Το αεροπλάνο εκτέλεσε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Νιζνεανγκάρσκ, στη Μπουριατίγια της Ρωσίας, με δύο άτομα - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τους πιλότους - να χάνουν τη ζωή τους.

Δύο άτομα - οι πιλότοι - έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια έκτακτης προσγείωσης αεροσκάφους Antonov An-24 στην πόλη Νιζνεανγκάρσκ, στη Μπουριατίγια της Ρωσίας.

Σε ακόμη 19 ανθρώπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όπως δήλωσε στο Sputnik εκπρόσωπος του τοπικού κέντρου έκτακτης ανάγκης. Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για 14 τραυματίες, ωστόσο κανείς δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ρωσικές αρχές ανέσυραν τις σορούς των πιλότων. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το αεροπλάνο μετέβαινε στο Ιρκούτσκ από το Ουλάν Ουντέ μέσω Νιζνεανγκάρσκ.

​Κατά τις πρώτες πληροφορίες, μετά την απογείωσή του από την πόλη Νιζνεανγκάρσκ, το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα σε έναν από τους κινητήρες, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η επιστροφή του στο αεροδρόμιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, κατά την έκτακτη προσγείωση το αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο και έπιασε φωτιά, αφού έπεσε σε εγκατάσταση καθαρισμού.

​Ποινική έρευνα διατάχθηκε προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Τον περασμένο μήνα αεροσκάφος SSJ100 ανεφλέγη μετά από έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. Συνολικά 41 από τους 78 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους. Η πιθανή απειρία του πιλότου θεωρήθηκε μία από τις πιθανές αιτίες της τραγωδίας.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications