Αντιδράσεις στην Πάτρα για το αποτεφρωτήριο: «Άχρηστο σε μια χώρα με 90% Ορθοδόξους»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Πάτρα η απόφαση για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στην πόλη του Αγίου Ανδρέα.

Σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας ο σύλλογος Δεμενίκων «Άγιοι Πάντες» αναφερόμενος στο αποτεφρωτήριο που θα στήσει ο Δήμος Πατρέων στο νότιο διαμέρισμα διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας πως για μια ακόμη φορά αγνοήθηκαν οι κάτοικοι και κατακεραυνώνει την δημοτική αρχή.

Αναλυτικά αναφέρει:
«Ο Δήμος Πατρέων αποφασίζει την κατασκευή ΚΑΝ στην περιοχή μας χωρίς εμάς, συνεχίζοντας την υποβάθμιση του νοτίου διαμερίσματος για πολλοστή φορά με την κατασκευή αποτεφρωτηρίου. Θεωρούμε μέγα ολίσθημα εκ μέρους της δημοτικής αρχής το ότι συνεχίζει στην κατασκευή του παρ’ όλες τις αντιδράσεις γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το νότιο διαμέρισμα και κατ’ επέκταση τους τοπικούς συλλόγους.

Φτάνει πια η μετατροπή της περιοχής μας και των κατοίκων σε πολίτες τρίτης κατηγορίας που θα υφίστανται κάθε απόφαση αδιαμαρτύρητα. Προσπαθούν να φτιάξουν το νέο Άουσβιτς.

Ας κοιτάξουν και λίγο ψηλά τον Θεό και να αναρωτηθούν αν φτάνουν εκεί που απλώνουν τα χέρια τους». Λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα σε αυτή την πόλη οπότε ας πετάξουμε λίγα λεφτά να φτιάξουμε ένα αποτεφρωτήριο το οποίο είναι άχρηστο σε μια χώρα με 90% ορθόδοξους χριστιανούς…εκτός και έχετε κατά νου να φέρεται όλους τους μουσουλμάνους μέσα στην χώρα…

αλλά να μου πεις εδώ στην Αθήνα γκρεμίζουν ορθόδοξη εκκλησία γιατί εμποδίζει το τζαμί που θέλουν να φτιάξουν και θα σας σταμάταγε αυτό…ισοπεδώσει των πάντων πλέον…

το μόνο που σας νοιάζει είναι να διαλυθεί η Ελλάδα και να παύσει να υπάρχει η ορθοδοξία… Δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις παρότι είχαν γίνει προτάσεις από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αντώνη Γκόλφη και τους υπολοίπους συλλόγους, κάτι που δείχνει πως αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».

Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, η εισήγηση της Αντιδημαρχίας, να προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και Αποτέφρωσης Οστών (ΚΑΟΝ).

Φορέας χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Πατρέων και ο Διαγωνισμός θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου με το ποσόν των 15.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη δαπάνη των προβλεπόμενων βραβείων και εξαγορών αλλά και της αμοιβής των μελών της κριτικής επιτροπής.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications