Νεότερα με τον Αλεξιπτωτιστή που μπλέχτηκε στα καλώδια της ΔΕΗ -

Ένας αλεξιπτωτιστής, μέλος της ειδικής μονάδας του ελληνικού στρατού, μετά την πτώση από αεροσκάφος C130, κατέληξε μπλεγμένος σε καλώδια της ΔΕΗ.

Ο αέρας φαίνεται ότι παρέσυρε τον αλεξιπτωτιστή και τον “προσγείωσε” στα καλώδια της ΔΕΗ.

Οι πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι ο αλεξιπτωτιστής είναι καλά στην υγεία του. Κοντά του έσπευσαν στελέχη της Μονάδας που εκτελούσε την άσκηση και τον βοήθησαν να "απεμπλακεί" από τα καλώδια.

Ο άλλος σε βιντεο λέει ότι οι περιοχές πρέπει να ειναι κενές! σιγά μην στρώσουν και χάλι! τι νόημα έχει τότε το: "ειδικής μονάδας" του ελληνικού στρατού, αν δεν μπορουν να πέσουν ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές? ... Και τα στρατιωτικά αλεξίπτωτα μπορεί να μην ειναι πλήρως κατευθυνόμενα σαν αυτά που ειναι για σπορ αλλά ειναι κατευθυνόμενα.

Προετοιμασία για Προσγείωση
Ο αλεξιπτωτιστής προετοιμάζεται για την προσγείωση. Αυτό είναι ένα στάδιο με ρίσκο διότι είναι το σημείο στο οποίο ο αλεξιπτωτιστής θα πάρει την απόφαση της τακτικής που πρόκειται να ακολουθήσει κατά την προσγείωση.

Με τα αλεξίπτωτα παλαιού τύπο όταν ο αλεξιπτωτιστής είναι περίπου 50 μέτρα από το έδαφος παρατηρεί την πορεία του ανέμου και οδηγεί το αλεξίπτωτο μέσα στο ρεύμα του ανέμου (μέτωπο στον άνεμο). Αυτό το κάνει τραβώντας τους δύο ιμάντες προς το στήθος του με τους αγκώνες του γερά στο σώμα του. Το κεφάλι και ο κορμός πρέπει να είναι ευθεία ενώ τα πόδια είναι σφιγμένα (αρκετά για να αποροφήσουν τον κραδασμό της πτώσης, αλλά όχι παραπάνω) με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα και τις φτέρνες στραμμένες προς το έδαφος.

Σε αυτό το σημείο του άλματος ο κίνδυνος προέρχεται από εμπόδια όπως ηλεκτροφόρα καλώδια, δέντρα, κτλ. Αν δεν είναι δυνατή η αποφυγή ενός τέτοιου εμπόδιου τότε υπάρχουν κάποιοι κανόνες προφύλαξης. Αρχικά θα δούμε ποιοί είναι αυτοί για δέντρα ή παρόμοια εμπόδια.

Ο αλεξιπτωτιστής προσπαθεί να αποφύγει με στροφές τα εμπόδια...Το MC1-B/C έχει δυνατότητα ακόμα και για έλεγχο της ταχύτητας καθώς τραβώντας και τις δύο αρτάνες κατεύθυνσης η ταχύτητα προς τα εμπρός μειώνεται αλλά καθώς η επιφάνεια του αλεξιπτώτου μικραίνει χάνει πιο γρήγορα ύψος (πέφτει κάθετα δηλαδή). Αυτή η τεχνική συχνά ονομάζεται φρενάρισμα.

Ένα παλιό βίντεο πτώσης με στρατιωτικά αλεξίπτωτα :

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications