Τόσκας: Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού -Η παραίτησή μου δεν έγινε αποδεκτή
Τόσκας: Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού -Η παραίτησή μου δεν έγινε αποδεκτή

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος όλα τα αποδεικτικά στοιχεία θα τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού κι επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή να διερευνηθούν ταχύτατα και μεθοδικά όλα τα στοιχεία και να μην μείνει τίποτε αναπάντητο».

Ανακοίνωσε ότι κατόπιν της επιβεβαίωσης από μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού, των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από δορυφόρους αναφορικά με τις εστίες των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί ο φάκελος των σχετικών στοιχείων στις δικαστικές αρχές.

Στη συνέχεια ο Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για σοβαρά στοιχεία εμπρησμών στις φονικές πυρκαγιές σε Ανατολική και Δυτική Αττική ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι έθεσε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό αλλά δεν έγινε αποδεκτή, καθώς όπως του είπε ο ΑΛέξης Τσίπρας, τωρα είναι ώρα πάλης.

Ο κ.Τόσκας δήλωσε:

«Τις έρευνες διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

Εχουμε σοβαρές ενδείξεις και ίχνη για εμπρησμό για την πυρκαγιά στην Κινέτα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Για τη φωτιά που ξεκίνησε από Νταου Πεντέλης υπάρχει σοβαρό εύρημα που μας οδήγησε σε έρευνες.

Δεν υπάρχουν ενέργειες χωρίς λάθη θα έρθει και η ώρα της καταγραφής.

Πρέπει να λάβετε όμως υπ΄όψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τόσο ισχυρούς ανέμους, πυρκαγιές που εκδηλώνονται η μία κοντά στην άλλη, το πλήθος του κόσμου.

Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη.

Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό , αλλά μου είπε την ΄΄ωρα της πάλης συνεχίζουμε, δεν την έκανε δεκτή.

Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications