Τρόμος στις παραλίες – Μέδουσα-δολοφόνος στη Μεσόγειο

Η μέδουσα δολοφόνος έκανε την εμφάνισή της στη Μαγιόρκα και έχει σημάνει συναγερμό παντού. Ήδη παραλίες έκλεισαν και υπάρχουν έρευνες για αποικίες της στη Μεσόγειο.

Η μέδουσα δολοφόνος δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνισή της στη Μεσόγειο. Μια νεκρή τέτοια μέδουσα σε παραλία της Μαγιόρκα ήταν αρκετή για να ξεκινήσουν εκτεταμένες έρευνες.

Ήδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild απαγορεύτηκε η κολύμβηση στις παραλίες Μolinar και Can Pastilla.

Η μέδουσα δολοφόνος έχει δηλητήριο το οποίο “χτυπάει” το μυικό και νευρικό σύστημα προκαλώντας και προβλήματα στην αναπνοή. Δυο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους πέρυσι στην Ισπανία από ανακοπή, υπάρχουν υπόνοιες ότι είχαν έρθει σε επαφή με τη μέδουσα.

Τουλάχιστον δύο ζωντανά δείγματα των εξαιρετικά δηλητηριωδών ειδών μεδουσών (Physalia physalis) αναφέρθηκαν από λουόμενους στον κόλπο της Πάλμας.

Εν τω μεταξύ, στη Μαγιόρκα, έχουν σηκώσει στις παραλίες κόκκινες σημαίες προκειμένου να προειδοποιήσουν τους πολίτες.

Η μέδουσα αυτή μοιάζει αρκετά με την κοινή μέδουσα και ζει σε πολυπληθείς αποικίες. Τέτοιες αποικίες είχαν εντοπιστεί πριν έναν χρόνο στη Μεσόγειο στις ακτές της βόρειας Αφρικής. Πριν εννέα μήνες είχαν εντοπιστεί και στα ανοιχτά της Μαγιόρκα, όμως τώρα φαίνεται ότι το έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή.

O θάνατος παραμονεύει μέσα στα σκοτεινά νερά της μεσογείου, και θα έρθει αργά και βασανιστικά σε αυτούς που θα ταράξουν την γαληνή της θάλασσας, και τους θεούς της θάλασσας ! ΥΓ: μπορεί να μην ειναι πιράνχας αλλα και μέδουσες κάνουν "δουλειά"!

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση των ισπανικών νησιών, διεξάγονται έρευνες για εβδομάδες αφού δείγματα της μέδουσας που σκοτώνει είχαν εντοπιστεί από την ακτή των Βαλεαρίδων Νήσων Ίμπιζα και Φορμεντέρα και σε άλλα μέρη της Μεσογείου.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα τη χρήση των διχτυών και των drones για να εμποδίσουν τα ζώα να φτάσουν στην ακτή.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications