Νέα τραγωδία στον Όλυμπο αφού δεν το κατέχουν το άθλημα όλοι: Εντοπίστηκε νεκρός ορειβάτης - Σώος ο συνοδοιπόρος του
Νέα τραγωδία στον Όλυμπο αφού δεν το κατέχουν το άθλημα όλοι: Εντοπίστηκε νεκρός ορειβάτης - Σώος ο συνοδοιπόρος του

Ο άτυχος 55χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι - Λίγο μετά τις 8 ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του 55χρονου ορειβάτη που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στον Όλυμπο το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι διασώστες που κατάφεραν να τον προσεγγίσουν τα ξημερώματα της Τρίτης στη θέση Λούκι Καλογήρου όπου είχε εγκλωβιστεί, διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τη ζωή του.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του ολοκληρώθηκε ενώ στο σημείο επικρατούσαν πολύ δύσκολες συνθήκες με πάγο και χαμηλές θερμοκρασίες. Ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του από την ώρα που ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική καθώς είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από την πτώση του.

Αντίθετα αίσια ήταν η επιχείρηση για την απομάκρυνση σε ασφαλές σημείο του 37χρονου άνδρα με τον οποίο έκανε αναρρίχηση ο άτυχος 55χρονος.

Ο 37χρονος είναι τραυματισμένος ελαφρά, με μώλωπες και κακώσεις σε αρκετά σημεία του σώματός του, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει κάποιο σπάσιμο.

Αυτή ήταν η τρίτη επιχείρηση στον Όλυμπο από το Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Χθες, δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications