Αποκαλούν «σκοταδισμό» ό,τι τους συμφέρει - Καλωσήρθατε στην Ελλάδα της «προόδου»
Αποκαλούν «σκοταδισμό» ό,τι τους συμφέρει - Καλωσήρθατε στην Ελλάδα της «προόδου»

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες -ξανά- σε άλλο ένα θέατρο του παραλόγου που στήθηκε κυρίως στις οθόνες της τηλεόρασης, με την κατακραυγή για το γκρέμισμα του "Φτερωτού Αγγέλου" (Phylax) στο Παλαιό Φάληρο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το λαϊκό αίσθημα, ακόμη και την γνώμη των κατοίκων της περιοχής, πολλά ΜΜΕ και εκπρόσωποι της...τέχνης, βγήκαν μπροστά για να καταγγείλουν αυτήν την "βάρβαρη και αντιδημοκρατική πράξη", που ταξίδεψε μέχρι και το εξωτερικό.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, που με τόσο μένος επιτίθεται στους "βανδαλιστές" και παράλληλα κάνει λόγο για πλήγμα στην ελευθερία του λόγου και την δημοκρατία.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
«Η ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργίας είναι βασικές προϋποθέσεις για κάθε δημοκρατία. Ο δημόσιος διάλογος, η ειρηνική διαφωνία και η διαλεκτική σχέση των αντιθέτων αποτελούν βασικοί πυλώνες του ελληνικού πολιτισμού και κληροδότημα προς ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σπιλώσει αυτή την μοναδική προσφορά στην παγκόσμια κληρονομιά. Το Υπουργείο Πολιτισμού στέκει ως εγγυητής της ελευθερίας της έκφρασης και ως προστάτης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Δίπλα στους καλλιτέχνες και τα δημιουργήματά τους, δίπλα στο διαφορετικό και το καινούργιο, την παράδοση και την καινοτομία. Το σκοτάδι δεν είναι χρώμα. Είναι το τέλος όλων των χρωμάτων»

Ουσιαστικά κάνουν λόγο για επιστροφή του σκοταδισμού στην Ελλάδα, υπονοώντας πως όσοι τυχόν συμμετείχαν ή και στήριξαν το γκρέμισμα του «Phylax» είναι κατά της...προόδου και της ελευθερίας της έκφρασης!

Ωστόσο μάλλον ξεχνάνε τα στελέχη της κυβέρνησης -και όχι μόνο- ποιοι είναι οι πραγματικοί εκπρόσωποι του σκοταδισμού αυτήν την εποχή στην Ελλάδα, απειλώντας μάλιστα ολόκληρες κοινωνικές ομάδες με πρωτοφανή άνεση, που αγγίζει τα όρια της ασυλίας.

Ο λόγος γίνεται για τους λεγόμενους "πράσινους αναρχικούς", τα μέλη των οποίων κατά καιρούς έχουν αποστείλει απειλητικά μηνύματα σε κρεοπώλεις, καταστηματάρχες, ακόμη και απλούς καταναλωτές, σε ενέργειες που τις βαπτίζουν οι ίδιοι "ακτιβισμό".

Χαρακτηριστικά απειλούσαν ακόμη και με "σφαίρα στο κεφάλι" όσους εμπορεύονταν ή κατανάλωναν κρέας!
Αυτοί συνεχίζουν και κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, κάνοντας "σημαία" τους την βία και το αίμα, αλλά για τους...προοδευτικούς κύκλους της Ελλάδας αυτό δεν αποτελεί σκοταδισμό ούτε κίνδυνο για την Δημοκρατία.
Οι προτιμήσεις είναι φανερές και -δυστυχώς- πέρα για πέρα αληθινές...

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications