Κρατάνε αιχμαλώτους τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς οι Τούρκοι- Απορρίφθηκε και η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης
Κρατάνε αιχμαλώτους τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς οι Τούρκοι- Απορρίφθηκε και η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης

Για ακόμη μια φορά η «ανεξάρτητη» τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε το τρίτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα μετουρκικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet , οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη ζήτησαν σήμερα την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αιχμαλωτίστηκαν την 1η Μαρτίου 2018, στις Καστανιές Έβρου. Η «Milliyet» αναφέρει πως οι Μητρετώδης και Κούκλατζης κατηγορούνται για «εισβολή σε τουρκικό έδαφος».

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε μιλήσει ανοιχτά για ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Στις 27 Μαρτίου, τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης των Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, υποστηρίζοντας στη σχετική ανακοίνωση:

  • είχαν βρεθεί ήδη πολλά ύποπτα στοιχεία,
  • δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία,
  • δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες των ψηφιακών στοιχείων,

και από την προηγούμενη απόφαση προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις έρευνες. Αρα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι.

Δέκα ημέρες πριν, είχε έρθει η πρώτη απόρριψη στο αίτημα των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν για αποφυλάκισή τους.

Τότε, το πρακτορείο Anadolu μετέδιδε πως το δικαστήριο αποφάσισε πως οι δύο Ελληνες πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση βασιζόμενο στο ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και στο ότι η δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν από αυτούς.

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications