Οργή για την απεργία των φυλάκων αρχαιοτήτων το Μ. Σάββατο
Οργή για την απεργία των φυλάκων αρχαιοτήτων το Μ. Σάββατο

Την κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Η ενέργεια τους αυτή όμως γεννά πολλά ερωτήματα τόσο για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης, όσο και για την συγκυρία που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν αυτή τους την κινητοποίηση.

Είναι δυνατόν οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων που υποτίθεται ότι προστατεύουν και αξιοποιούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, να κάνουν στάση εργασίας το Μ. Σάββατο, μία μέρα πριν το Ελληνικό Ορθόδοξο Πάσχα, στην αιχμή της τουριστικής σεζόν; Όλοι έχουμε θέματα με μισθούς, ΕΝΦΙΑ, φορολογία κλπ...

Είναι δυνατόν, να κάνουν στάση εργασίας μετά από την απόφαση του ΚΑΣ για το Σούνιο; Τι προσπαθούν να κάνουν; Έπαιξαν και έχασαν με το θέμα του BBC.

Πόσα γκρουπ τουριστών έχουν προγραμματίσει να βρίσκονται στους χώρους αυτούς εκείνη τη μέρα; Έχουν ιδέα τι αναστάτωση θα επικρατήσει, όταν χαλάει το πρόγραμμα σε τόσους ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται από κάθε γωνία του κόσμου για να δουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και θα βρουν τις πόρτες κλειστές;

Οι αρχαιολόγοι θα καταδικάσουν την Πανελλήνια στάση εργασίας, όπως επιδοκίμασαν την ακαμψία του ΚΑΣ που δεν ήθελε να ταξιδέψει η ομορφιά του μνημείου σε 80 τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications