26 Απρ 2018

Ανελκύστηκε ο «καταγραφέας πτήσεως» του μοιραίου Mirage 2000-5

Ανελκύστηκε ο «καταγραφέας πτήσεως» του μοιραίου Mirage 2000-5

Εντοπίστηκε και ανελκύστηκε τελικώς από το ΕΛΚΕΘΕ ο «καταγραφέας πτήσεως» του μοιραίου μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 Mk.2 της 331 Μ.Π.Κ. «Θησεύς»…το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη στις 12 Απριλίου, στη θαλάσσια περιοχή στα 9 ναυτικά μίλια Βορειοανατολικώς της Σκύρου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου του Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, το ερευνητικό σκάφος “AIGAIO” του ΕΛΚΕΘΕ, μεταφέροντας μαζί του τον πολύτιμο «καταγραφέα πτήσεως», ο οποίος εν συνεχεία με φροντίδα του ΓΕΑ θα αποσταλεί στη Γαλλία στην κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους Dassault, προκειμένου αυτή με τα ειδικά μηχανήματα που έχει να «διαβάσει» τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτόν.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκαν για το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας οι έρευνες για την ανέλκυση των κρίσιμων συντριμμιών του αεροσκάφους που είναι απαραίτητα για τη διερεύνηση των αιτών του συμβάντος.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Ανελκύστηκε ο «καταγραφέας πτήσεως» του μοιραίου Mirage 2000-5
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: