ΟΙ ΔΙΑΣΤΗΜΟΣΥΣΚΕΥΕΣ ΒΕΝΕΡΑ «ΕΙΔΑΝ» ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ, ΤΟ 1982;
ΟΙ ΔΙΑΣΤΗΜΟΣΥΣΚΕΥΕΣ ΒΕΝΕΡΑ «ΕΙΔΑΝ» ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ, ΤΟ 1982;

Από το 1961 έως το 1984, στην Σοβιετική Ένωση (ΕΣΣΔ) αναπτύχθηκε μία σειρά μη επανδρωμένων διαστημοσυσκευών με την κωδική ονομασία Βενέρα (στα ρωσικά σημαίνει Αφροδίτη) με στόχο την μελέτη του γείτονα πλανήτη Αφροδίτη. Τα σκάφη Βενέρα συνέβαλαν στην καλύτερη κατανόηση της Αφροδίτης, όσον αφορά, μεταξύ άλλων, την ατμοσφαιρική της σύνθεση, την γεωμορφολογία της, αλλά και την επιφάνεια της.

Η πρώτη επαφή με την Αφροδίτη έγινε στις 15 Δεκεμβρίου του 1970, όταν η ρωσική διαστημοσυσκευή Βενέρα-7 έκανε την πρώτη επιτυχημένη προσεδάφιση στην επιφάνεια της, που μάλιστα ήταν και η πρώτη προσεδάφιση που πραγματοποιήσαμε σε άλλο πλανήτη.

Η διαστημοσυσκευή μετέδωσε δεκάδες δεδομένα, όμως μόνο για 23 λεπτά, αφού σταμάτησε να δουλεύει εξ αιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και πιέσεων που επικρατούν εκεί (μετρήθηκε πίεση 90 ατμοσφαιρών και θερμοκρασία άνω των 400 βαθμών Κελσίου). Στις 22 Ιουλίου του 1972, προσεδαφίστηκε σε πλησίον σημείο το Βενέρα-8, που παρέμεινε λειτουργικό για 50 λεπτά. Τα Βενέρα ήταν κατασκευασμένα από χυτό ατσάλι, ψύχονταν εσωτερικά με υγρό άζωτο και είχαν αδαμάντινους φακούς στις κάμερές τους.

Το 1975, ακόμα δύο συσκευές της σειράς, τα Βενέρα-9 & 10, προσεδαφίστηκαν στην επιφάνειά της Αφροδίτης και λειτούργησαν για μία περίπου ώρα πριν καταστραφούν από την καυτή, πυκνή, γεμάτη οξέα ατμόσφαιρά της. Το Βενέρα-9 (Ιούνιος 1975) μετέδωσε τις πρώτες ασπρόμαυρες εικόνες από την επιφάνεια του πλανήτη ενώ το Βενέρα-13 (1η Μαρτίου 1982) ήταν το πρώτο που έστειλε έγχρωμες φωτογραφίες.

Μάλιστα σε αυτές τις φωτογραφίες ο Ρώσος ερευνητής Dr. Leonid Ksanfomality ανέφερε ότι βρήκε διάφορα αντικείμενα πλησίον του σκάφους που συμπεριφέρονταν σαν ζωντανά όντα...

Ο Δρ. Ksanfomality ήταν ανώτερος ερευνητής και επικεφαλής του Εργαστηρίου Φωτομετρίας και Θερμικής Ραδιομετρίας στο Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας, της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και συνεργάτης στις αποστολές των Βενέρα στη δεκαετία του 1970-80.

Στο ερευνητικό τεύχος του περιοδικού Astronomicheskii Vestnik, ο ερευνητής επανεξέταξε τις πανοραμικές εικόνες που έλαβε ο σοβιετικός καθετήρας του Βενέρα-13 (από τις κάμερες V-13-1 και V-13-2) και περιέγραψε τρία αντικείμενα που ισχυρίστηκε ότι έχουν κάποια χαρακτηριστικά ζώντων οργανισμών.

Το πιο ενδιαφέρον αντικείμενο που εντοπίστηκε ήταν ένας «σκορπιός», διαμέτρου 150 χιλιοστών. Εμφανίστηκε στη δεξιά πλευρά της εικόνας που τράβηξε η κάμερα V-13-1, γύρω από το 90ο λεπτό μετά την προσγείωση της διαστημοσυσκευής.

Στην πρώτη εικόνα (στο 7ο λεπτό), στο χωμάτινο έδαφος υπάρχει μια ορατή ρηχή αυλάκωση, με μήκος περίπου 100 χιλιοστά. Στη δεύτερη εικόνα (στο 20ο λεπτό) οι πλευρές των αυλακώσεων ανυψώνονται και το μήκος τους αυξάνεται στα 150 χιλιοστά περίπου. Στην εικόνα του 59ου λεπτού εμφανίζεται ένα μέρος της τακτικής δομής του «σκορπιού», ενώ στο 93ο λεπτό, ο «σκορπιός», βγαίνει ολόκληρος από το χώμα. Στο 119ο λεπτό δεν ήταν πλέον ορατός.

Η ανάλυση της διαθέσιμης τεχνικής τεκμηρίωσης έδειξε επίσης ότι όλες οι εξωτερικές λειτουργίες (π.χ. απόρριψη των καπακιών, διάτρηση του εδάφους) είχαν ολοκληρωθεί για ελάχιστο χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα 30 λεπτά, ενώ η απροσδόκητη εμφάνιση καταγράφηκε στο 93ο. Η παραδοχή ενός θραύσματος που έπεσε εκεί αντιφάσκει επίσης, αφού στις επόμενες εικόνες λείπει ο «σκορπιός».

Ο Δρ. Ksanfomality υπογραμμίζει επίσης ότι δεν εφαρμόστηκαν ρετουσαρίσματα ή προσθήκες λεπτομερειών στην επεξεργασία εικόνας, καθότι η έρευνα που έκανε έγινε στις πρωτότυπες εικόνες που στάλθηκαν και όχι σε αυτές που συμπληρώθηκαν, χρωματίστηκαν σωστά και βγήκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τον ερευνητή αν και θεωρείται αδύνατον να υπάρχει ζωή σε τέτοιες συνθήκες, η φύση πάντα θα μας εκπλήσσει...

© ufotruth-gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications