Μυστηριώδης τρομοκρατική επίθεση «φάντασμα» η περίπτωση του λεωφορείου 98

Αυτή η περίεργη περίπτωση, η οποία αργότερα περιγράφηκε ως «περίπτωση καναδικού δηλητηριασμένου λεωφορείου», συνέβη στο Βανκούβερ στις 25 Μαΐου του 2004. Ένα συνηθισμένο αστικό λεωφορείο με τον αριθμό 98 έκανε το συνηθισμένο ταξίδι του στην πόλη όταν ένας από τους επιβάτες είπε στον οδηγό πώς "εργάζεται" η έχει δουλειά κάτι τέτοιο, πριν εγκαταλείψει το λεωφορείο.

Ο οδηγός απάντησε "καλό αυτό", στον οποίο ο επιβάτης απάντησε : "Λοιπόν, αυτό δεν είναι πολύ καλό" και κατέβηκε στη στάση.

Αυτό φάνηκε παράξενο στον οδηγό, αλλά δεν είδε τίποτε κακό και συνέχισε την διαδρομή. Αλλά σύντομα άρχισε να νιώθει άρρωστος, μετά από αρκετές στάσεις ένιωθε ναυτία. Όταν υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλα σταμάτησε και ρώτησε τους επιβάτες αν κάποιος νιώθει άσχημα και αν αισθανόταν ναυτία, ένας επιβάτης απάντησε ότι νιώθει άρρωστος.

Στη συνέχεια παρόμοια συμπτώματα άρχισαν να εμφανίζονται σε άλλους επιβάτες του λεωφορείου.

Ο οδηγός, σκεπτόμενος μια τρομοκρατική επίθεση, κάλεσε ασθενοφόρο και την αστυνομία, και όταν έφτασαν και μπήκαν στο λεωφορείο για να δουν τι συμβαίνει, αρχισαν και οι ιδιοι να νιώθουν άρρωστοι .

Την ίδια στιγμή, κανείς δεν μύρισε κάποια ασυνήθιστη μυρωδιά, όλοι άπλα ένιωθαν άρρωστοι με τάσεις για εμετό. Οι αστυνομικοί έβγαλαν έξω όλους τους επιβάτες και άρχισαν υποψιάζονται τρομοκρατική επίθεση με τοξικές ουσίες. Όλοι οι επιβάτες τους λεωφορείου μπήκαν σε καραντίνα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και να μείνουν όλοι μακριά απο το λεωφορείο. Μονό μια ειδική ομάδα που φορούσε ειδικές στολές βιολογικού κινδύνου είχε τη δυνατότητα να βρίσκεται κοντά στο λεωφορείο.

Εάν αυτό συνέβαινε το 2019, όλα τα ΜΜΕ θα ούρλιαζαν για βιολογική επίθεση πριν καν οι επιβάτες του λεωφορείου οδηγηθούν στο νοσοκομείο. Αλλά το 2004, τέτοια υστερία δεν ήταν ακόμη στη μόδα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πρώτα απ 'όλα, νόμιζαν οτι είχαν ρίξει στο λεωφορείο δηλητηριώδες αέριο όπως ο σαρίν, αλλά οι διεξοδικοί έλεγχοι δεν βρήκαν κανένα σημάδι χημικού δηλητηρίου στο λεωφορείο ή στους επιβάτες στα νοσοκομεία.

Στο λεωφορείο, μεταξύ άλλων, δεν βρέθηκαν ύποπτα αντικείμενα που θα ήταν πηγές ψεκασμού δηλητηριώδους ουσίας. "Το μόνο που βρήκαν στο λεωφορείο ήταν ένα φύλλο βελανιδιάς κάτω από ένα κάθισμα, δεν υπήρχε τίποτα άλλο ύποπτο", δήλωσε ο John Blaterwick, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του Βανκούβερ.

Παρ 'όλα αυτά, η αστυνομία συνέχισε να διατηρεί την εκδοχή για κάποιο χρονικό διάστημα κάποιας σύνθετης βιολογικής ουσίας ή χημικά όπλα στο λεωφορείο. Ωστόσο, οι άνθρωποι που εισήχθησαν στο νοσοκομείο ξαφνικά αρχισαν να νιώθουν αμέσως καλά, και σταμάτησαν να έχουν τάσεις για εμετό και δεν εμφάνισαν συμπτώματα που εμφανίζονται σε περιπτώσεις δηλητηρίασης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το περιστατικό που είχε παίξει στον τύπο τότε, δεν υπάρχουν, μονο σπάνια άρθρα σχετικά με αυτό το περιστατικό ως μια ασυνήθιστη περίπτωση . Κάνεις δεν ξέρει τι συνέβη και τι το προκάλεσε ...

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications