Μέλι: πέντε χρήσεις για την υγεία και την ομορφιά!
Μέλι: πέντε χρήσεις για την υγεία και την ομορφιά!

Συνήθως χρησιμοποιούμε το μέλι ως φυσικό γλυκαντικό στα ροφήματα ή τα γλυκά μας, όμως η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στο φαγητό. Αυτό το συστατικό έχει μοναδικές ιδιότητες περιποίησης για κάθε σημείο του σώματος ή του προσώπου. Μάθετε πώς να το εκμεταλλευτείτε!

Scrub προσώπου: εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, είναι το τέλειο προϊόν! Αναμείξτε λίγη μαύρη ζάχαρη με μέλι, λίγο χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο. Αυτό το μείγμα είναι λιγότερο επιθετικό προς το δέρμα αν θέλετε να κάνετε απολέπιση και να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα χωρίς να το ερεθίσετε. Το πρόσωπό σας, θα αποκτήσει μια φυσική γυαλάδα και θα είναι πιο απαλό.

Ενυδάτωση μαλλιών: εάν τα μαλλιά σας είναι θαμπά και ξηρά πρέπει να το δοκιμάσετε! Απλά αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μέλι με ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί. Απλώστε στα μαλλιά σας και αφήστε για μια ώρα. Εφαρμόστε τη θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα.

Ενυδατική μάσκα σώματος: εάν χρειάζεστε μια πολύ βαθιά ενυδάτωση στο σώμα που κανένα body lotion δε μπορεί να σας προσφέρει, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή! Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού και δύο ελαιόλαδου.

Εφαρμόστε το μείγμα σε όλο το σώμα και ειδικά στα πιο ξηρά σημεία όπως αγκώνες, γόνατα, γάμπες και φτέρνες. Αφήστε για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Για επιφανειακά σημάδια ακμής: το μέλι είναι φυσικό αντισηπτικό και επουλωτικό, βοηθώντας την επιδερμίδα στη διατήρηση του κολλαγόνου. Απλώστε λίγο και τοπικά όπου έχετε ουλές από κάποιο σπυράκι.

Χείλη: εάν τα χείλη σας σκάνε και είναι άγρια, είναι η ιδανική θεραπεία. Απλώστε μέλι για 5 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Τα χείλη σας θα είναι και πάλι απαλά και ενυδατωμένα. Μπορείτε να επαναλάβετε καθημερινά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications