Αυτό είναι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο !
Αυτό είναι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο !
p>Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο! Κάποτε αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι των οραμάτων επιστημονικής φαντασίας για τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα, και, αν και για πολλούς φαινόμαστε να έχουμε καθυστερήσει σε αυτόν τον τομέα, δεν είναι λίγες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται, όπως η Terrafugia, η AeroMobil και άλλες.

Στο Geneva Motor Show αίσθηση προκάλεσε ένας νέος «παίκτης», που, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, είναι το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Σύμφωνα με το TheVerge, το ολλανδικής προέλευσης PAL-V Liberty, ένα μοντέλο παραγωγής του οποίου παρουσιάστηκε στην έκθεση, στην ουσία αποτελεί μια διασταύρωση ανάμεσα σε ένα ελικόπτερο και ένα τρίκυκλο.

Όταν είναι σε mode οχήματος εδάφους, έχει το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου. Το PAL-V Liberty έχει δύο ξεχωριστούς κινητήρες, έναν για τον αέρα και έναν για το έδαφος, και, με ιπποδύναμη 99 αλόγων, ο κινητήρας εδάφους είναι ικανός, σύμφωνα με την εταιρεία, να ωθήσει το όχημα σε μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ ώρα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το PAL-V Liberty έχει πιστοποίηση για πτήση από την αρμόδια ευρωπαϊκή και την αρμόδια αμερικανική αρχή, ενώ τηρεί τους κανονισμούς οδικής ασφαλείας- αλλά απαιτείται άδεια πιλότου για να χρησιμοποιείται ως ελικόπτερο (και προφανώς άδεια οδήγησης για να χρησιμοποιείται ως αυτοκίνητο) και ένα μικρό αεροδρόμιο για απογειώσεις και προσγειώσεις.

Η μετατροπή του από το mode εδάφους στο mode πτήσης (και το αντίστροφο) χρειάζεται μεταξύ 5 και 10 λεπτών. Το όχημα είναι διθέσιο και, σύμφωνα με το New Atlas, έχει μέγιστο βάρος απογείωσης (MTOW- Maximum Take-Off Weight) 910 κιλών. Το μέγιστο υψόμετρο πτήσης του είναι 3.500 μέτρα, έχει εμβέλεια 500 χλμ και μέγιστη ταχύτητα (εν πτήσει) 180 χλμ/ώρα.

Επί της παρούσης υπάρχουν δύο εκδόσεις του οχήματος που διατίθενται προς πώληση: Η Pioneer, στα 599.000 δολάρια, με «μοναδικό» εσωτερικό και εξωτερικό, και η sport έκδοση, στα 399.000. Η πλήρης ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης/ πιστοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019, οπότε και η εταιρεία θα «δώσει τα κλειδιά» στους πρώτους της πελάτες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications