15 Ιαν 2018

Πάρτε κυρίες μου σακούλες..!!!!

Πάρτε κυρίες μου σακούλες..

Οπότε, ..με τέσσερα λεπτά του ευρώ,..σώσαμε το περιβάλλον.

Διότι αφ' ενός τόσο αξίζει το περιβάλλον στην συνείδηση των σοφών νομοθετών,..και αφ' ετέρου και σπουδαιότερου, ως γνωστόν μόνον οι πλαστικές σακούλες ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Καθότι, οι πλαστικές συσκευασίες των τροφίμων, των χαρτικών, των απορρυπαντικών, και λοιπόν αγαθών με τις οποίες γεμίζουμε τις πλαστικές σακούλες,..δεν επιβαρύνουν καθόλου το γήινο οικοσύστημα.

Ούτε οι καμινάδες των εργοστασίων που κατασκευάζουν τις πλαστικές αυτές συσκευασίες ή τα αγαθά που συσκευάζουμε σ' αυτές, και τα λογής απόβλητά τους το επιβαρύνουν. Μόνον οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων των πολιτών και τα δικά τους απόβλητα.

Εξ ού, και τα κάθε λογής πρόστιμα και περιβαλλοντολογικά τέλη ποιοί πρέπει να τα χρεωθούν και να τα πληρώσουν; Μα οι πολίτες φυσικά. Προς θεού, τί φανταστήκαμε; Οι βιομηχανίες και οι εταιρείες;

Γι αυτό και το σοφό διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής νεοφασιστικής "Ένωσης"-πυλώνα της Παγκοσμιοποίησης νομοθέτησε έτσι ώστε το περιβαλλοντολογικό τέλος να το επιβαρυνθούν οι απ' ευθείας και μοναδικοί υπεύθυνοι: οι πολίτες.
Τί χρωστάνε άλλωστε οι καημένες οι βιομηχανίες, τα τραστ, οι διεθνείς εταιρείες τροφίμων, λιπασμάτων κλπ,
..ώστε να χρεωθούνε τα κέρατά τους για έρευνα για φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες, και κατόπιν όταν τις βρουν για αλλαγές σε μηχανήματα, πρώτες ύλες, γραμμές παραγωγής,
..πράγματα με τεράστιο κόστος, το οποίο θα αφαιρεθεί απ' τα τρισεκατομμύρια των κερδών τους,
..πράγμα που με τη σειρά του πάλι είναι άδικο. Γιατί; Αυτές καταναλώνουν; Όχι, αυτές παράγουν. Ποιός καταναλώνει; Ο πολίτης. Αυτός να πληρώσει!

Μ' αυτό λοιπόν το λογικό σκεπτικό η "Ευρώπη των λαών" νομοθέτησε άλλη μιά φορά σωστά, με την γνωστή ευαισθησία της απέναντι στα δικαιώματα των πολιτών και στο περιβάλλον,
..αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, και τα του λαού τω λαώ.
Την "οδηγία" της δε αυτή την επέβαλλε με τον γνωστό πάντα δημοκρατικό της τρόπο σε όλες τις υποτελείς κυβερνήσεις πυγμαίων πολιτικών, επισείοντας απειλές προστίμων, κυρώσεων και λοιπών μέσων οικειοθελούς πειθούς.

Έτσι λοιπόν -τραβάτε με κι ας κλαίω- και η δική μας ευπειθής αριστερή κυβέρνηση δωσιλόγων,
..κι αφού δεν έχει αφήσει "οδηγία" για "οδηγία" ανεφάρμοστη,
..επέβαλλε το τέλος των τεσσάρων λεπτών του ευρώ για κάθε πλαστική σακούλα στους πολίτες,
..επιβαρύνοντας λίγο ακόμη την ήδη βαριά του καθημερινότητα.

"Υπερβολές!", θα πουν κάποιοι. "Τί είναι τέσσερα λεπτά του ευρώ; Δέκα-δεκαπέντε ευρώ τον χρόνο για τον καθένα μας. Σιγά τ' αυγά!" Κι όμως. Αφού επιβλήθηκε το τέλος αυτό (νέος φόρος),
..κι αφού καταντήσει κι αυτός νέα παραδοχή στην καινούργια μας "κανονικότητα",
..τίποτα δεν διασφαλίζει πως θα μείνει τόσο και δεν θα αυξηθεί στο μέλλον σύμφωνα με τα γούστα ή τις "ανάγκες" των δανειστών και των τσιρακίων τους.

Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι, λέει ο λαός. Κι εμείς του παραδώσαμε θάρρος του χωριάτη!..

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

2σχόλια:

Πάρτε κυρίες μου σακούλες..!!!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΔΙΚΙΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ. ΘΑ ΕΣΤΙΑΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. ΣΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ Η' ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΙΧΝΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ΤΟΤΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ .ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ , ΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ;;; ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΛΥΘΗΚΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ECO NEWS ΣΤΟΝ ΣΚΑ'Ι',ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩ'Ι' 13/1/2018. ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΦΑΙΡΙΔΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΤΙΣ ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ(ΠΙΛΙΝΓΚ). ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ , ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ . Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΚΑ'Ι' ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ Η' ΑΝ ΜΠΟΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΕΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ(ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ) . Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΝΕ ΛΕΝΕ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΙΧ. ΑΛΑ'Ι'ΑΔΟΥ

no imageΑνώνυμος

σωσταααα . ετσι ! . οπως ειπε ποιο πανω στο σχολιο . ποια ευρωπη ? ποιο περιβαλον ? ποια πυρινικα ?? ολο κουταμαρες λενε οι δηθεν ιδικοι ανα τον κοσμο . οι βιομηχανιες εχουν αφεθει , με τοσο βαρβαρο τροπο εναντια στον πλανητη που πλεων εχει ξεφυγει η κατασταση . και αυτοι τον χαβα τους..... κανεις δεν εχει τα κοτσια να τα βαλει με τα μεγαλα οικονομικα τερατα της γης .ισως να ειναι και αυτοι που κανουν και την οικονομικη στιρηξη και σε πολλες κυβερνησεις . το φιναλε ειναι οτι το μαρμαρο το πληρωνει ο απλος πολιτης . ο καρκινος εκτοξευτηκε στον πληθυσμο της γης απο τι ?? τιποτα δεν ειναι τυχαιο ποια σε αυτον τον δυσμηρο πλανητη . ρυποι, αποψηλωση , μόλυνση . κανενας δεν νιαζεται νομιζω πραγματικα . τσαμπα βρίσκονται στις θεσεις που ειναι ανα τον κοσμο οι φυλακες της γης και καλα......

+ footer Back to top
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: