Τόσκας: Λάθη στρατηγικής δεν υπήρξαν, όμως υπάρχουν ελλείψεις στην Πολιτική Προστασία (VIDEO)
Τόσκας: Λάθη στρατηγικής δεν υπήρξαν, όμως υπάρχουν ελλείψεις στην Πολιτική Προστασία (VIDEO)

Οι όποιες ευθύνες για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα , τόνισε αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

"Αυτήν τη στιγμή παλεύουμε για την αντιμετώπιση μιας πολύ δύσκολης κατάστασης" δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ ερωτηθείς για το εάν εμμένει στην παραίτησή του απάντησε πως δεν έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό.

"Λάθη στρατηγικής δεν υπήρξαν, λάθη τακτικής μπορεί πάντα να βρει κανείς πολλά, ελλείψεις υπάρχουν πολλές στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας διότι διαχρονικά δεν του είχε δοθεί σημασία, είχε εγκαταλειφθεί, απόδειξη η παλαιότητα των εναέριων μέσων, κάτι που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε" είπε και σημείωσε πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των πυρόπληκτων αλλά και να τεθούν οι βάσεις για κάτι διαφορετικό που θα αποτρέψει την επανάληψη νέα καταστροφής, με προτεραιότητα, αφενός στην αντιμετώπιση στρεβλώσεων του παρελθόντος προκειμένου να σταματήσει η αυθαίρετη δόμηση, αφετέρου στην αποτελεσματική αναδιαμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας.

Αναφερόμενος στο χρονικό της ολέθριας πυρκαγιάς, ο κ. Τόσκας επανέλαβε ότι η κινητοποίηση εναέριων και επίγειων μέσων ήταν άμεση αλλά η φωτιά με ανέμους στα 11 μποφόρ δεν γινόταν να συγκρατηθεί. Όπως είπε έγινε τεράστια προσπάθεια και από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία για να φύγει ο κόσμος και με τη δική τους συμβολή έφυγαν χιλιάδες.

Επίσης επικαλέστηκε αναφορές της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τις οποίες, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής υπέυθυνος για την περιοχή του Βουτζά όταν η φωτιά μαινόταν ακόμα εκεί, πρότεινε, όπως προβλέπει η νομοθεσία, στον Δήμαρχο Ραφήνας να γίνει εκκένωση. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Τόσκας σχολίασε πως εκκένωση 20 χιλιάδων ανθρώπων σε 1,5 ώρα, είναι κάτι που δεν έχει γίνει παγκοσμίως, ενώ αναφέρθηκε στον καίριο ρόλο που διαδραμάτισε η άναρχη δόμηση στην καταστροφή, συνέντευξη Τόσκα στην SYRIZO ERT που άλλου? εκ τους ασφαλούς:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications