Φωτογραφία με πρωτοφανές γεωμετρικό παγόβουνο σαν γιγάντιο παγάκι έδωσε στη δημοσιότητα η NASA
Φωτογραφία με πρωτοφανές γεωμετρικό παγόβουνο σαν γιγάντιο παγάκι έδωσε στη δημοσιότητα η NASA

Ένα ασυνήθιστο μεγάλο παγόβουνο με σχήμα τέλειου ορθογώνιου – που θυμίζει τον εξωγήινο μονόλιθο στην ταινία «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» αλλά σε παγωμένη έκδοση – φωτογράφισε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα, δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς τη φύση, η οποία, μέσα σε όλη τη χαοτική τυχαιότητα που τη διέπει, μπορεί να παράγει σχεδόν τέλεια γεωμετρικά σχήματα σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο ειδών παγόβουνα: αυτά που μοιάζουν με τρίγωνο ή πρίσμα πάνω από την επιφάνεια του νερού (όπως αυτό που βύθισε τον «Τιτανικό») και εκείνα που είναι μακριά, πλατιά και επίπεδα σαν φέτα κέικ.

Το συγκεκριμένο γεωμετρικό παγόβουνο, που έχει μήκος σχεδόν δύο χιλιομέτρων, έχει αποκολληθεί από την σταδιακά καταρρέουσα παγοκρηπίδα Λάρσεν C στην Ανταρκτική Χερσόνησο. Ορατό είναι μόνο το ένα δέκατο του παγόβουνου, καθώς το υπόλοιπο βρίσκεται μέσα στο νερό. Οι επιστήμονες το θεωρούν ασταθές και επιρρεπές σε περαιτέρω διάσπαση.NewsBomb

ΥΓ Αυτό δεν ειναι φυσικό και αν ειναι αληθινή η φώτο και οχι photoshop που ειδικεύεται η NASA ώστε να κρύβει ενοχλητικά πράγματα , κάτι άλλο έκανε έτσι τον πάγο, και οχι η φύση που ισχυρίζονται.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications