Δέχτηκε Μαχαιριά στο Μάτι ΑΛΛΑ Ούτε ο Ίδιος Πίστευε Αυτό που Συνέβη
Δέχτηκε Μαχαιριά στο Μάτι ΑΛΛΑ Ούτε ο Ίδιος Πίστευε Αυτό που Συνέβη

Ένας 25χρονος, από τη Νότια Αφρική, είχε ένα άσχημο καβγά. Κατά τη διάρκεια μίας πάλης δέχτηκε μια μαχαιριά στο μάτι, από μία λεπίδα 10cm. Όμως αυτό που συνέβη στην συνέχεια δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος.
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σύμφωνα με την βρετανική thesun.co.uk, ο νεαρός δήλωσε:
«Μετά τον καβγά πήγα στο σπίτι προσπαθώντας ξεπλυθώ έτσι ώστε να πάρω έναν υπνάκο.

Τότε, οι φίλοι μου εμφανίστηκαν. Είναι αυτοί που με πήγαν στο νοσοκομείο αν και είχα κάποιες αντιρρήσεις επειδή δεν ένιωθα ότι μαχαιρώθηκα».
Το απίστευτο είναι ότι τα μόνα συμπτώματα που ένιωθε ήταν ένας πονοκέφαλος και ένας πόνος όταν κινούσε το αριστερό του μάτι.

Ο νεαρός, παραπέμφθηκε στο Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο Chris Hani Baragwanath για χειρουργική επέμβαση.
Αυτά που έδειξαν οι σαρώσεις των ακτίνων από τις εξετάσεις ήταν ότι μία λεπίδα δέκα εκατοστών είχε διεισδύει βαθιά μέσα στο κεφάλι του, κάτω από το μάτι, πίσω από τη μύτη, με την λαβή να έχει σπάσει.

Οι γιατροί χρειάστηκαν 84 ώρες για να αποφασίσουν πώς να αφαιρέσουν τη λεπίδα, με τους οφθαλμίατρους να ανησυχούν για την πιθανότητα ότι μπορεί να χάσει την όρασή του.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ασθενής ήταν ξύπνιος και μιλούσε, χωρίς κανένα πρόβλημα με την όραση ή τη γνωστική του κατάσταση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν είχαν σπάσει μεγάλα αιμοφόρα αγγεία και ότι δεν υπήρξαν άλλες επιπλοκές.
Μετά την επιτυχή αφαίρεση της λεπίδας, ο ασθενής είπε ότι αισθάνθηκε τυχερός που ήταν ζωντανός:

«Μοιράζοντας αυτή την ιστορία μου μαζί σας θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν θα κάνετε τον ήρωα κάθε φορά που κάποιος φέρει ένα μαχαίρι ή ένα όπλο», γράφει στην έκθεση British Medical Journal.

Φανταστείτε αν ήταν μια σφαίρα που θα περνούσε από το κρανίο μου, θα ήμουν νεκρός την ίδια ημέρα.
Ο νεαρός δεν είχε πάρει χαμπάρι τι του είχε συμβεί, όπως είδαμε.

«Η μόνη φορά που το συνειδητοποίησα ήταν όταν έκαναν ακτίνες Χ.
Με έκανε να δω διαφορετικά την ζωή όσον αφορά την εκτίμηση του δώρου της ζωής που μας δίνεται. Θα είμαι ευγνώμων για το ότι είμαι ζωντανός μετά από αυτό το περιστατικό».

Ο ασθενής που, όπως λέμε «είχε άγιο», πήρε εξιτήριο δύο ημέρες αργότερα, αλλά θα επέστρεφε σε ένα μήνα για προληπτικό έλεγχο.

diadrastika.com

x

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications