Από τις πιο ασυνήθιστες ιατρικές περιπτώσεις του 2018
από τις πιο ασυνήθιστες ιατρικές περιπτώσεις του 2018

Οι κορυφαίες από τις πιο περίεργες και ασυνήθιστες ιατρικές περιπτώσεις για το 2018.

Ένας άνδρας έζησε για ένα ολόκληρο το χρόνο με ένα κουτάλι στο λαιμό του
Ένας Κινέζος αποφάσισε να καταπιεί ένα κουτάλι, και κόλλησε στο λαιμό του, δεν του προκάλεσε κανένα πόνο ή ενοχλήσεις, οπότε για σχεδόν ένα χρόνο ο Κινέζος είχε ξεχάσει το κουτάλι.

Αλλά έπεσε και χτύπησε στο στήθος και η θέση του κουταλιού άλλαξε. Τώρα όχι μόνο προκάλεσε πόνο στο στήθος του, αλλά επίσης έκοβε την αναπνοή. Φοβισμένος, ο Κινέζος έτρεξε στο νοσοκομείο, όπου κατά τη διάρκεια της 2ωρης επέμβασης του αφαίρεσαν το ξένο αντικείμενο.

Το σκουλήκι κάτω από το δέρμα μιας γυναίκας από το μάτι έφτασε στα χείλη

Μια κάτοικος της Ρωσίας παρατηρούσε για πρώτη φορά ένα περίεργο εξόγκωμα πάνω από το μάτι της, δεν κατάλαβε ότι ήταν παρασιτικό σκουλήκι. Αρχικά το παρατήρησε πάνω από το βλέφαρο στην περιοχή του αριστερού ματιού και έβγαλε μια φωτογραφία. Αλλά μετά από μερικές ημέρες είχε πάει κάτω από το μάτι. Η γυναίκα ξανά έβγαλε φωτογραφία. Μετά από 5 ημέρες κινήθηκε απότομα προς τα κάτω και εμφανίστηκε στα χείλια, γεγονός που προκάλεσε το πρήξιμο του άνω χείλους. Μόνο τότε η γυναίκα πήγε στον γιατρό και αμέσως ανακάλυψαν το παρασιτικό σκουλήκι.

Ο κυνηγός έπαθε την ασθένεια των τρελών αγελάδων αφού έφαγε τον εγκέφαλο σκίουρου
Η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών ή η ασθένεια των τρελών αγελάδων συνήθως μεταδίδεται σε ανθρώπους από άρρωστες αγελάδες ή πρόβατα και προκαλεί τη λεγόμενη ασθένεια Creutzfeldt-Jakob, από την οποία το ποσοστό θνησιμότητας φθάνει το 85%.

Ωστόσο, αυτή η λοίμωξη, όπως αποδείχθηκε ότι μπορεί γίνει μετά από την κατανάλωση ακατέργαστου εγκεφάλου σκίουρων . Τι συνέβη με τον 61χρονο κυνηγό της Νέας Υόρκης. Ο άνθρωπος ήταν ένας λάτρης του κρέατος σκίουρου. Λίγο μετά το επόμενο κυνήγι, άρχισε να έχει προβλήματα με τη σκέψη και άρχισε γρήγορα και βαθμιαία να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με ασθένεια Creutzfeldt-Jakob, από την οποία πέθανε λίγο αργότερα. Μια αυτοψία αποκάλυψε την πλήρη καταστροφή του εγκεφάλου του. Όπως αναφέρθηκε από το Live Science, αυτή η περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί όχι μόνο εξαιρετικά σπάνια, αλλά σχεδόν ανύπαρκτη, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά.

Κεφάλι αγοριού τρυπημένο με ενα σουβλί
Ο 10χρονος Javier Cunningham από το Μισσούρι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του όταν ξαφνικά άρχισαν να τον κυνηγούν άγριες μέλισσες. Σε πανικό το αγόρι ανέβηκε γρήγορα τις σκάλες της βεράντας , αλλά κατέρρευσαν και έπεσε σε μια αποθήκη και σε μια σχάρα μπάρμπεκιου. .

Μια αιχμηρή ράβδος σιδήρου μπήκε απο το μπροστινό μέρος του κρανίου, πέρασε από τον εγκέφαλο και βγήκε στο πίσω μέρος ακριβώς πάνω από τη σπονδυλική στήλη. Το απίστευτο ειναι ότι δεν άγγιξε ούτε ένα μεγάλο αιμοφόρο αγγείο ή ένα σημαντικό μέρος του εγκεφάλου. Όταν οι γιατροί στο νοσοκομείο έβγαλαν προσεκτικά το σουβλί, το αγόρι άρχισε να ανακάμπτει γρήγορα.

Η καυτή πιπέρια προκάλεσε σοβαρό πονοκέφαλο.
Το είδος των πιπεριών Caroline Riper ή Caroline Reaper θεωρείται ως η πιο καυτή πιπέρια στον κόσμο. Ταυτόχρονα έχει πολλούς οπαδούς. Ένας από αυτούς αποφάσισε να φάει αυτό την πιπέρια, αλλά μόλις την κατάπιε τον έπιασε πονοκέφαλος. Ο πόνος ήταν τόσο δυνατός και διαρκής που πήγε στο νοσοκομείο. Μετά την τομογραφία, αποδείχθηκε ότι η πιπεριά προκάλεσε μια στένωση των αρτηριών και το αίμα ηταν πιο δύσκολο να περάσει . Οι γιατροί διέγνωσαν κεραυνοειδή πονοκεφάλο που προκλήθηκε από το σύνδρομο αναστρέψιμης εγκεφαλικής αγγειοσύσπασης (RCVS).

Παρασιτικά σκουλήκια στη σπονδυλική στήλη.
Μια κάτοικος της Γαλλίας άρχισε να αντιμετωπίζει ασυνήθιστα προβλήματα με τα πόδια της. Άρχισε να νιώθει ένα παράξενο τσούξιμο, το οποίο γινόταν ολοένα και πιο συχνά και στη συνέχεια να προκαλεί προβλήματα με τα πόδια της, οι γιατροί διενήργησαν μια σάρωση στην σπονδυλικής στήλης, και ξαφνικά βρήκαν στους σπονδύλους μια συλλογή μικρών ξένων σωμάτων. Αποδείχθηκε ότι πρόκειται για συστάδες φυσαλίδων εχινόκοκκων (Echinococcus granulosus). Χωρίς θεραπεία, κάτι τέτοιο στο μέλλον θα οδηγούσε την γυναίκα στην παράλυση των ποδιών. Η επέμβαση επέτρεψε την απομάκρυνση των προνυμφών.

Ένας άνδρας "γλίστρησε" και "κάθισε" στο τηλέφωνο ντους!
Ένας 26χρονος Ινδός ζήτησε βοήθεια από τους γιατρούς, λέγοντας ότι "γλίστρησε" κατά λάθος στο μπάνιο, ως δικαιολογία και πιθανότατα ο Ινδός αποφάσισε να εισάγει το τηλέφωνο και μετά να μην μπορεί να το αφαιρέσει και αφού το αποσύνδεσε από την σωλήνα, πήγε στο νοσοκομείο.

Μια γυναίκα έχασε το φακό επαφής της και βρέθηκε 28 χρόνια αργότερα πίσω από το μάτι
Πριν από 28 χρόνια,μια γυναίκα που τώρα ειναι ηλικίας 42 ετών,έχασαν ένα φακό επαφής και νόμιζε ότι είχε πέσει κάπου. Στην πραγματικότητα ηταν στο μάτι της σε ένα μέρος όπου δεν φαινόταν εδώ και πολλά χρόνια.

Ωστόσο, το 2018, η γυναίκα άρχισε έχει ενοχλήσεις ακριβώς πάνω από το μάτι της και στη συνέχεια άρχισε να αισθάνεται πρήξιμο. Όταν οι πόνοι έγιναν δυνατοί η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο, αλλά δεν βρήκαν αμέσως την αιτία του πόνου. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι γιατροί αποκάλυψαν κάτι πίσω από το αριστερό μάτι και αποφάσισαν ότι ήταν μια κύστη που απαιτεί χειρουργική αφαίρεση.

Αλλά κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης ο χειρουργός είδε με έκπληξη ότι αυτή η «κύστη» στην πραγματικότητα ηταν ένας παλιός φακός για μάτια.Μόνο τότε η γυναίκα θυμήθηκε ότι πριν από 28 χρόνια είχε χτυπήσει στο μάτι και προφανώς τότε ήταν που ο φακός "χάθηκε".

Ένας άνθρωπος έσπασε το λαιμό του με ένα φτάρνισμα.
Ένας 24χρονος πήγε στο νοσοκομείο αφού είχε δέσει ανεπιτυχώς το λαιμό του. Μετά από αυτό, πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα στο νοσοκομείο, ανίκανος να μιλήσει και να φάει μόνος του. Μια εβδομάδα αργότερα, άρχισε να θεραπεύεται και η κατάσταση του βελτιώθηκε, σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν τυχερός που δεν έγινε μεγαλύτερη ζημιά.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications