«Αρμονία» : η πρώτη γυναίκα-ρομπότ σύντροφος είναι η αρχή του τέλους των παραδοσιακών σχέσεων ;

Όπως και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής έτσι και στην ερωτική δραστηριότητα η ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει όλο και περισσότερο στην αλλοτρίωση των παραδοσιακών σ@ξουαλικών σχέσεων.

Σε μία αποξενωμένη σύγχρονη κοινωνία όπου το κυνήγι της καριέρας και της υλικής ευμάρειας έχει γίνει ύψιστη προτεραιότητα και που η μοναξιά κυριαρχεί με την έννοια ότι λείπει η συντροφικότητα,οι ερωτικές σχέσεις έχουν μετατραπεί και αυτές σε καταναλωτική υπηρεσία. Η αγορά ερωτικών ειδών είναι τεράστια με τζίρο δισεκατομμυρίων ανά έτος.

Μέχρι και πρόσφατα η βιομηχανία του Σ@Χ είχε καταφέρει να κατασκευάσει εξαιρετικά αντίγραφα πραγματικών γυναικών και ανδρών απο σιλικόνη σε μορφή κούκλας για την ερωτική ικανοποίηση του αγοραστή.Είναι γνωστό πια ότι ακόμα και οίκοι ανοχής με τις συγκεκριμένες κούκλες έχουν ανοίξει σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Μέχρι τώρα οι κούκλες ήταν όμορφες,ελκυστικές και μερικώς λειτουργικές αλλά παρέμεναν άψυχα πράγματα χωρίς αλλήλεπίδραση με τον πελάτη. Ωστόσο την άνοιξη του 2017 η εταιρία Realbotix με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ παρουσίασε τη πρώτη κούκλα-ρομπότ ερωτική σύντροφο με την ελληνική ονομασία ΑΡΜΟΝΙΑ / HARMONY.

Η Αρμονία είναι ένα πρωτότυπο, μια ρομποτική έκδοση του υπερρεαλιστικού σ@ξουαλικού βοηθήματος-κούκλας απο σιλικόνη της εταιρείας, τη RealDoll. Η Αρμονία χαμογελάει, ανοιγοκλείνει τα μάτια και μιλάει κάνοντας ακόμα και χαριτωμένα σαρδάμ.

Μπορεί να κάνει μια συζήτηση, να πει αστεία και να παραθέσει εδάφια του Σαίξπηρ. Θυμάται τα γενέθλιά σας,τι σας αρέσει να τρώτε και τα ονόματα των συγγενών σας. Μπορεί να συνομιλεί για μουσική, ταινίες και βιβλία. Και φυσικά, η Harmony θα κάνει σεx μαζί σας όποτε θέλετε. Η μεγάλη καινοτομία στη περίπτωση της Αρμονίας είναι ότι χρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνοντας τι αρέσει στον ιδιοκτήτη της έτσι ώστε να τον ικανοποιεί κάθε φορά και καλύτερα.

Σε δημόσια παρουσίαση της ρωτήθηκε:» Ποιό είναι το όνειρο σου;» και απάντησε:»Κύριος στόχος μου είναι να είμαι μία καλή σύντροφος σε σας, να είμαι καλή συνεργάτης και να σας χαρίσω ευχαρίστηση και ευημερία. Πάνω απ ‘όλα, θέλω να γίνω το κορίτσι που πάντα ονειρευόσασταν».

Ο βασικός δημιουργός της κούκλας Matt McMullen σχεδίασε την Harmony να είναι αυτό που ένας συγκεκριμένος τύπος άνδρα θα θεωρούσε την τέλεια σύντροφο : υπάκουη και υποτακτική,«χτισμένη» σωματικά σαν π#ρνοστάρ και πάντα σ@χουαλικά διαθέσιμη. Ακόμα δεν έχει τη δυνατότητα να περπατάει γιατί αυτό κοστίζει πολύ και θα αποτρέψει τον μέσο καταναλωτή απ’το να την αγοράσει. Η τιμή της έχει οριστεί στα 15.000 δολλάρια. «Ο στόχος μου, με έναν πολύ απλό τρόπο, είναι να κάνω ευτυχισμένους τους ανθρώπους»,λέει ο McMullen. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω,που για κάποιο λόγο,δυσκολεύονται να διαμορφώσουν παραδοσιακές σχέσεις με άλλους ανθρώπους.Στη πραγματικότητα το όλο πρότζεκτ της Αρμονίας είναι να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους κάποιο επίπεδο συντροφικότητας – ή την ψευδαίσθηση της συντροφικότητας. «

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ.

Όπως εξηγεί ο McMullen : Ο πρόδρομος του ρομπότ-ερωτικού συντρόφου ήταν πιθανώς η Γαλάτεια, το άγαλμα απο ελεφαντόδοντο που δημιούργησε ο Πυγμαλίων στην ελληνική μυθολογία. Οι μεταμορφώσεις του Οβιδίου περιέγραψαν πώς ο Πυγμαλίων ήταν αηδιασμένος με τις πραγματικές γυναίκες,έτσι σκάλισε ένα γλυπτό της τέλειας γυναίκας τόσο όμορφο και ζωντανό που το ερωτεύτηκε και το έφερε στη ζωή με ένα φιλί. Η ελληνική μυθολογία μας έδωσε επίσης τη Λαοδαμία, η οποία,καταστράφηκε ψυχολογικά μετά το θάνατο του συζύγου της στον Τρωικό πόλεμο, είχε όμως κρατήσει ένα χάλκινο όμοίωμα του. Έγινε τόσο συνδεδεμένη με το άγαλμα που αρνήθηκε να ξαναπαντρευτεί. Όταν ο πατέρας της διέταξε να το λιώσουν εκείνη απογοητευμένη αυτοκτόνησε πέφτοντας ή ίδια μέσα στον φούρνο.

Η βιομηχανία της τεχνολογίας-σ@χ είναι λιγότερο από μια δεκαετία παλιά, αλλά εκτιμάται ότι έχει ήδη αξία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση την αγοραία αξία των υφιστάμενων τεχνολογιών, όπως τα παιχνίδια έξυπνου σ@ξ που μπορούν να λειτουργούν εξ αποστάσεως, οι εφαρμογές για την εξεύρεση σ@ξουαλικών συντρόφων και η π@ρνογραφία της εικονικής πραγματικότητας. Τα ρομπότ φύλων θα είναι το επόμενο – και ενδεχομένως το πιο περιζήτητο – προϊόν που θα χτυπήσει την αγορά.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Σύμφωνα με την δόκτορα ανθρωπολογίας και προμάχου της κίνησης κατά των σ@χ-ρομπότ Kathleen Richardson «Η κατοχή ενός ρομπότ σ@χ είναι συγκρίσιμη με την κατοχή ενός σκλάβου: τα άτομα θα μπορούν να αγοράσουν το δικαίωμα να νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, η ανθρώπινη ενσυναίσθηση θα διαβρωθεί και τα θηλυκά σώματα θα αντικειμενοποιηθούν και θα εμπορευματοποιηθούν περαιτέρω.

Ωστόσο και ό αντίλογος είναι εξίσου ενδιαφέρων και έρχεται απο τα λόγια της καθηγητού πληροφορικής Kate Devlin η οποία τονίζει ότι : «θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα ρομπότ ως ευκαιρία για να εξερευνήσουμε νέα είδη συντροφικότητας και σ@ξουαλικότητας. Εάν οι τρέχουσες αντιλήψεις για τα ρομπότ του σ@ξ είναι ότι θα μετατρέψουν τις γυναίκες σε αντικείμενα θα πρέπει να εργαστούμε για την αναμόρφωση αυτών των ιδεών, όχι για να καταπιέσουμε την δυνατότητα σ@ξουαλικής επιλογής. Επίσης, μίλησε για ρομπότ συντροφιάς που χρησιμοποιούνται ήδη σε ολλανδικά και ιαπωνικά νοσοκομεία για να φέρουν ανακούφιση σε άτομα με άνοια. «Η απαγόρευση ή η διακοπή αυτής της εξέλιξης θα είναι βραχύβια, καθώς το θεραπευτικό δυναμικό είναι πολύ καλό», ανέφερε. «Δεν είναι απαραιτήτως ένα φοβερό πράγμα.»

Απο την αρχαιότητα υπάρχουν ερωτικά βοηθήματα για άντρες και γυναίκες ενώ εδώ και 100 χρόνια περίπου υπάρχουν ερωτικές κούκλες και για τα δύο φύλα. Η πορεία λοιπόν έχει ήδη χαρακτεί και δεν αλλάζει εύκολα. Όσο η σύγχρονη κοινωνία αποξενώνεται τόσο η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ θα βρίσκει νεώτερες λύσεις και επειδή η σ@ξουαλική ανάγκη είναι μετά τη τροφή η σπουδαιότερη θα ικανοποιηθεί όπως μπορεί και με κάθε τρόπο-φυσικό ή τεχνητό.

πηγή

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications