Έρχεται ένα δεύτερο φεγγάρι στον ουρανό της Γης, πολύ πιο φωτεινό από τη Σελήνη (ΒΙΝΤΕΟ)
Έρχεται ένα δεύτερο φεγγάρι στον ουρανό της Γης, πολύ πιο φωτεινό από τη Σελήνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται ένα δεύτερο φεγγάρι στον ουρανό της Γης, πολύ πιο φωτεινό από τη Σελήνη.

Κινέζοι επιστήμονες σχεδιάζουν να τοποθετήσουν μια τεχνητή σελήνη σε τροχιά μέχρι το 2020 για να φωτίζουν τους δρόμους των πόλεων όταν σκοτεινιάζει.

Εάν η Κίνα πραγματοποιήσει την ιδέα της και βάλει στην πραγματικότητα το τεχνητό φεγγάρι σε τροχιά, πολλές άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Μπορείτε να φανταστείτε ποια θα είναι η ζωή με δεκάδες από αυτά τα πράγματα να καλύπτουν τον ουρανό της υδρογείου και να μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα; Οι επιπτώσεις αυτού του εγχειρήματος θα είναι πραγματικά εφιαλτικές.

Σύμφωνα με την China Daily, oι επιστήμονες ελπίζουν να τοποθετήσουν το τεχνητό φεγγάρι πάνω από την πόλη Chengdu, πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας Sichuan της Κίνας, από το Xichang Satellite Launch Center της Σιτσουάν μέχρι το 2020. Εάν η εκτόξευση αποδειχθεί επιτυχής, άλλα τρία τέτοια αντικείμενα θα τοποθετηθούν το 2022, σύμφωνα με τον Wu Chunfeng, επικεφαλής της Tian Fu New Science Society στο Chengdu.

Το τεχνητό ουράνιο σώμα – που είναι ουσιαστικά ένας φωτισμένος δορυφόρος – θα φέρει μια ανακλαστική επίστρωση για να εκπέμπει το ηλιακό φως πίσω στη Γη, όπου και θα συμπληρώνει το φωτισμό των δρόμων τη νύχτα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα μπορούσε να είναι οκτώ φορές πιο φωτεινό από την πραγματική σελήνη. Επίσης θα περιστρέφεται πολύ πιο κοντά στη Γη. περίπου στα 500 χιλιόμετρα (310 μίλια) απόσταση, σε σύγκριση με το φεγγάρι που βρίσκεται στα 380.000 χλμ (236.000 μίλια) απόσταση.

«Αυτό δεν αρκεί για να φωτίσει ολόκληρο το νυχτερινό ουρανό», σύμφωνα με τον Wu. «Η αναμενόμενη φωτεινότητα, στα μάτια των ανθρώπων, είναι περίπου το ένα πέμπτο του κανονικού φωτισμού των δρόμων».

«Η θέση και η φωτεινότητα της δέσμης φωτός μπορούν να αλλάξουν και η ακρίβεια της κάλυψης μπορεί να πέσει μερικές δεκάδες μέτρα έξω», είπε. Το τεχνητό φεγγάρι μπορεί να αντικαταστήσει μερικά φωτιστικά στην αστική περιοχή, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια.

Ο Wu εκτιμά ότι το Chengdu θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια (174 εκατομμύρια δολάρια) γουάν σε ηλεκτρική ενέργεια. ετησίως. εάν το τεχνητό φεγγάρι φωτίζει 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα πόλης.«Το πρόσθετο φως μπορεί να λάμψει σε ζώνες καταστροφών κατά τη διάρκεια των διακοπών ρεύματος, βοηθώντας έτσι τις προσπάθειες πρώτων βοηθειών και διάσωσης», πρόσθεσε.

Οι καθρέφτες μπορούν να ρυθμιστούν ως προς τη φωτεινότητα και μπορούν να απενεργοποιηθούν εντελώς όταν χρειάζεται. Ωστόσο, λιγότερο φως από τον δορυφόρο θα φτάσει στο έδαφος εάν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος.«Το πρώτο φεγγάρι θα είναι ως επί το πλείστον πειραματικό, αλλά τα τρία φεγγάρια το 2022 θα είναι πραγματικότητα, με μεγάλες αστικές και εμπορικές δυνατότητες», δήλωσε ο Wu.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications