12 Φεβ 2018

Παραλήρημα Τούρκου ναύαρχου: Οι Ελληνες δοκιμάζουν την υπομονή μας – Τους θυμίζω ότι είχαν στο παρελθόν εδαφικές απώλειες!

Παραλήρημα Τούρκου ναύαρχου: Οι Ελληνες δοκιμάζουν την υπομονή μας – Τους θυμίζω ότι είχαν στο παρελθόν εδαφικές απώλειες!

Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία, Τζεμ Γκιουρντενίζ, σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» σχολίασε τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, χαρακτηρίζοντας ως «επίδειξη ισχύος του τουρκικού στόλου την παρεμπόδιση από το τουρκικό ναυτικό του γεωτρύπανου που προχωρά στο οικόπεδο 3».

Υποστηρίζει μάλιστα ότι τον 21ο αιώνα η Τουρκία έχει ενδυναμώσει το στόλο της και δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε τίποτα.

Προσέθεσε ότι «με αυτές τις κινήσεις της η Ε/Κ πλευρά και η Ελλάδα δοκιμάζουν την υπομονή και την πιθανή αντίδραση της Τουρκίας» και ότι «πιστεύουν ότι αν η Τουρκία υποχωρήσει εδώ, θα υποχωρήσει και σε άλλα πεδία. Επειδή η Τουρκία κάνει μια σοβαρή επιχείρηση στα νότια σύνορά της, στη Συρία, και η (τουρκική) κοινή γνώμη επικεντρώνεται σε αυτήν, το βλέπουν ως «ευκαιρία». Ωστόσο, υπενθυμίζουμε πως όποτε συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον καιροσκοπισμό, είχαν σημαντικές εδαφικές απώλειες. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου και τα Ίμια», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον απόστρατο αντιναύαρχο «στόχος τους είναι, φέρνοντας την Τουρκία αντιμέτωπη με άλλα κράτη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αποσκοπούν να την περιορίσουν στην Αττάλεια και στον κόλπο της Αλεξανδρέττας, αλλά και να χρησιμοποιηθεί ο φυσικός πλούτος της ανατολικής Μεσογείου από τις χώρες που οι ίδιοι θέλουν.

Ωστόσο, τον 21ο αιώνα η Τουρκία έχει ενδυναμώσει το στόλο της και δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο, δεν θα υποχωρήσει. Επειδή τα αναπόφευκτα αντανακλαστικά ενός μεγάλου κράτους είναι αυτά», προειδοποίησε.

«Σήμερα βλέπουμε ότι η Ε/Κ διοίκηση δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο με τετελεσμένα και εμπιστευόμενη την Ιταλία. Ωστόσο η Τουρκία κρατάει σε αναμονή το γεωτρύπανο SAIPEM 1200 στην ανατολική Μεσόγειο. Αποτελεί μία ισχυρή επίδειξη δύναμης του στόλου μας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

1σχόλια:

Παραλήρημα Τούρκου ναύαρχου: Οι Ελληνες δοκιμάζουν την υπομονή μας – Τους θυμίζω ότι είχαν στο παρελθόν εδαφικές απώλειες!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Ο Ναύαρχος τι άλλο θα πει υποστηρίζει το όπλο του το υπηρέτησε, εάν μπορεί ας πει κάτι αρνητικό, θα πάει φυλακή από το καθεστος.

+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: