Υπάρχει νερό στον Άρη:  ένας γιγαντιαίος κρατήρας γεμάτος  πάγο!
Υπάρχει νερό στον Άρη:  ένας γιγαντιαίος κρατήρας γεμάτος  πάγο!

Ο ανιχνευτής Mars Express φωτογράφησε έναν τεράστιο κρατήρα γεμάτο πάγο

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) δημοσίευσε την εκπληκτική εικόνα του κρατήρα Korolev του Άρη που καλύπτεται από πάγο.

Πρόκειται για εναν κρατήρα 80 χιλιομέτρων σε πλάτος που βρίσκεται στα βόρεια ψυχρά γεωγραφικά πλάτη του κόκκινου πλανήτη και περιέχει ένα στρώμα πάγων 1,8 χιλιομέτρων.

«Αυτή μάζα πάγου δεν θα λιώσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Άρη , επειδή η μεγάλη πεδιάδα του κρατήρα πάγου δημιουργεί μια ψυχρή παγίδα που ψύχει τον αέρα που κινείται σε αυτό και καταφέρνει να σχηματίσει μια ψυχρή ασπίδα» , λέει ο ESA.

Με εξαίρεση τον πάγο στους βόρειο και νότιο πόλο δεν υπάρχει νερό σε άλλα μέρη στον Άρη . Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το νερό έχει εξατμιστεί στο διάστημα.

Ο κρατήρας Korolev φέρει το όνομα του Σεργκέι Κορολιόφ, του επιστήμονα που οδήγησε το διαστημικό πρόγραμμα της Σοβιετικής Ένωσης και έστειλε τον πρώτο δορυφόρο και τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα.

Ο ανιχνευτής Mars Express φωτογράφησε έναν τεράστιο κρατήρα γεμάτο πάγο

Οι χρήστες του Διαδικτύου σχολίασαν τις είδηση με θαυμασμό, συγκρίνοντας τις εικόνες με ένα πιάτο γεμάτο γάλα ή μια χιονισμένη λίμνη.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ Πηγή: ESA. Έκδοση: RT.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications