Ταξίδι στον χρόνο από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη επιστήμη.
Ταξίδι στον χρόνο από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη επιστήμη.

Τα ταξίδια στο χρόνο ήταν θέματα σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και αμέτρητων ταινιών για πολλές δεκαετίες. Στην πραγματικότητα, η δυνατότητα ταξιδιού μέσα στο χρόνο έχει προσελκύσει τον άνθρωπο εδώ και αιώνες.

Ενώ πολλοί μπορεί να σκεφτούν πόσο παράλογο είναι να πιστεύουμε σε ταξίδια στο χρόνο, μερικοί από τους λαμπρότερους επιστήμονες του κόσμου έχουν ερευνήσει εάν θα μπορούσε να γίνει ταξίδι στο μέλλον η στο παρελθόν.

Ο χρόνος είναι σχετικός και όχι απόλυτος, όπως επιβεβαίωσε ο Newton.
Με ένα πολύ γρήγορο διαστημικό σκάφος, για ένα άτομο που θα ηταν μέσα σε αυτό ο χρόνος ειναι διαφορετικός, ένα ταξίδι με ένα τέτοιο σκάφος το άτομο θα βίωνε μόνο λίγες ώρες ή λεπτά, ενώ θα έχουν περάσει αρκετές ημέρες στην Γη.

Εάν ειναι δυνατό να ταξιδέψει κάποιος στο χρόνο θα μπορούμε να τροποποιήσει την ιστορία, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα και πάνω απ 'όλα για εκείνους που έχουν που θα έχουν την δύναμη να ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο; δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες της αλλαγής των γεγονότων και του τρόπου με τον οποίο θα επηρεάζαν το μέλλον.

Ταξίδι στο χρόνο στην αρχαία μυθολογία
Αν κοιτάξουμε τα παλιά κείμενα, μπορούμε να βρούμε κάποιες αναφορές για τα ταξίδια στο χρόνο. Στην ινδουιστική μυθολογία υπάρχει μια ιστορία για το βασιλιά Raivata Kakudmi που ταξιδεύει για να συναντήσει τον δημιουργό Brahma.

Αν και αυτό το ταξίδι δεν κράτησε πολύ, όταν ο Kakudmi επέστρεψε στη γη, είχαν περάσει 108 yugas.
Κάθε yuga αντιπροσωπεύει περίπου 4 εκατομμύρια χρόνια. Η εξήγηση που έδωσε ο Brahma στον Kakudmi είναι ότι ο χρόνος κυλάει διαφορετικά στα διαφορετικά επίπεδα της ύπαρξης.

Επίσης, έχουμε αναφορές στο Κοράνι για το σπήλαιο του Al-Kahf.
Η ιστορία αναφέρεται σε μια ομάδα νέων Χριστιανών, οι οποίοι το 250 μ.Χ. προσπάθησαν να αποφύγουν τη δίωξη και αποσύρθηκαν υπό την καθοδήγηση του Θεού σε μια σπηλιά όπου ο Θεός τους έκανε να κοιμηθούν.Ξύπνησαν 309 χρόνια αργότερα. Αυτή η ιστορία συμπίπτει με μια χριστιανική ιστορία, με μερικές διαφορές.

Μια άλλη ιστορία προέρχεται από τον ιαπωνικό θρύλο του Urashima Taro. Λέγεται ότι ο πρωταγωνιστής του επισκέφθηκε το υποβρύχιο Παλάτι του Δράκου Θεού Ryujin. Έμεινε εκεί για τρεις ημέρες, αλλά όταν επέστρεψε στην επιφάνεια είχαν περάσει 300 χρόνια.
Στο βουδιστικό κείμενο κάνει αναφορά για εναν " τόπο των Θεών", που το πέρασμα του χρόνου ειναι με διαφορετικούς ρυθμούς, όπου εκατό χρόνια στην γη εκεί ειναι σαν μία ημέρα.

Επιστημονική έρευνα
Η πιο γνωστή σύγχρονη ιστορία ταξιδιού στο χρόνο είναι το πείραμα της Φιλαδέλφειας που έγινε το 1943, προκειμένου να κρύψει ένα πλοίο και να το κάνει αόρατο στα ραντάρ του εχθρού.
Ωστόσο, λέγεται ότι το πείραμα πήγε στραβά: όχι μόνο το πλοίο εξαφανίστηκε εντελώς από τη Φιλαδέλφεια, αλλά τηλεμεταφέρθηκε στο Norfolk. Όταν εμφανίστηκε το πλοίο ξανά στην θέση του, μερικά μέλη του πληρώματος ειχαν γίνει ένα με τις λαμαρίνες σε επίπεδο μοριακής δομής, άλλοι ανέπτυξαν ψυχικές διαταραχές, μερικοί εξαφανίστηκαν εντελώς και άλλοι ανέφεραν ότι είχαν ταξιδέψει στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του διευθυντή της Μηχανικής και Έρευνας της Αμερικής εκείνη την εποχή,ο Νίκολα Τέσλα συμμετείχε στο πείραμα, στην εκτέλεση όλων των αναγκαίων υπολογισμών και στην ανάπτυξη διαφόρων σχεδίων, καθώς και στον σχεδιασμό των απαραίτητων γεννητριών (αν και δεν ηταν ζωντανός όταν πραγματοποιήθηκε το πείραμα, δολοφονήθηκε λίγους μήνες πριν, υπάρχει περίπτωση να αρνήθηκε να συνεχίσει και τον δολοφόνησαν και γιαυτό τον λόγο εκτός να αρπάξουν τα σχέδια για πολλές εφευρέσεις ).

Το 1960, έρχεται μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση ο επιστήμονας Pellegrino Ernetti, είπε ότι ανέπτυξε μια μηχανή που μπορούμε να δούμε το παρελθόν: Chronivisor, δήλωσε ότι όλα όσα συνέβησαν άφησαν ένα αβλαβές ενεργειακό σήμα κάτι σαν τα μυστικιστικά αρκασικά αρχεία.
Υποτίθεται ότι ανέπτυξε αυτό το μηχάνημα που θα μπορούσε να ανιχνεύσει, να επεκτείνει και να μετατρέψει αυτή την ενέργεια σε μια εικόνα: κάτι σαν μια τηλεόραση που θα έδειχνε τι συνέβη στο παρελθόν.

Στη δεκαετία του 1980 υπάρχουν αναφορές για ένα άλλο αμφιλεγόμενο πείραμα, το Montauk, το οποίο ηταν πειράματα πάλι με ταξίδια στο χρόνο, μεταξύ άλλων.

Αλλάζοντας το θέμα, το 2004, ο Marlin Pohlman υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια μέθοδο παραμόρφωσης της βαρύτητας και του χρόνου μετατόπισης.
Ο Pohlman Marlin είναι επιστήμονας, μηχανικός και μέλος της Mensa με πτυχίο πανεπιστημίου, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διδακτορικό.

Το 2014, ο Wasfi Alshdaifat παρουσίασε ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μηχανή συμπίεσης χώρου και διαστολής χρόνου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια στο χρόνο.
Ο φυσικός και καθηγητής Ronald Mallett Λόρενς του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, εργάζεται στην ιδέα του ταξιδιού στο χρόνο, με βάση τη θεωρία της σχετικότητας και είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι το ταξίδι στο χρόνο μπορούν να γίνουν .

Ο φυσικός Brian Cox συμφωνεί ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτά, αλλά μόνο προς μία κατεύθυνση.
Υπάρχει επίσης η μυστηριώδης ιστορία του Ali Razeqi, γενικός διευθυντής της ιρανικού Κέντρου Στρατηγικών Εφευρέσεων, ο οποίος φέρεται να έχει αναπτύξει μια συσκευή που μπορούσες να δεις σε οποιοδήποτε χρονική περίοδο εντός της χρονικής περιόδου μεταξύ 3 και 5 ετών: η ιστορία εξαφανίστηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της.

Θεωρητικά, το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό, ακόμα και αν είναι δύσκολο να κατανοηθεί ετσι ταξιδεύουν οι εξωγήινοι...©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications