρια, οι δύο επιχειρηματίες ανέλυσαν εις βάθος τα οφέλη και τις επιπτώσεις της εκρηκτικής τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο Musk της Tesla υποστήριξε πως «οι άνθρωποι σκέφτονται την τεχνητή νοημοσύνη σαν έναν έξυπνο άνθρωπο. Θα είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο από αυτό». Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla παρομοίωσε τη δύσκολη κατάσταση των απλών ανθρώπων που προσπαθούν να κατανοήσουν την τεχνητή νοημοσύνη με αυτήν των χιμπατζήδων που προσπαθούν να κατανοήσουν τους ανθρώπους. «Θα πρέπει να φαινόμαστε σαν παράξενοι εξωγήινοι», είπε.
Ο Musk, στον οποίο ανήκει επίσης η startup Neuralink (εγκαφαλικά εμφυτεύματα), είπε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντά αυτήν τη στιγμή είναι το γεγονός ότι οι ερευνητές «δεν μπορούν να φανταστούν κάτι εξυπνότερο από αυτούς». Για τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης του μέλλοντος, πάντως, πρόσθεσε ότι ελπίζει να είναι αποτελεσματικά και εντυπωσιακά.
Συνεχίζοντας αναφορικά με τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης, ο Musk περιέγραψε την ταχύτητα με την οποία θα επικοινωνούμε με την τεχνητή νοημοσύνη σαν «πολύ χαμηλούς ήχους, συριγμούς, όπως οι ήχοι των φαλαινών».
Ο Jack Ma, από την άλλη, μίλησε για το όφελος των ανθρώπων από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και πως μέσω αυτής θα μπορέσουμε να μάθουμε περισσότερα για εμάς τους ίδιους. «Δεν νομίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι απειλή, ότι είναι κάτι τρομακτικό. Οι άνθρωποι είναι αρκετά έξυπνοι για να το αντιληφθούν αυτό, είπε, αλλά ο Musk εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτή την άποψη.
Σε άλλον πλανήτη
Στη συνέχεια, ο Ma άλλαξε το θέμα της συζήτησης και αναφέρθηκε στη φιλοδοξία του Musk «να ταξιδέψει στον Άρη».
Κοιτάζοντας στο μέλλον, ο Musk είπε ότι πρέπει «να αναλάβουμε τις απαραίτητες δράσεις που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της ανθρώπινης συνείδησης… Δεν έχουμε βρει κανέναν εξωγήινο. Πού είναι λοιπόν οι εξωγήινοι; Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που νομίζουν πως έχουμε συναντήσει εξηγήινη μορφή ζωής. Πιστέψτε με, θα το γνώριζα».
Σε αυτό το σημείο, ο Frank Peelen, ένας θεατής της απευθείας μετάδοσης του ντιμπέιτ μέσω του YouTube, σχολίασε: «Χρειαζόμαστε απαραιτήτως έναν άνθρωπο που θα διαχειριστεί αυτήν τη συζήτηση και θα βάλει μια σειρά».
Μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης
Μεταπηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο, ο επικεφαλής της Alibaba ανέβασε τους τόνους υποστηρίζοντας πως η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να μεταρρυθμίσει τον τρόπο εργασίας μας, μειώνοντας τον χρόνο που περνούμε στο γραφείο σε έως και 12 ώρες. Ο Ma συνέχισε λέγοντας πως «τα επόμενα 10, 20 χρόνια κάθε άνθρωπος, κάθε κράτος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, διασφαλίζοντας πως τα παιδιά θα μπορούν να βρουν μια δουλειά που θα απαιτεί απασχόληση τριών ημερών την εβδομάδα και τεσσάρων ωρών την ημέρα.
Αυτά τα σχόλια δείχνουν μια μεταστροφή του Ma σε όσα είχε υποστηρίξει τον Απρίλιο για την 12ωρη εργασιακή κουλτούρα που επικρατεί στα κινεζικά startups και στις τεχνολογικές εταιρείες (εργασία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για έξι ημέρες την εβδομάδα, γνωστό και ως «996»). Το σύστημα «996» δεν είναι πρόβλημα, απάντησε ο Ma σε μια συζήτηση που είχε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Αν δεν σου αρέσει η δουλειά σου, κάθε λεπτό θα είναι μαρτύριο, σημείωσε.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου