18 Ιαν 2018

Το πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» πλέει ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι -Εσπασαν οι κάβοι από τους ισχυρούς ανέμους [βίντεο]

Το πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» πλέει ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι -Εσπασαν οι κάβοι από τους ισχυρούς ανέμους [βίντεο]

Στα ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά πλέει το πλοίο «Παναγιά Αγιάσου», το οποίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Μετά από μάχη με τα κύματα και τους ανέμους 8 μποφόρ τα ρυμουλκά κατάφερα να το σταθεροποιήσουν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Νίκο Λαγκαδιανό αυτή τη στιγμή το πλοίο δεν πλέει ανεξέλεγκτα, είναι σταθεροποιημένο δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλοίο και τη ναυσιπλοΐα.

Τέσσερα ρυμουλκά είναι γύρω από το πλοίο και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η άγκυρα του έχει πιάσει κάτω και έχει σταθεροποιηθεί. ο κ.λαγκαδιανός μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε «η επιχείρηση παραμένει σε εξέλιξη.

Αυτό που θα γίνει τώρα είναι σταθεροποιηθεί το πλοίο και στη συνέχεια θα ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο».

Η πρώτη αναφορά του λιμενικού για το πλοίο.
Όπως ανέφερε το Λιμενικό Σώμα οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έσπασαν του κάβους του πλοίου και το παρέσυραν.Αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου 4,4 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά όπου ήταν αγκυροβολημένο.
Στο πλοίο δεν υπάρχουν επιβάτες, ενώ στο σημείο σπεύδουν σκάφη του Λιμενικού.

Τρία ρυμουλκά βρίσκονται αυτή την ώρα κοντά στο πλοίο. Στο ένα από τα ρυμουλκά επιβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, Σταμάτιος Ράπτης.
Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το παροπλισμένο πλοίο, πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ στελέχη των εταιρειών ρυμούλκησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλοίο θα μπορέσει να δεθεί και να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού, αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα λόγω των ισχυρών ανέμων.Σύμφωνα με το Λιμενικό, δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο από Ραφήνα, Λαύριο και Πειραιά.

Αντίθετα κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τα νησιά του Σαρωνικού. Την ίδια ώρα η πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε 33 κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Το πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» πλέει ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι -Εσπασαν οι κάβοι από τους ισχυρούς ανέμους [βίντεο]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: