32 άτομα εξαφανίστηκαν στο νέο Τρίγωνο των Βερμούδων
32

Το υπό παναμαϊκή σημαία πετρελαιοφόρο Sanchi καίγεται ύστερα από τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο CG Crystal από το Χονγκ Κονγκ. ΜΥΣΤΗΡΙΟ καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε ολόκληρο το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου Sanchi, που μετέφερε ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου, αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, σε μια περιοχή που έχει περιγραφεί ως το «νέο τρίγωνο των Βερμούδων».

Αποτέλεσμα της εξαφάνισης του πληρώματος ήταν το τεράστιο πετρελαιοφόρο να πλέει ακυβέρνητο και να συγκρουστεί με το φορτηγό πλοίο CG Crystal από το Χονγκ Κονγκ. Η σύγκρουση προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά στο πετρελαιοφόρο με αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση προς τα δεξιά.
Αν και η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, η τύχη των μελών του πληρώματος –30 Ιρανών και 2 Μπαγκλαντέζων– παραμένει άγνωστη.

Ειδικό αεροσκάφος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών ερεύνησε 3.600 ναυτικά μίλια γύρω από τον τόπο της σύγκρουσης, ψάχνοντας για ναυαγούς, αλλά δεν βρήκε τίποτα.
Υπάρχουν φόβοι ότι οι 136.000 τόνοι πετρελαίου που μετέφερε το Sanchi, αν χυθούν στη θάλασσα, θα προκαλέσουν μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.
Το δεύτερο πλοίο υπέστη ζημιές από τη σύγκρουση, όμως τα 21 μέλη του πληρώματός του είναι σώα και διασώθηκαν από πλοία του λιμενικού της Κίνας.

Το πετρελαιοφόρο Sanchi κατευθυνόταν από το Ιράν προς τη Νότια Κορέα, όταν υπό άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκε, γύρω στις 20:00 (τοπική ώρα) του Σαββάτου, με το φορτηγό πλοίου CG Crystal από το Χονγκ Κονγκ, περί τα 160 ναυτικά μίλια (300 χλμ.) ανατολικά των ακτών της Κίνας, στο ύψος του ποταμού Γιανγκτσέ, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, που επικαλείται πληροφορίες του υπουργείου Μεταφορών. Το CF Crystal μετέφερε σιτηρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε νότια πορεία.

Η Θάλασσα του Διαβόλου ή Τρίγωνο Δράκου είναι γνωστή στον ναυτιλιακό κόσμο για τις πολλές περιπτώσεις πλοίων που έχουν εξαφανιστεί χωρίς συγκεκριμένη αιτία. Πηγή: Google maps

Η Νότια και Ανατολική Κινεζική Θάλασσα ανήκουν στις πιο επικίνδυνες θάλασσες στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η γερμανική εφημερίδα Die Welt πέρυσι. Εξαιτίας των πολλών περιστατικών που έχουν συμβεί εκεί, η περιοχή ονομάστηκε δεύτερο Τρίγωνο των Βερμούδων, καθώς μόνο το 2016 χάθηκαν στην περιοχή 33 πλοία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Welt.

Βέβαια το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας δεν αποδίδει τις εξαφανίσεις σε ανεξήγητους λόγους, αλλά θεωρεί πως «η κύρια αιτία ατυχημάτων που προκάλεσαν απώλειες πλοίων ήταν η κακή συντήρηση των πλοίων ή η υπερφόρτωση, για παράδειγμα, των επιβατηγών πλοίων. Ρόλο έπαιξε επίσης ο αυξανόμενος αριθμός κρίσιμων καιρικών συνθηκών με ισχυρές καταιγίδες. Η έλλειψη προτύπων ασφάλειας και η απουσία κανόνων εξακολουθούν να είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, ιδίως στην Ασία».

Στην περιοχή διεξάγεται μεγάλη διεθνής επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τέσσερα κινεζικά σκάφη διάσωσης και τρία πλοία καθαρισμού που στάλθηκαν στην περιοχή για να εκτιμήσουν τις ζημιές, αλλά οι συνθήκες είναι τόσο αντίξοες που θα πάρει μέρες μέχρι να σβηστεί η καταστροφική πυρκαγιά.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και η ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας με ένα πλοίο και ένα αεροσκάφος ερευνών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications