«Έσπασαν» το ξεκλείδωμα με αποτύπωμα του Samsung Galaxy S10 με εκτυπωτή 3D (βίντεο)

Το ξεκλείδωμα του κινητού με δακτυλικό αποτύπωμα είναι μια από τις πιο συνηθισμένες λειτουργίες για την ασφάλεια των «έξυπνων» συσκευών. Όπως φαίνεται όμως δεν είναι και απαραβίαστη.

Δεν είναι και πολύ καλά τα νέα για τους χρήστες smartphone που θεωρούν ότι είναι απολύτως ασφαλείς, ξεκλειδώνοντας τη συσκευή τους χρησιμοποιώντας το δακτυλικό τους αποτύπωμα.

Χρήστες της πλατφόρμας Imgur, έδειξαν με απλά βήματα, πως ακόμα και αυτή η εξελιγμένου τύπου ασφάλεια των «έξυπνων» συσκευών μπορεί να παρακαμφθεί με τη χρήση ενός απλού εκτυπωτή 3D.

Οι υπηρεσίες ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, προσώπου αλλά ακόμη και εκείνες που μπορούν να «διαβάσουν» τις διακλαδώσεις των φλεβών του χεριού, είναι μερικές από τις πιο εξελιγμένες τεχνικές ασφαλείας των smartphone. Ειδικότερα στο Galaxy S10 έχει τοποθετηθεί ένας νέος, υπερηχητικός αισθητήρας ανάγνωσης αποτυπωμάτων, που είναι δυσκολότερο να παραβιαστεί.

Ωστόσο, ο χρήστης darkshark του Imgur, φαίνεται πως κατάφερε να εξαπατήσει τη συσκευή. Με τη χρήση ενός γυαλιού «πήρε» το σχέδιο του δακτυλικού του αποτυπώματος πάνω από το κινητό, το επεξεργάστηκε στο Photoshop και έφτιαξε ένα αντίγραφο, και το τύπωσε στη συνέχεια σε 3D μορφή, μέσω ειδικού εκτυπωτή.

Όπως αναφέρει, του πήρε μόλις 13 λεπτά για να καταφέρει να φτιάξει μια εκτύπωση ικανή για να «ξεγελάσει» το smarphone.

​«Προκύπτουν πολλά ερωτήματα και ανησυχίες. Δεν με εμποδίζει τίποτα από το να κλέψω τα αποτυπώματά σας χωρίς να το ξέρετε, μετά να εκτυπώσω γάντια με τα αποτυπώματά σας επάνω και στη συνέχεια να διεξάγω έγκλημα», έγραψε.

Επίσης πρόσθεσε πως εάν ένα τηλέφωνο κλαπεί, έχει ήδη επάνω του τα δακτυλικά αποτυπώματα του χρήστη και καθώς οι περισσότερες τραπεζικές εφαρμογές ζητούν ταυτοποίηση με δακτυλικά αποτυπώματα, μπορεί να είναι εύκολο για έναν κλέφτη να μπει σε αυτές.

Δεν πρόκειται για το πρώτο κενό ασφαλείας στο οποίο εμπλέκεται το συγκεκριμένο smartphone της Samsung. Τον περασμένο μήνα αποκαλύφθηκε ότι η αναγνώριση προσώπου του Galaxy S10, μπορούσε εύκολα να παραβιαστεί με τη χρήση μιας απλής φωτογραφίας του ιδιοκτήτη της συσκευής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications