ΗΠΑ: Μάγισσες στη Νέα Υόρκη καταράστηκαν τον Κάβανο σε τελετή που μεταδόθηκε ζωντανά από το Facebook
ΗΠΑ: Μάγισσες στη Νέα Υόρκη καταράστηκαν τον Κάβανο σε τελετή που μεταδόθηκε ζωντανά από το Facebook

Μια ομάδα μαγισσών από τη Νέα Υόρκη καταράστηκε το νέο μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Μπρετ Κάβανο, με δεκάδες ανθρώπους να παρακολουθούν την «τελετή» η οποία μεταδόθηκε και ζωντανά από το Facebook και το Instagram.

Οι διοργανωτές της επεσήμαναν ότι πρόκειται για μια «ενέργεια αντίστασης και επιμονής», όμως ένας καθολικός ιερέας και εξορκιστής στην Καλιφόρνια, ο πατέρας Γκάρι Τόμας, σκοπεύει να αντιστρέψει την κατάρα, προσευχόμενος για τον Κάβανο στη διάρκεια της σημερινής λειτουργίας.

Η Ντακότα Μπρασιάλε --συνιδρύτρια του καταστήματος Catland Books, το οποίο πουλά είδη μαγείας, και μία από τους διοργανωτές της τελετής-- δήλωσε στο BBC ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της κατάρας, όμως πρόσθεσε ότι «έχει στόχο να ξεσκεπάσει τον πραγματικό Μπρετ Κάβανο, να του προκαλέσει κακό».

Ο διορισμός του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικυρώθηκε από το Κογκρέσο παρά τις καταγγελίες που έγιναν εναντίον του για σεξουαλικές επιθέσεςι, τις οποίες ο ίδιος διαψεύδει.

Όταν οι διοργανωτές ρωτήθηκαν πότε αναμένουν να τεθούν σε ισχύ οι κατάρες ή πότε θα υπάρξουν αποτελέσματα, απάντησαν «το συντομότερο δυνατό», ενώ πρόσθεσαν: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με αυτά τα πράγματα».

Ήδη από την Παρασκευή η συνεργάτιδα της Μπρασιάλε, η Μελίσα Μάνταρα, είχε καταγγείλει ότι είχε λάβει απειλές για τη ζωή της ενόψει της τελετής, κάτι που όμως δεν την εξέπληξε.

Εξάλλου περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι που είχαν δει την προώθηση του γεγονότος μέσω Facebook είχαν εκφράσει την επιθυμία να είναι παρόντες στην τελετή. Τελικά δεν έγινε γνωστό πόσοι παρέστησαν.

Mε πληροφορίες από το BBC

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications